5 x Karinthië (Oostenrijk) bij regenweer

Karinthië in de zomer, het is niet altijd een zon zekere bestemming. We waren er in juli voor het tweede jaar op rij en bijna elke dag viel er wel een verkoelende bui. Lieten wij er de sfeer door bederven? Tuurlijk niet! Heel eerlijk, liever 25 graden en een bui dan die 35 graden in België! De ervaring leert ons trouwens dat het in Karinthië nooit een hele dag regent, het is meer dat er af en toe een fikse verkwikkende bui valt.regenweer, karinthie

We delen graag 5 must-do’s in Karinthië bij regenweer:

1. Planetarium – Klagenfurt

klagenfurt

Een planetarium bezoeken, dat stond al lang op ons verlanglijstje, dus de keuze was snel gemaakt toen we een activiteit in Klagenfurt zochten. Het planetarium is niet echt een bezoekerscentrum, maar een soort van 360 graden – projectiekoepel. Op vaste tijdstippen worden er voorstellingen gegeven voor kinderen van verschillende leeftijden. Om 14u is de kindervoorstelling (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar), waarin door de verschillende werelddelen heen op zoek gegaan wordt naar de zon en de maan. Super interessant!  Je moet natuurlijk wel even simultaan tolken voor je kind, maar dat was absoluut geen belemmering.  Al met al goed voor 45 minuten ontzettend geboeide kinderen!

2. Reptilienzoo Happ – Klagenfurt


Dit serpentarium ligt letterlijk naast het planetarium, ideale combi. Het was wel interessant, vooral de fluorescerende boomkikkertjes waren erg fascinerend, maar zo’n serpentarium blijkt vaak een ruimte vol terrariums te zijn met daarin slapende slangen die je amper ziet. Dit was hier niet anders, al hadden we wel het geluk dat de dieren net gevoederd waren (Iedere zaterdag om 15u) waardoor er behoorlijk wat beweging was. Naast het binnengedeelte heb je een buitengedeelte met vissen en gigantische landschildpadden en legden ze een park aan met dinosaurussen. Niet bijster spectaculair maar leuk om door te wandelen.

3. Tauernbad – Mallnitz

Hier gingen we zelf niet heen, maar we hoorden er veel goeds over van onze buren op de camping. Het Tauernbad is een overdekt zwembad, met gedeeltes voor kleine kinderen en geoefende zwemmers. Wil je helemaal ontspannen, dan kun je er ook naar de sauna.

4. Millstätter See Schifffahrt – Millstatt

Een boottocht op een meer. Ok, toegegeven, het is natuurlijk erg leuk als je op het dek kunt zitten en genieten van het weidse uitzicht, maar tijdens onze 2,5 uur durende rondvaart zaten wij ook een gedeelte binnen en dat was ook erg knus en net even dat tikkeltje anders dan anders. De Millstätter See is 12 km lang en 2 km breed (en 142 meter diep  *slik*), dus je hebt alle tijd om een drankje te bestellen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Bovendien heeft de ervaring ons geleerd dat het in Karinthië bijna nooit een hele dag regent, maar dat het vooral korte maar hevige buien zijn.

5. Pyramidenkogel – Linden

Dé must-do in Karinthië. De Pyramidenkogel toornt hoog boven de bomen uit en wanneer je boven op de de top staat geniet je – 920m boven de zeespiegel – van een adembenemend uitzicht.  Je kijkt zo naar het drielandenpunt Oostenrijk, Italië, Slovenie. Je ziet de Wörtersee die echt een verzameling van 50 tinten appelblauwzeegroen is en je waant je heel even King of the World.  Uiteraard kun je bij regenweer wat minder ver kijken, maar wij waren toch danig onder de indruk. Regen betekent immers niet meteen dichte mist.

Alle uitstappen die wij deden in Karinthië, waren met onze Karinthië-kaart.  De kaart is een soort van toegangspas voor meer dan 100 activiteiten in heel Karinthië.  Volwassenen betalen voor een week 44 euro, kinderen betalen 23 euro. Ga je op een dag het serpentarium, het planetarium en de Pyramidenkogel bezoeken zoals wij, dan heb je het bedrag er al uit gewonnen. Uiteraard kun je in Karinthië echt heel veel dingen gratis doen, dat deden we vorig jaar ook toen we er maar 6 dagen waren. Het is dus vooral belangrijk dat je zelf even checkt wat je allemaal wilt doen en dan uitrekent of je voordeel doet met een kaart.

Binnenkort: Karinthië – wat een natuur!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: