Herontdek wat goed is #1: Focus op gezond eten

focus, herontdekwatgoedisDanone komt af en toe met challenges voor bloggers op de proppen. Dat vind ik cool. Weet je waarom? Omdat de allereerste blogchallenge van Danone in 2015 een kickstart voor mijn blog”carrière” was. Remember #boostyourpositivity Ik ontdekte er dat schrijven hetgene is wat mij het meeste energie geeft én ik leerde er zoveel mensen kennen en enkele werden ook echt vriendinnen.

Daarnaast vind ik de challenge ook boeiend, anders zou ik er natuurlijk niet aan deelnemen.

Waar het precies over gaat? Over gezond eten, afwisselend eten en vooral om dat samen met je partner of gezin te doen.

Week 1: Focus op gezond eten

32395243_10156554133309235_4706063294782242816_n

Gezond eten, het is toch wel een ding. Ik bedoel, de intentie is er altijd, in de praktijk gaat het wel eens fout. We eten elke dag groenten en dat gaat ook zonder enig probleem. Groenten zijn lekker en we zorgen ook dat er altijd iets op tafel staat wat iedereen lust. Onze toppers: tomaat en komkommer als het over rauwkost gaat en prei en bloemkool als warme groenten.

focus

Meestal gaat het fout bij de tussendoortjes. Bij een hongertje tussendoor is het voor mij vaak zo verleidelijk om naar een koek of een chocolaatje te grijpen in plaats van naar een stuk fruit.

Maar… we hebben de oplossing gevonden!

Tip: Schil ’s morgens al een bakje fruit voor jezelf. Heb je dan om 10u honger, dan heb je meteen hapklare stukjes appel/peer/meloen. Geen reden meer om zoetigheid uit de kast te trekken!

Een andere tip die deze week langskwam, was leren luisteren naar je lichaam. Leren detecteren of je nu honger of goesting hebt in iets. Ik moet zeggen, het verschil bepalen is niet moeilijk, er iets mee doen, dat is een ander paar mouwen.

32293835_10156554135704235_7826468313633914880_n

Zo weet ik dat ik heel snel ga snoepen als ik in de auto zit, en al helemaal wanneer ik in de file sta. Heb ik dan honger? Meestal niet. Ligt er iets in mijn handschoenkastje, dan lijkt het me wel te roepen. Afgelopen maanden zorg ik er dan ook voor dat er enkel een appel of een bakje nootjes in de auto ligt. Kan ik dan echt niet aan de drang om iets te knabbelen weerstaan, dan eet ik in ieder geval iets gezonds.

Een andere valkuil, dat is het “ik wil nog iets kleins na het avondeten”- stemmetje. Ook dan heb ik geen honger meer, maar heb ik gewoon zin in nog iets lekkers. En nee, dat lekkers is dan geen bakje druifjes.  

Tip: haal niets ongezonds in huis. Een open deur, maar het werkt perfect. Hoeveel zin ik ook heb in iets zoets of hartigs na het avondeten, ik ga nooit om 22u nog naar de frituur of nachtwinkel rijden. Ligt het zomaar in de kast, dan heb ik niet genoeg wilskracht om er aan te weerstaan.

 

Kortom, we zijn goed bezig, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Hebben jullie nog tips voor gezonde tussendoortjes? Hoe gaan jullie om met het stemmetje in je hoofd dat alleen maar ijsjes en chipjes vraagt?

 

Volgende keer: Week 2 – Focus op plannen

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: