Sneeuwpret?

Man man man, het heeft een keer gesneeuwd in België.  Heel het land in rep en roer!

Ok, ik zat gisteren ook met een klein hartje op kantoor – want laat dat nu momenteel toch de laatste plek zijn waar ik in een noodgeval zou willen overnachten – , maar voor de rest was er niets aan de hand. Ik raakte gisteren trouwens vlotter thuis dan op menig gewone dagen.

Er was chaos op de weg, file liep op tot ongekende lengtes en het openbaar vervoer lag ook lam. Maar het ergste van al, dat was het gezeur van de mensen…. Niet te geloven!

“Mijn bus heeft vertraging, schandalig!” “Die transporteur kwam niet leveren, dat is toch niet te geloven!” “Ik heb een hekel aan sneeuw” (om dan over een paar maanden vrolijk op skiverlof te vertrekken) “Niet normaal dat de scholen gewoon open waren gisteren, compleet onverantwoord!” “Sneeuwruimen, daar doen ze hier niet aan zeker?” “Die voor mij reed maar aan 60 op de autostrade, niet te geloven!” En dan het cliché van formaat: “Het is hier in België ook altijd sch*tweer!”

 

Ik ben er van overtuigd dat de mensen van de strooidiensten en zo hun uiterste best gedaan hebben om zoveel mogelijk fileleed voor te zijn, maar op een gegeven moment stonden ze zelf overal vast. En ja, de fietspaden mochten wel een pak eerder sneeuwvrij gemaakt worden, maar er viel zoveel sneeuw in een keer dat ze niet konden volgen. En ja, in de file staan is ellendig, dat weet ik ook wel, maar heel Facebook volgooien met je irritaties maakt het er niet korter op.

Kortom, adem in , adem uit en geniet van de sneeuw.  Trek je sneeuwbotten aan, zet een muts op je hoofd en ga naar buiten. Voel de kou op je wangen branden en kom daarna roodgloeiend weer binnen. Hou je echt niet van de kou? Kijk dan met een kop warme chocomelk van achter het raam naar buiten.

Of om het met een songtekst te zeggen ” Tis ier nie warm in de winter. Ewel: bluft ton binnen.”   (Uit: Fruitig – Brihang)

 

Winterse groet!

sneeuw

 

 

Related Posts

3 Comments

  1. Die strooidiensten hebben echt wel goed werk geleverd gisteren. Ze kunnen ook niet overal tegelijkertijd zijn he. Ik raakte ’s ochtends sneller dan anders in BXL en vertrok kort na de middag naar huis om van daaruit verder te werken. En ook dat verliep relatief vlot. Veel erger vond ik inderdaad het gekanker op hen en het feit dat plots iedereen zijn rijcapaciteiten leek te verliezen 😉

  2. Ik geef heel eerlijk toe dat ik echt niet hou van sneeuw hier in België. Maar verder jank ik daar eigenlijk niet over – denk ik. Ik hou gewoon niet van de koude, van de winter tout court…
    En ja, ik ga ook op skireis. Maar ook daar ben ik niet zo’n grote fan van de sneeuw, ik hou gewoon van de sfeer daar, de gezelligheid…
    Ik vind het echt erg dat er zoveel gekankerd wordt op strooidiensten en zo. Want iedereen doet echt wel zijn best!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: