Vakantieherinneringen vasthouden

De vakantie loopt op z’n einde en daar hebben we het hier collectief een beetje moeilijk mee. Tuurlijk is het op een bepaalde manier wel fijn om straks weer wat meer structuur in ons leven te hebben, maar echt, de vakantie was zo fijn, dat mocht nog wel even blijven duren.

Een goede vakantie zorgt natuurlijk ook voor heel veel mooie herinneringen en die koesteren we. Vorig jaar gaf ik al een paar tips om het vakantiegevoel vast te houden, dit jaar doen we er nog een aantal bij.

1. Gepersonaliseerde toilettasjes

We kampeerden en nu de kinderen ouder zijn, gingen ze ’s avonds alleen douchen en tanden poetsen in de gemeenschappelijke voorzieningen. In plaats van een grote gezins-toilettas, werden ze dus voorzien van elk een eigen zakje. We lieten er hun naam en de vakantie van dit jaar op drukken en telkens ze nu weer bovengehaald worden tijdens een weekendje aan zee of een sleepover bij vriendjes, wordt er teruggedacht aan de vakantie. De toilettasjes mocht ik maken bij Smartphoto en ze zijn een perfect formaat voor tandenborstel, tandpasta, lippenbalsem, haarelastiekjes en wattenstaafjes. smartphoto

2. Magneten

Al sinds onze huwelijksreis kopen wij tijdens iedere vakantie een toeristische magneet. Het strookje rond de ijskast raakte al snel vol, dus we verhuisden het geheel naar de deur van de kast op kantoor. De boekhouding doen met zicht op alle herinneringen, het kan erger!magneten, vakantieherinnering

3. Gepersonaliseerde spelletjes

Onze kinderen ontdekten het kaarten dit voorjaar. Uno, piekezotten, toepen, manillen, het passeerde allemaal de revue. We leerden ze ook een heleboel kaartspelletjes die ze alleen konden spelen. De aftrap (waha – wat een woordspeling) van ons vakantiegevoel werd gegeven met de start van het WK. We konden dan ook niet anders dan onze voetbalfoto op het kaartspel laten drukken.

4. Eten en drinken van je vakantieland

Deze tip kreeg ik naar aanleiding van mijn blogpost van vorig jaar. Toen we vertrokken uit Zwitserland kochten we dan ook dit jaar een groot stuk Appenzeller kaas, uit Duitsland namen we Bratwurst mee en uit Oostenrijk? Uit Oostenrijk namen we Spezi mee, een mengsel van cola en fanta, maar dan al klaargemaakt in een fles. Onze kinderen drinken dat dus iedere week bij de Chiro en wij hadden geen idee dat dat ook echt bestond. Ja lach al maar, ik dacht een heel jaar dat ze Spacy dronken op zondagmiddag. Het is niet te drinken overigens, al zijn de kinderen het daar niet mee eens.

5. Een fotolijn

Onze meisjes maakten heel veel nieuwe vriendinnetjes op de camping. Ze zijn net zo goed in afscheid nemen als hun moeder – niet dus –  en daarom lieten we een aantal foto’s afdrukken. Bedoeling is dat die aan een mini-waslijntje in hun kamer komen te hangen, maar dat houden we voor regenachtigere tijden. Foto’s van vriendschappen, familie en vakantiegeluk, een fijne herinnering om mee in slaap te vallen!

Hebben jullie nog andere tips om het vakantiegevoel vast te houden, behalve dan opnieuw op vakantie vertrekken? Ik ben ook erg nieuwsgierig naar jullie vakantieverhalen. Welke bestemming moeten we echt bovenaan onze reisbucketlist zetten?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: