Budgettip schoenen: Sprox biedt betaalbare kwaliteit!

Ik krijg het altijd een beetje Spaans benauwd bij het begin van een nieuw seizoen of wanneer de kinderen weer eens een groeispurt gekregen hebben. Kledij, daar heb je budgetvriendelijke oplossingen voor. We zijn ondertussen heel bedreven geworden in het combineren van basics met een duurder stuk en we omarmen tweedehandskledij.

Schoenen, dat is een ander verhaal. Kinderen, die leggen nogal afstanden af op een dag, dus moeten ze kwalitatief goede schoenen hebben. Bovendien moeten ze ook stevig zijn. Vooral als ze als nieuwste tijdverdrijf tijdens de speeltijd “hondje spelen”  hebben en ze dus op de speelplaats op handen en voeten rondkruipen – zucht . Schoenen kopen we bijna nooit tweedehands, tenzij ze echt nog zo goed als nieuw zijn. Voor 4 kinderen schoenen gaan kopen, dat is dus potentieel een rib uit je lijf.

Gelukkig zijn er ondertussen wel leuke merken te vinden aan voor ons aanvaardbare prijzen. logo

Wij kopen onze schoenen bijna allemaal bij Brantano. Ik weet het, ik zou bij een zelfstandig ondernemer moeten gaan kopen, en dat doen we ook heel vaak, maar voor schoenen krijg ik dat niet voor elkaar.  Maar goed, Brantano dus. Je vindt er heel veel verschillende merken in verschillende prijsklassen.

Vorige winter kochten we – toevallig – voor het eerst schoenen van Sprox. De dochter vond ze mooi, ze zagen er degelijk uit en vielen binnen het budget. Ze deed er een halve winter mee, daarna waren ze te klein en in de solden konden we exact dezelfde nog eens op de kop tikken. Ideaal.

Dit najaar kwamen we weer bij Sprox uit voor onze oudste dochter. Lage zwarte laarsjes, met een grijze glitterrand. De jongens bleken in september nogal verknocht aan hun sportschoenen, dus die aankopen konden we nog even uitstellen. Hoera!

Een aantal weken geleden werden we gecontacteerd betreffende een Belgisch betaalbaar schoenenmerk. Of we een samenwerking zagen zitten? Het bleek om Sprox te gaan. We twijfelden niet dus!

Onze oudste dochter werd voorzien van een paar zwarte laarzen, hoge deze keer, en al weer in een grotere maat dan in september. Ze groeien als kool zeg ik u.  Ideaal voor ons meisje-meisje dat ook bij guur weer graag jurkjes met dunne broekkousen of een legging draagt.

Schoenen, sprox, budget

 

De jongste dochter wou dezelfde schoenen als haar moeder en koos voor lage lakschoenen. Echt zalig. Niet meteen handige speel- en ravotschoenen, maar o zo mooi onder een jurkje.  schoenen, sprox

Voor het eerst had ook onze zoon schoenen van Sprox en die zijn al helemaal een aanrader. Stevige bottines met bovenaan een zachte rand. Velcro en rubber toppen. Iedere moeder met enthousiast spelende kinderen zal kunnen beamen dat dit een gigantisch pluspunt is. Na dik een maand intensief dragen, over de grond kruipen, in modderplassen springen en zandbakken onveilig maken, kan ik zeggen dat ze er nog altijd fantastisch uitzien.

schoenen

Goedkoper? Maar zijn ze dan kwalitatief even goed?

Als ik de kwaliteit van Sprox vergelijk met bijvoorbeeld Clarks, dan vind ik het iets minder goed. Vooral de ritsen van de laarsjes zijn sneller onderhevig aan slijtage. De voeten van onze kinderen groeiden vorige winter (en nu nog steeds) echter zo snel, dat de schoenen al te klein zijn voordat ze te veel versleten zijn.

En… het draagcomfort is echt goed! De schoenen zijn makkelijk aan en uit te trekken en zitten vanaf het eerste moment superfijn.

Voor de leeftijdsfase waar onze kinderen in zitten –  lees, 2 maten groeien in hetzelfde seizoen – zijn dit ideale schoenen. Goede pasvorm, goede materialen, correcte kwaliteit en tof design voor een goede prijs (rond de 50 euro per paar). Wat ons betreft een aanrader dus.

Ik kreeg trouwens al een tipje van de sluier gelicht over de lentecollectie en die is zo mooi. Ik zie mogelijkheden voor de communie-outfit van onze oudste zoon!

 

*Hier* vind je alle verkooppunten terug.

 

 

*Wij kregen een aantal paar gesponsord, maar kochten zelf ook al meerdere keren Sprox. De sponsoring was dus uiteraard erg mooi meegenomen, maar had geen invloed op onze mening.* 

 

 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: