Disney On Ice: trip down memory lane en nieuwe verbazingen

Afgelopen vrijdag waren we te gast bij Disney On Ice in de Rotterdamse Ahoy. Het was zowel voor ons als de kinderen de eerste keer. Als kind keken wij thuis alle Disney films, maar om nu te zeggen dat ik nog steeds echt een enorme Disney-fan ben, is overdreven. Ik was dus heel erg benieuwd naar hoe we het gingen vinden.

Super!

De show was een aaneenschakeling van allemaal bekende scènes. De scènes werden aan elkaar gepraat door Mickey, Minnie, Goofy en Donald Duck. Schaatsen met geweldige kostuums, het moet niet makkelijk zijn. Wij waren in ieder geval danig onder de indruk!

Ik werd terug gekatapulteerd naar mijn kindertijd toen Aladdin opgevoerd werd. Als vanzelf kon ik het hele liedje én de daarop volgende dialoog woord voor woord meeprevelen. Voor mij het allermooiste sprookje ooit, zonder enige twijfel! En ongetwijfeld werd toen al het eerste zaadje geplant voor mijn latere studiekeuze.

Prins Ali, ja dat is die
Ali Ababwa.
Ieder moet, als je hem groet
diep door de knie.
Nog nooit heeft men in de stad
zo’n grote intocht gehad.
Het is gewoonweg teveel voor je fantasie.

 

In ieder geval, we gingen van de Leeuwenwacht naar de Kleine Zeemeermin, van Sneeuwwitje naar Dory en nog veel meer.

Alles werd in het Nederlands verteld en gezongen, geweldig voor onze kinderen. In tegenstelling tot heel veel opvoeringen en shows in zo’n grote ruimte konden we alles ook erg goed begrijpen, een enorm pluspunt!

De show duurt iets meer dan twee uur met halverwege een korte pauze, geen overbodige luxe gezien het grote aantal jonge toeschouwers.

Het tweede deel van de show was net zo wervelend als het eerste en eindigde met een gigantisch hoogtepunt. Jawel. Let it go jongens. Frozen is echt de iconische film van deze generatie.

Ik ben geen Frozen- fan, in de zin dat ik de film nog steeds niet gezien heb. En toch kreeg die schaatsende Elsa me zo ver dat ik een traantje weg zat te pinken. Niet in het minst omdat 2 van onze 4 kinderen uit volle borst zaten mee te zingen terwijl hun oogjes extra glinsterden van ontroering. “Laat me los, laat me gaan…” Iedereen kan er lacherig om doen en het afdoen als een vreselijk nummer, maar ik was er door gepakt. Oprecht.

Disney On Ice is een gigantische aanrader voor iedereen, maar het leukst is het natuurlijk als je de liedjes (her)kent. Voor ons was het een trip down memory lane zoals ze dat zeggen en voor de kinderen was het herkenning en het ontdekken van nieuwe Disneykarakters waar we binnenkort zeker de film van gaan zien! Aladdin! De wraak van Jafar! De Leeuwenwacht!

Disney On Ice is nog te zien in de Jaarbeurs van Utrecht van 22 tot 30 december, een mega aanrader!  (En maak er meteen een dagje Utrecht van, da’s ook heel erg de moeite)

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: