Sneeuwpret in België – gewoon doen

Sneeuwpret in België, het kan!  Denk aan Eupen, Malmédy, de Hoge Venen, die kanten op. De Oostkantons zeg maar.  Vorig weekend sprongen we spontaan in de auto na het zien van een sneeuwfoto bij collega-blogger Annick. We trokken richting Signal de Botrange. Hoge Venen

We hadden er een fantastische dag. Sneeuw, rust, alleen wij en de kinderen: de ideale formule om je hoofd leeg te maken en de batterijen op te laden.

Hoge venen, sneeuw

Tips:

* Wij gingen naar Signal de Botrange.  Rij naar Eupen en tik dan op je navigatie Malmédy in en je rijdt vanzelf de goede richting uit.

Hoge Venen

* Stop niet aan de grote parkings van Signal de Botrange of de ski- en langlaufverhuur, daar is het razend druk. Als je een kilometer verder rijdt, kun je langs de weg parkeren (op een aantal plekken is het toegelaten, dat staat aangegeven) en dan wandel je zo langs een andere ingang het gebied in. Wij kwamen betrekkelijk weinig andere wandelaars tegen.

* Neem een rugzak met lekkers (en een afvalzakje!) mee. Wij hadden een thermos met thee mee en voor elk een koek. Ook in de sneeuw een rustmoment hebben is belangrijk.thee, klean kanteen, sneeuw

* Trek – vooral voor de kinderen –  een  skibroek aan.  Wandelen door de sneeuw is leuk, maar rollen en spelen is uiteraard nog veel toffer!

27535291_10156251808324235_842154309_o teamdecathlon, sneeuw, hoge venen

* Een slee meenemen kan, maar weet dat er niet echt heel veel hellingen zijn. Onze kinderen lieten zich maar al te graag voorttrekken!

slee

Meer info vind je hier.

 

Toeristen in eigen land, het is zo leuk!  Gaan jullie soms een dagje naar de Ardennen om te wandelen, eens lekker te eten of voor andere activiteiten? Laat het me weten in de reacties en geef ons zo weer nieuwe inspiratie!

27479491_10156251810889235_1542245804_o
En zo hebben we toch onze jaarlijkse sneeuwfoto <3

Related Posts

4 Comments

  1. Vanwege de grote toestroom maar ook vanwege de rotzooi en het gebrek aan respect hebben ze het gebied op slot gezet.
    Niemand die zich aan de regels houd.
    Je moet om naar België te gaan een recente negatieve atest bij je hebben

  2. Zalig eh om in de sneeuw te gaan spelen in de Oostkantons. Wij gaan er dikwijls en hopelijk lukt het ons dit weekend weer om ons even te gaan uitleven met de slee. Je hebt gelijk dat je op sneeuwdagen niet stopt op de parkings van de Baraque Michel, Mont Rigi of Signal de Botrange. In feite zijn de bossen tussen Sourbrodt/Ovifat en de Duitse grens even mooi, ook aan de rand van veengebieden maar onbekend bij toeristen. Zalig daar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: