Lentemuziek Top 7 en een bisnummer

Ik luister naar een ander type muziek in de winter dan in de zomer. Niet heel anders, maar toch. In de zomer mag het al eens een beetje een fout catchy deuntje zijn, terwijl ik in de winter toch graag terug grijp naar de stevige vertrouwde klassiekers.

In de lente begint het bij mij al te kriebelen. Ik hou zo erg van rijden met de ramen van de auto open – zelfs op de snelweg – terwijl de muziek uit de boxen knalt. Heerlijk!

Daarom, omdat het tegen het einde van de week ein-de-lijk 20 graden zou gaan worden, mijn lentemuziek top 7 en een bisnummer!

lentemuziek

1. Témé Tan

Témé wie? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit van deze artiest gehoord had, maar sinds een collega me er attent op maakte, ben ik er helemaal weg van. Een Brusselaar met Congolese roots, dat geeft de nodige warme vibes!

2. Camilla Cabello

Ik vind ‘Havana’ een geweldig nummer. De rest van de cd heb ik nog niet gehoord, maar dit nummer kan ik eindeloos op repeat zetten. Onze oudste dochter ook trouwens, al zingt zij het refrein als: “Dit is het feestje van Nyala-la-la-la” , ons nichtje 🙂

3. Sean Paul

Deze durf ik er bijna niet bij zetten, omdat het wel echt zo fout is, maar bij ‘Temperature’ van Sean Paul kan ik helemaal uit mijn dak gaan. Geen flauw idee wat hij zingt, maar ik brul het allemaal fonetisch mee. Sorry not sorry mede filerijders.

4. Kraantje Pappie

‘Pompen’, dat is zo’n beetje hét nummer van afgelopen lente en zomer voor mij. Het was het eerste niet-kindernummer dat onze kinderen hier echt razend cool vonden. Het liedje werd dan ook, samen met ‘Kind van de Duivel’ te pas en te onpas opgelegd vorig jaar.

5. Buraka som Sistema

Ze komen in ieder lijstje van mij terug, of het nu gaat om feel good nummers, filenummers of zomerhits, Buraka son Sistema is altijd een goed idee. ‘Wegue Wegue’ blijft mijn favoriet aller tijden, maar eigenlijk is het allemaal zo opzwepend en energiek wat ze doen, dat alles geweldig is om naar te luisteren.

6 Elvis Crespo

Met ‘Suavemente’, uiteraard. Ja, ik heb ook echt mijn melige kanten en dit is er een van.

7. Michel Telo

Ken je die nog? Die had ooit een hit met “Ai se eu te Pego”. Toen dat uitkwam, waren wij niet zolang ervoor naar Brazilië op huwelijksreis geweest en met dat nummer waanden we ons weer op het strand van Rio. Nu, zoveel jaar later, is dat gevoel er nog steeds bij het horen van dit nummer.

En dan nu: het bisnummer

Pina Colada van K3, op algemeen verzoek van de dochters. Geef toe, het doet je wel verlangen naar zomerse temperaturen he. En het is een oorwurm van jewelste, wedden dat je nu naar bed gaat met dat deuntje in je hoofd?

Pina pina colada o-oh, lambada o-oh, que nada want ik wil alleen jou

 

En jullie, waar krijgen jullie lentekriebels van?

 

 

Related Posts

13 Comments

 1. Oh cool voor dat delen, ik ga zo meteen die eerste tips die ik nog niet kende eens opzoeken!

  Wegue Wegue is voor mij ook een topnummer. Dit is zo een beetje het lijflied van de vrijwilligers bij Mobile School (www.mobileschool.org) en dat wordt telkens op op Stu Bru aangevraagd als we tijdens de Warmste Week met onze #duwmee wandeling met 700 wandelaars na een dag wandelen aankomen en meestal een ongelooflijk bijeengewandeld geldbedrag mogen aankondigen. Kippevel na alle voorbereidingen.

  Kraantje Papie’s pompen heb ik in mijn “Energie” playlist staan. Dat pulserende kan ik wel appreciëren.

  Pina Colada is voor mij ook een guilty pleasure hoor! ’t staat op de playlist die de kinderen telkens in de auto willen luisteren maar ik zing zeer vrolijk mee!

  Goh, wat heb ik zo allemaal in mijn playlist “vrolijk” staan : Ticket naar de Zon van Superdiesel, ‘k voel me goed van Johan Verminnen, Soul Cake van Sting (al is dat voor mij een winternummer bij uitstek, voor onder een dekentje met warme chocomelk), Madre Tierra van Chayenne (was themalied op vakantie en is blijven plakken), Night Boat to Cairo van Madness, La Camisa Negra van Juanes (zomernummer!), Je Veux en Le long de la route van ZAZ, …

     1. woeps, dat besefte ik net ook zelf toen ik terugkwam om je tuintip te lezen….oei, wacht, ze heet Annelore, waarom denk ik al de hele tijd Annelies. sorry sorry! ‘k heb het gecorrigeerd

 2. Lente, zomer, winter of herfst? De muziek veranderd niet zoveel qua seizoen. Het kan hier wel van dag tot dag verschillen. De ene dag heb ik zin in stevige hardstyle (sorry not sorry), de andere dag mag het weer oude house zijn uit mijn jeugdjaren. Maar het kan evengoed top 50 zijn, kindermuziek (en ongegeneerd meebrullen natuurlijk) of metal zijn. Als het maar muziek is met een goede vibe. Zelfs een vleugje klassiek mag er altijd wel bijzitten. De afspeellijst op Spotify is dan ook zeer gevarieerd 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: