Een dag in Millstatt am See – Oostenrijk

Wij zijn geen stadsmensen. Niet in ons dagelijks leven en al helemaal niet op vakantie. Per toeval kwamen we afgelopen vakantie in Millstatt am See terecht en dat stadje kon ons wel bekoren.

Millstatt, karinthie

Millstatt ligt aan de Millstätter See, een gigantisch meer van 12 km lang en 2 kilometer breed. Een combinatie van een toeristisch stadje en heel veel natuur. Ideaal voor ons.

Het is er gezellig. Lekker wandelen, relaxen op een terrasje, een boottocht maken of een andere wateractiviteit doen, het is allemaal mogelijk.

Wij wandelden langs de See Promenade die voor een groot stuk door het Hubertuspark loopt. Hierdoor wandel je vooral in de schaduw -hoera!- langs het meer. Op sommige stukken zijn kleine kunstmatige strandjes aangelegd waar kinderen aan de waterlijn wat zaten te spelen. Op andere plekken kun je dan weer waterfietsen of kano’s huren. Wij durfden dit nog niet aan. Het meer is op het diepste punt 142m diep en met nog 2 niet-zwemmende kinderen kreeg ik het al Spaans benauwd bij de gedachte alleen al.

Het stadje zelf heeft van die kleine smalle straatjes met kleurrijke huizen waar je gezellig door kuiert.

Dankzij de Karinthië-kaart konden wij een boottocht maken.  Wij kozen voor een rondvaart van ongeveer een uur, maar er zijn er ook nog van 2,5u, die nog net wat verder op het meer varen. Drankje erbij en genieten van het uitzicht, echt een aanrader.

De dag sloten we af met een wandeling door een kruidentuintje. De kinderen (en wijzelf) vonden het helemaal geweldig. De kinderen probeerden de verschillende kruiden te raden, ontdekten dat er wel heel veel verschillende soorten munt bestaan en huppelden achter de vele vlinders aan.

Aan het plein van de kruidentuin ligt Pizzeria Peppino. Een mega aanrader! We aten er pizza en pasta en die was overheerlijk en de porties waren erg rijkelijk. Mocht je na het eten nog tijd en energie hebben, dan kun je er ook bowlen trouwens.

Tip: Je kunt gratis parkeren op het pleintje rechtover de Pizzeria. Er grenst bovendien ook een grote speeltuin aan, ideaal om de dag te eindigen.

Houden jullie ook zo van die kleine dorpjes en stadjes of kiezen jullie eerder voor de grotere steden? Tips zijn altijd welkom!

Related Posts

5 Comments

  1. een stedentrip met kinderen vind ik over t algemeen iets minder aantrekkelijk dus dat doen we dan zonder kinderen of ik ga met vriendinnen. Met kinderen vinden wij een combinatie leuk van natuur, strand, een meer, wat fietsen, mooie dorpjes bezoeken, een boot huren, en last maar zeker not least goede restaurants. Qua restaurants zijn wij heel kieskeurig.
    Op mijn blog mooie ideeen voor dit type reizen

  2. Ik hou van beide. In kleine dorpen kan je beetje onbevangen rondslenteren…in grote steden is er dan vaak een groter cultureel aanbod dat je ook kan ontdekken of veel meer geschiedenis. Een beetje afwisseling is het leukst.

  3. Wij houden van een combinatie van de twee op vakantie. Kleine (gezellige) stadjes of dorpjes bezoeken en af en toe eens een grotere stad. De kleinere dorpjes/steden doen we dan samen met de omgeving en een eventuele attractie (museum of park) in de nabijheid. Grotere steden kiezen we dan voor de combinatie van shoppen en de mooie architectuur. Lange bos- en bergwandelingen zijn niet echt ons ding. Al kunnen we wel genieten van kortere wandeling waarbij we vooral oog hebben op de mooie zichten in de omgeving ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: