Bioscooptip: Janneman Robinson & Poeh

“Ze zeggen dat niets onmogelijk is, maar ik doe heel vaak niets”

Winnie de Poeh

Winnie de Poeh, wie kent hem niet. De ietwat te dikke beer met het te korte rode truitje. Altijd samen met zijn vriendjes Teigetje, Knorretje en Iejoor. De knuffels van Janneman Robinson.

Eerlijk, ik ben nooit fan geweest, mag ik dat zeggen? Ik ging dan ook enkel voor de gezelligheid mee naar de film, niet omdat ik er erg naar uitkeek.

Maar wat een vergissing.

Janneman Robinson & Poeh speelt zich op een later tijdstip af, wanneer Janneman Robinson al een volwassen man is en zelf een dochtertje heeft. Net zoals zoveel volwassenen verliest hij zich helemaal in zijn werk en in de druk om te presteren en niemand teleur te stellen.

Wat volgt is een verhaal dat voor kinderen best spannend en grappig is en voor volwassenen (te) herkenbaar kan zijn. De dagelijkse struggle met de tijd, het evenwicht vinden tussen werk en privé, het te vaak vergeten om gewoon simpelweg gelukkig te zijn.

Voor het eerst snapte ik wat mensen zo geweldig vinden aan Winnie de Poeh. En ja, ik pinkte meer dan één traan weg tijdens de film. Sterker nog, een doos Kleenex had goed van pas gekomen.

Dus.. zoek je nog een film om de vakantie mee af te sluiten, kies dan zeker voor deze Janneman Robinson & Poeh, ook als je geen kinderen hebt!

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: