Comics Station Antwerp: een origineel dagje uit!

Comics Station Antwerp, dat is een indoor pretpark/speeltuin. Maar niet zo’n dertien in een dozijn speeltuin of pretpark, maar een toffe. Eentje die niet ruikt naar vette friet, stinkvoeten en zweet, maar waar je ondergedompeld wordt in de kleurrijke wereld van de stripverhalen.IMG_8384

Waar?

De naam zegt het zelf: in het Centraal Station van Antwerpen dus. Ideaal om er met de trein heen te gaan. Geen parkeerellende, geen torenhoge kosten, maar ontspannen in de trein.

Wat?

Een indoor speelparadijs met als centraal thema strips. Het houdt een beetje het midden tussen een speeltuin en een pretpark. Je vindt er zowel de klassiekers zoals een ballenbak, glijbanen en een klimtoren, maar nog veel leuker zijn de andere activiteiten.

Iedere stripfamilie heeft zijn eigen attractie. Zo kun je bijvoorbeeld op grote hoogte naar het huis van de familie Kiekeboe kijken of met de teletijdmachine van Professor Barabas reizen. suske en wiske

Origineel?

Ja absoluut. De insteek van heel het gebeuren is fris en vernieuwend. Zo krijg je bij aankomst een polsbandje met een microchip.  Heb je op voorhand gereserveerd, dan staat je naam al in de chip geprogrammeerd. Je krijgt toegang tot een attractie na het scannen van je polsbandje.  Onnodig te zeggen dat de kinderen dat meteen snapten en wel mega cool vonden zeker? comics station

De attracties zelf waren ook behoorlijk origineel (zoals het toveren bij de Smurfen) of het waren klassiekers in een strip-jasje gestoken (zoals het huis van Urbanus).  In beide gevallen werd de nieuwsgierigheid geprikkeld en nodigde het erg uit om alles te ontdekken.urbanus,

Pluspunten?

* De werknemers van Comics Station. Echt. Nog nooit zo’n lieve mensen ontmoet die in een speeltuin of pretpark werken. Zelf toen onze jongste zoon voor de veel-te-veelste keer in een bepaalde attractie ging, bleven ze elke keer een praatje maken en hem enthousiast uitwuiven. Chapeau voor zoveel enthousiasme en empathie!smurfen

* De diversiteit in het aanbod.  De attracties zijn zo divers, dat ze voor kinderen in veel verschillende leeftijdscategorieën boeiend zijn. Peutertjes vinden er hun gading, maar ook een 10-jarige zou er nog een toffe dag beleven.

* Strips. Onze kinderen waren nog niet echt met stripverhalen bezig. Sinds ons dagje uit werden de Suske en Wiske-strips van zolder gehaald en is Lucky Luke plots een interessant verhaal.

* Ruimte.  Comics Station opende de deuren in april en is dus nog steeds gloednieuw. Alles werd gebouwd met veel licht en veel ruimte. Het beklemmende gevoel wat je vaak bij zo’n indoor activiteiten krijgt is hier helemaal niet aanwezig.

* Rust. Wat een genot om in een (indoor) pretpark rond te lopen en niet de hele dag door hetzelfde liedje ergens te horen. Er was gelukkig wel muziek, maar dan subtiel op de achtergrond.

Werkpunten?

* Ruimte.  Alles speelt zich af verspreid over 4 verdiepingen. Wij lieten onze kinderen vrij rondrennen over alle verdiepingen, maar ik kan me voorstellen dat je als ouder met jongere kinderen makkelijk het overzicht kwijtraakt. Bovendien waren wij er op een erg rustige dag, dus we konden zo over de balustrade leunen en overal onze kinderen zien rondrennen. Op een drukke dag is dat al een pak moeilijker.

indoor, comics station, antwerpen

* Touchscreens.  Alle attracties werken met scansystemen en touchscreens. Allemaal erg hip en aantrekkelijk, maar niet altijd bestand tegen honderden weinig subtiele kinderhandjes. Wij waren er eind mei en toen waren er al een aantal schermen buiten werking. Hopelijk is dat geen voorbode voor de rest.

Onze favorieten van de dag?

* De teletijdmachine van professor Barabas van Suske en Wiske, een soort van mini-escape room voor kinderen. Spannend, interactief en toch niet eng. Een topper!

* Toveren bij de Smurfen.  Met een toverstokje met infraroodstraal samen met de Smurfen kersen plukken of Gargamel verjagen. Lachsalvo’s en fanatieke kinderen gegarandeerd!smurfen, gargamel

* De 3D-vertoning van Lucky Luke. Wat daar zo speciaal aan was? Dat moet je zelf ontdekken 🙂

film, indoor, lucky luke, 3d

Top of flop?

Absoluut een top. Wij genoten erg van een hele dag in Comics Station. We waren er rond 10u en trokken om 17u30 richting trein. De kinderen renden van hot naar her en beleefden echt een topdag.

Een dagje Comics Station is echter niet goedkoop. Je betaalt online 19,50 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Net als in de meeste indoor speeltuinen en pretparken is het zelf meenemen van eten en drinken niet toegestaan. Er is wel een zekere tolerantie, waardoor de kinderen toch af en toe een slokje water deden of iets snoepten dat we van thuis meenamen.

Ik zeg: tickets vragen bij een verjaardag of onder de kerstboom en er een gezellige familieuitstap van maken!

suske en wiske, amoras

Alle praktische informatie over Comics Station vind je op de website.

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: