Vaderdag: zeg het met een bloemetje.. of een plantje + giveaway

Zondag is het vaderdag en een weekje later vieren we vaderdag in Nederland. Perfect voor mijn vader en schoonvader dus. Alleen… hier in het Antwerpse vieren ze vaderdag op 19 maart, de feestdag van Sint-Jozef. Allemaal goed en wel, maar 19 maart, dat valt natuurlijk heel vaak ook gewoon doordeweeks. Dit heeft als gevolg dat vaderdag hier een beetje stiefmoederlijk behandeld wordt.

Omdat de Wederhelft een gigantisch goede papa voor onze 4 kinderen is, verdient hij het toch om eens extra in de bloemetjes gezet te worden. Ik vroeg daarom aan onze kiddies wat ze nu precies zo leuk vinden aan papa.

19021342_10155489608789235_1510125045_n

Kind 1:  Papa is cool omdat hij AngryBirds op zijn telefoon heeft staan. En hij is keisterk. En hij maakt veel fopjes, maar soms ook wel hele flauwe. En papa koopt watermeloen voor ons.

 

Kind 2: Papa kan goed staartjes maken en kamt mijn haar altijd heel voorzichtig (veel voorzichtiger dan mama). En papa gaat met ons altijd fietsen op het pleintje. Papa is grappig. En hij kan toveren, maar alsof dan he.

 

Kind 3: Papa is keisterk en keistoer en keigroot (Tot aan de ruimte bijna mama!). Papa bakt de beste frietjes en duwt ons altijd op de schommel.  Van papa mogen we altijd zelf naar school fietsen. Papa kan het beste over mijn rugje kriebelen.

 

Kind 4: Papa kan de beste scheetkusjes laten (je weet wel, zo blazen in de plooi van je arm).  Papa speelt iedere avond verstoppertje met mij vlak voor ik moet slapen. Papa koos voor mij een roze tandenborstel. Papa is de allerliefste papa van de hele wereld.

 

Jep, die Wederhelft, het is er een uit de duizend.

Zo een die ook naar eigen zeggen nooit iets nodig heeft. Voor z’n 40ste verjaardag legde iedereen samen voor nieuwe speakers, wat hij helemaal geweldig vond, maar nu is hij weer voldaan voor de komende jaren lijkt het.

Ik besloot dus voor een cadeautje te gaan waar we allemaal plezier aan hebben, namelijk een leuke plant voor in de veranda. Een bos bloemen, dat is niet aan ons besteed, maar een mooie plant, dat dan weer wel. Bovendien wilden we al langer wat meer groen in huis. Ideaal dus.

greetz, vaderdag, citrusplantIk klikte wat rond op de site van Greetz.be en twijfelde tussen het olijfboompje en de citrusplant. Uiteindelijk koos ik voor deze laatste, omdat dit me nog net een tikkeltje zomerser leek. Gisteren besteld, vandaag geleverd en nu al in onze veranda. Hoe tof is dat!

Ben je zelf in extremis nog op zoek naar een origineel vaderdagcadeautje, dan heb ik goed nieuws. Ik mag namelijk een waardebon van maar liefst 45euro weggeven. Deze bon is geldig op het hele assortiment bloemen en planten op de site van Greetz.be.

Omdat het natuurlijk al bijna Vaderdag is, maken we er een blitzzzz-wedstrijdje van.  Reageer voor 21.00u op deze blog en laat me weten wat jouw lievelingsbloem is. Meteen na 21u stuur ik de winnaar een mailtje met daarin de kortingscode. Zo kun je het  nog voor vaderdag bij je papa, man of om het even wie thuis laten leveren.

greetz, vaderdag

 

 

Vorig jaar schreef ik een ode aan mijn Vake trouwens, die  kun je *hier* nalezen.

 

Related Posts

20 Comments

 1. Lap, knal te laat, sporten is voor niks goed! 😉

  Maar goed, neemt niet weg dat ik het nogal voor de tulp heb. Die doet gewoon haar eigen goesting in een vaas en kronkelt naar alle kanten. En een ranonkel, die vind ik ook heel mooi!

 2. Korenbloemen! Zeldzaam maar zo mooi in al hun eenvoud.
  En het blauw is zo zomers.
  We zaaiden er in de tuin en de kinderen vinden ze super!

 3. Als het echte bloemen moeten zijn: lavendel!
  Voor ons huwelijk koos ik ervoor om een zelfgemaakt boeket te maken in vilt, en daar heb ik nu – na drie jaar – nog altijd plezier aan :-).

 4. Hortensia’s en rozen vind ik heel schoon in den tuin. Ook meiklokjes en paasbloemen zorgen voor een positieve vibe. Ik word er vrolijk van.

 5. Orchideeën. De papa mag in de bloemetjes worden gezet. Hij vangt de kindjes op na school en op zaterdag terwijl de mama aan het werk is. En zorgt ook elke avond voor het eten. Dus een super papa!

 6. Ik ben enorm fan van klaprozen. Hun vorm, kleur, de onverschilligheid waarmee ze overal tevoorschijn komen. Zalig gewoon. Ik kom in mijn volgend leven terug als klaproos.

 7. Mijn lievelings bloem is een orchidee…
  Verder zijn alle boeketjes mooi om te krijgen…
  Nu zijn we ook blij met iets van boompje in onze tuin to be!
  Veel succes aan ieder!

 8. Wij hier gek op ‘pannenkoekplantjes’ en gerbera’s.
  Zou super zijn om een last-minute cadeautje te vinden. De man des huizes besteedt hier al zijn vrije tijd aan verbouwen, dat verdient wel eens een bloemetje! ?

 9. Mijn lievelingsbloem is een gerbera of een orchidee . Voor buiten vind ik petunia een leuke bloem . Bij zonnebloemen krijg ik dan weer een vakantie gevoel .

 10. Ik had in maart helemaal niet door waarom Roos een kadootje meehad naar huis. Gelukkig dat de juf mijn gezicht kon aflezen en me de reden even toefluisterde 🙂
  Wij zijn fan van rozen, dat is ons laatste nieuwe experiment… en ook van cactussen, vetplanten, pannenkoekenplanten en sanseveria’s, want deze laatste 4 krijg zelfs ik niet dood!

 11. Wat is er mooier dan een boeketje veldbloemen… ? Maar een olijfboompje vind ik ook heel erg mooi!

 12. Mooie blog alweer en leuke actie! Ik ben fan van de bromelia! De bloem brengt onmiddellijk kleur in huis en geeft een exotisch tintje! En de bloem/plant is eenvoudig in onderhoud wat alleen maar een pluspunt is met een jong gezin :-)!

 13. Een heel mooi gebaar voor de liefste papa van de hele wereld. Ikzelf had ook de liefste papa. Nu is mijn man de liefste van allemaal en daarom wil ik hem op Vaderdag letterlijk in de bloemetjes zetten. Een lievelingsbloem heb ik niet maar ik hou van witte bloemen. Echter, een groene plant zou beeldig staan. Die van ons zijn dringend aan vervanging toe. Als ik mag winnen zou dat fantastisch zijn. Leve de vake’s en de papa’s voor zondag. Groetjes.

 14. Super leuk! Mijn man is ook de beste papa die er bestaat! Staat altijd klaar voor zijn 2 scheetjes! Onze lievelingsplant is een citroenenboom! Deze staat ondertussen mooi in ons huis al 5j! Maar zo alleen! Zo een leuk boompje kan er nog altijd bij! Super leuke actie weer van jullie!

 15. Een superleuke verrassing hebben jullie in petto! Perfect in combo met wat munt en appelsien in een lekkere limonade ;o) zowel voor groot als klein! Mijn lievelingsBLOEM is een lavendel : lekker, mooi, heerlijk geurtje, rust, zuurstof, en antimug : multi-inzetbaar en functioneel dus :o)

 16. Mijn lievelingsbloem is een anemoon. Vingerhoedskruid en riddersporen zijn ook erg mooi maar gezien hun giftige karakter voorlopig niet in onze tuin te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: