Op vakantie en toch dichtbij: Camping Wirfttal in de Duitse Eifel

De herfstvakantie is vaak het eerste rustpunt na een soms wel hectische schoolstart. Het is ook een leuke week om vakantie te nemen doordat 1 november er voor zorgt dat je een dag minder verlof moet nemen natuurlijk. Bovendien heb je de herfst op zijn schoonst: felle kleuren, koude temperaturen maar nog net niet die sombere donkerheid die november soms over zich heeft.

In ieder geval, wij trekken er al graag eens op uit in die periode. En dan niet naar een of andere exotische zonzekere bestemming, maar echt naar een plek waar we ons ten volle kunnen onderdompelen in het herfstgevoel. Ik kan je zeggen, op camping Wirfttal kregen we dat gevoel helemaal!

Wij logeerden in een stacaravan van Vacansoleil, maar de camping ligt in een groot Landal-vakantiepark. Gelukkig voor ons staan de stacaravans van Vacansoleil veel gunstiger opgesteld ten opzichte van de speeltuin, het zwembad en het winkeltje dan de Landal vakantiehuisjes. Hoera daarvoor!

De camping is ruim en was nu erg rustig, vooral omdat de meeste Nederlanders al geen vakantie meer hadden natuurlijk. Moeilijk in te schatten hoe het er is in de zomer, maar nu was het heerlijk rustig en de plekken leken behoorlijk ruim.

We hadden geen fietsen mee omdat we er maar voor een paar nachtjes waren (op doorreis naar ergens anders bovendien) en dat was wel jammer. De hele camping is ingesteld op sporten, outdoor beleving en natuur. Je kunt er klimmen, mountainbikes huren, met de quad rijden en nog veel meer. Alles voor een actieve vakantie!

Wij deden het rustiger aan en genoten van het zwembad. Hartjes voor een zwembad dat al om 9u opent! Het zwembad is erg simpel. Een rechthoekig bad waar het overal 1m35 diep is, een klein peuterbadje en een bubbelbad, al was deze laatste gesloten, wat erg jammer was. Topentertainment zou ik het zwembad niet noemen, maar onze kinderen vonden het iedere dag toch een paar uur helemaal leuk!

De speeltuin was wel dik in orde. Mooie toestellen, alles goed onderhouden en ook na een zomerseizoen geen kapotte of beschadigde zaken. Met de verandering van zomer- naar wintertijd waren wij behoorlijk vroeg van de partij en hadden het rijk voor ons alleen. Doorheen het park zijn trouwens heel veel speeltuintjes verspreid. Je hebt er dus altijd eentje in de buurt van je accommodatie.

Regent het? Geen nood. In de Bollo-grot is er een ruim binnenspeelgedeelte. Een ballenbad, klimkooi en bouwblokken. Meer moet dat niet zijn. Wij wisselden buiten en binnen af om op te warmen, het was er maar 2 graden afgelopen weekend.

Was het dan allemaal supertof?

Eigenlijk wel. Het enige wat voor ons een irritatiepunt(je) was, was het animatieprogramma. We kregen een infofolder overhandigd toen we aankwamen (vrijdagavond 21u30), maar zonder enige uitleg. De volgende dag bekeken we het animatieprogramma en wilden we aan een aantal activiteiten deelnemen. Vooral onze dochters zijn helemaal weg van campinganimatie. Toen bleek dat een activiteit niet doorging omdat er te weinig aanmeldingen waren. Jammer, want wij hadden er onze middag omheen gepland. Toen we op zaterdagavond aansloten bij het marshmallows roosteren, kregen we opnieuw een preek dat we niet aangemeld hadden maar dat ze bij hoge uitzondering het toch konden toestaan om ons deel te laten nemen. Mannekes, het gaat om 4 marshmallows en een paar koekjes…  De benadering was niet echt klantvriendelijk zeg maar. Het animatieteam is trouwens geregeld vanuit Landal, dus daar heeft Vacansoleil niet erg veel invloed op denk ik.

Is de camping dan een aanrader?

Wij zouden als actief gezin met jonge kinderen deze camping zeker aanraden voor een weekendje of weekje in het voor- of naseizoen. De camping is relatief dichtbij – wij reden 2,5u vanuit de Kempen – en biedt enorm veel mogelijkheden voor een uitdagende vakantie.

Voor onze zomervakantie zouden we eerder opteren voor een andere camping wegens het ontbreken van een buitenzwembad, een absolute must voor ons.

Knijpen jullie er in de herfst wel eens een paar dagen tussenuit? Wat zijn jullie leukste herfstvakantieadresjes?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: