Lunchboxinspiratie met Lidl #1

Iedere dag worden hier 4 boterhamdozen gevuld. Ik ben zelf geen enorme fan van brood, dus ik snap maar al te goed dat de kinderen af en toe ook eens iets anders mee naar school willen.

Om te beginnen: er is niets mis met een gewone boterham met kaas. Echt niet. Alleen, het is af en toe wel lekker om af te wisselen. Daarom geef ik je 5 weken lang telkens 5 tips voor een net-eens-anders-dan-anders-lunchbox (waar je geen uren voor in de keuken moet staan!)

1. Maak een frisse side salad

lunchbox

Naargelang de eetlust van je kind kun je een salade als extraatje meegeven of een portie die voldoende groot is om als volledige lunch te dienen.

Denk aan bijvoorbeeld:

  • mozarella – basilicum – kerstomaatjes
  • gerookte ham – meloen
  • witlof – ham – appel

TIP:  zorg dat alles in hapklare stukjes gesneden is.

2.  Kies voor verschillende broodsoorten

Elke dag een lichtbruin brood, dat kan beter. Er bestaan zoveel verschillende broodsoorten dat afwisselen niet moeilijk is. Een maisbrood, waldkorn, volkoren, er is meer dan keuze genoeg!

TIP:  Heb je wit brood, kies dan voor een voedzamer beleg of wat extra groentjes, dan krijgen ze toch voldoende energie binnen.

3. Tortilla

Een tortilla kun je zowel warm als koud eten. Ideaal om de avond van te voren klaar te maken. Ons favoriete recept vind je hier. Heb je geen tijd of zin om er eentje zelf te maken, dan kun je ze ook kant en klaar kopen. Onze kinderen vonden de variant met spek het lekkerst.

Tip: Bak de kant en klare tortilla de avond van te voren wat aan, dan krijgt hij net wat meer smaak. Werk af met wat salade en nootjes voor een extra bite.

4. Fruit

Vooral nu het nog mooi weer is, kun je ook een fruitsalade meegeven aan je kinderen. Of je geeft ze gewoon de stukken fruit mee. Een banaan, perzik, pruim en een bakje met aardbeien met daarover de pitjes van de granaatappel en wat snippers van muntblaadjes. Heerlijk. Dit geven we enkel mee op de dagen dat het echt super warm is en ze niet veel eetlust hebben. Is het kouder of hebben ze die dag ook nog sport op school, dan geven we een stuk fruit minder mee en toch nog een boterham.

Tip: Snij je het fruit al in stukjes, investeer dan in een bakje dat perfect afsluit om een plakkerige rugzak te vermijden.

5. Yoghurt met fruit

Wil je iets van zuivel toevoegen aan het middageten, geef dan een yoghurtje of platte kaas mee. Wij hebben meestal natuuryoghurt in huis (zonder toegevoegde suiker), maar af en toe kiezen we ook voor een fruityoghurtje. Onze kinderen zien dat laatste echt als een traktatie en zijn dan meteen enthousiast.

Tip: Neem een potje met een onderverdeling voor het fruit en de yoghurt. Op die manier kan je kind ’s middags het fruit zelf mengen. De fruitstukjes blijven zo nog knapperig en vol smaak.

 

 

 

 

*Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met Lidl, die steeds meer inzet op gezonde en duurzame voeding. De producten om de lunchboxen te maken werden deels gesponsord. Wij kiezen als groot gezin ook zonder samenwerking bijna altijd voor Lidl, omwille van de goede prijs-kwaliteit en het steeds aantrekkelijker wordende assortiment*

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: