Lunchboxinspiratie met Lidl #2

Vandaag deel ik met jullie 5 nieuwe tips voor een gevarieerde boterhamdoos. Of broodtrommel, zoals ze in Nederland zeggen, tot grote hilariteit van de kinderen. Je trommelt er toch niet op? 

1. Overschotjeslunch

Heb je van de avond voordien nog aardappelen over? Of wat paprika en komkommer? Gooi alles samen in een bakje, doe er een beetje peper en zout en dressing bij en je hebt een super lekker slaatje.

Tip: Wil je er nootjes bij, doe ze dan in een bakje apart, dan blijven ze knapperig.

2. Boterham met een plus

Een boterham met kaas is lekker, maar kan eenvoudig nog iets lekkerder worden. Mijn moeder legde er altijd schijfjes komkommer tussen en dat vind ik nog steeds erg lekker. Of wat dacht je van de combi kaas-confituur? Salami met een blaadje sla, préparé met een tomaatje, ham met een gekookt eitje.

Tip: Schijfjes tomaat leg je nog niet meteen tussen de boterham, anders is die ’s middags nogal klef.

3. Wrap

Maak een wrap. Makkelijk en de dag voordien al te maken. Onze winnende combi’s:

  • kruidenkaas – sla – ham
  • kruidenkaas – zalm- komkommer
  • cocktailsaus – kippewit – puntpaprika

lidl

4. Soep

Soep kan op twee manieren. Je hebt de gezonde manier, waarbij je zelf een mini-thermos vult met verse soep en je hebt de ‘luiewijvenvariant’, waarbij je een thermos heet water en een pakje minute soep meegeeft. Ik kreeg dat laatste regelmatig mee in de winter toen ik op school zat en vond het heerlijk. Toegegeven, het is niet handig dit mee te geven aan je 2,5-jarige, maar het moet zeker lukken bij kinderen vanaf een jaar of 7.

Tip: Zorg dat het water heet, maar niet kokend is, anders duurt het te lang voor het afkoelt ’s middags.

Tip 2: Neem soep zonder al te veel stukjes groenten, die blijven toch in de thermos plakken.

5. Gazpacho

Als alternatief op de bovenstaande soep, kun je ook voor gazpacho kiezen. Deze koude soep zit boordevol groenten, lest de dorst en is heel voedzaam. De meningen binnen ons gezin zijn wat verdeeld, maar meestal wordt het toch wel opgedronken.

Ons favoriete gazpachorecept vind je hier. (Wij maken hem meestal met wat minder knoflook dan in het oorspronkelijke recept.)

 

Wat zit er bij jullie kinderen in de brooddozen deze week?

*Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met Lidl, die steeds meer inzet op gezonde en duurzame voeding. De producten om de lunchboxen te maken werden deels gesponsord. Wij kiezen als groot gezin ook zonder samenwerking bijna altijd voor Lidl, omwille van de goede prijs-kwaliteit en het steeds aantrekkelijker wordende assortiment*

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: