Over afscheid, emoties en new beginnings…

Wie mij volgt op Instagram heeft het waarschijnlijk tussen de regels-foto’s door al opgemerkt:  ik heb een nieuwe baan. Het is te zeggen, vanaf 2 januari. En ik ben blij, meer zelfs, ik ben zotcontent. De nieuwe job heeft alles in zich om op elk vlak een stap vooruit te zijn. Ik sta dan ook te popelen om er aan te beginnen, om mijn schouders onder dit nieuwe project te zetten. Maar ieder nieuw begin is ook het afscheid van iets anders.

Toegegeven, ik heb het afgelopen anderhalf jaar behoorlijk wat gevloekt op mijn job, om allerlei redenen die er nu niet toe doen. Ik heb wel vaker gedacht dat dit ‘het’ niet was voor mij, maar dat ik meer en andere dingen aankon dan wat ik nu deed. Ik merkte dat die jaren thuisblijfmama mij veranderd hebben, mij hebben doen groeien. De job die ik voor mijn thuisblijfmamaschap met heel veel gedrevenheid en passie deed, is niet meer de job die nu bij mij past.

En toch, toch is het afgelopen anderhalf jaar speciaal geweest voor mij. Het was mijn eerste job na een intense periode van moederen en kindjes krijgen. Het was de bevestiging dat je ook na een aantal jaar uit het professionele circuit geweest te zijn opnieuw een toffe functie kunt krijgen, zolang je maar in jezelf gelooft. En zolang er iemand ook in jou gelooft! 

Ik ontmoette nieuwe klanten en bouwde met veel van hen een fijne band op. Zo fijn, dat als ik nu hier en daar al vertel dat ik wegga, er toch al wat traantjes vloeiden. En ja, dat doet wat met een mens. Als je op kantoor te horen krijgt van “g*dver, een tweede Annelore vinden, dat wordt een heel moeilijke opgave”, dan voel ik de tranen branden.

Maar goed, het is tijd om mijn schouders onder iets nieuws te zetten, en ik ben er van rotsvast van overtuigd dat ik de goede keuze gemaakt heb.

Nog een paar weken uitwerken en alles op een goede manier achterlaten voor de persoon die mij gaat opvolgen. Nog een paar weken alles geven om het jaar mooi af te sluiten en dan weekje vakantie.

Een week om te bekomen om op 2 januari met heel veel zin en een beetje kriebels van spanning aan iets nieuws te beginnen.

2018, ik ben er klaar voor!

 

 

 

Related Posts

15 Comments

  1. Wat een mooie omschrijving van jouw laatste werkzame jaren!
    Héél veel succes met je nieuwe baan!!
    Groetjes Ans en Erik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: