Zon = smeren

Het was en is nog steeds tropisch warm. Vandaag zou het zelfs 30 graden worden. Een beetje hoera en puf-blaas tegelijk dus.

Bij zo’n temperaturen is het het best om de kinderen op het warmste moment van de dag binnen te houden. Maar uiteraard is het ook heel erg verleidelijk om ergens het water op te zoeken en zo verkoeling te vinden.

In dat geval geldt: smeren, smeren, smeren.

Denk je ook aan deze plekjes van het lichaam als je begint te smeren?zomer, zon, skyVaak letten we immers wel goed op gezicht, schouders en rug, maar sommige andere plekjes ontsnappen vaak aan de aandacht merk ik.

1. De bovenkant van de oortjes

De huid van de oren is heel dun en daarom extra gevoelig. Bovendien bedekt een petje vaak wel het hoofd en de nek, maar niet de oren.

2. De hoofdhuid

En dan vooral waar de scheiding van het haar is. Ik vergeet het bij de kinderen zelf ook heel vaak. Ze starten de middag met een hoedje op, maar naarmate de uren verstrijken, ligt dat hoedje wel eens in een hoek van de zandbak.  Preventief insmeren is dus de boodschap.

3. De bovenkant van de voeten.

Ook weer zo’n gevoelig stukje huid. Ik laat de kinderen altijd schoenen uittrekken en smeer dan de voeten in. Tussen de riempjes van de sandalen door beginnen friemelen, dat heeft geen zin natuurlijk. Ik herinner me nog een vakantie in Italië, zo’n 10 jaar geleden, waar een vriend van mijn broer dagen bijna niet kon stappen omdat de bovenkant van zijn voeten zo hard verbrand was.  Awtsch.

4. Het randje van buik en rug dat net boven de luier/short uitkomt.

Uiteraard smeer je rug, schouders en buik in, maar let ook op dat ene randje dat net wel/net niet boven het broekje uitkomt. Als kinderen gaan zitten, kruipen en rollen, dan wil zo’n luier of broek wel eens wat naar beneden zakken.

 

viata, eucerinWij mochten de afgelopen dagen de zonnespray van Eucerin  testen. Nu ben ik sowieso al heel erg fan van spray.  Het is makkelijk aan te brengen en je kunt het goed doseren. Bovendien voelt deze spray niet vet aan en dringt hij makkelijk de huid in. Een ander pluspunt is dat de spray geen parfum bevat en dus reukloos is.

Wij gebruiken altijd factor 50+ voor het hele gezin en zelfs ons Kind3, dat de meest lichte huid heeft, kreeg hierdoor voldoende bescherming.

De Eucerin zonneproducten kun je onder andere kopen bij Viata, de online apotheek. Super handig als je zelf even niet tot bij je plaatselijke apotheek of in de supermarkt raakt.

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: