Vrolijk Paasfeest – chocolade en een giveaway

Pasen. ’s Morgens paaseitjes zoeken in de veranda, ’s middags bij Opa en Oma in de tuin.pasen, easter, chocolate

Het is voor ons een dag gezellig samen zijn met (schoon-)familie. ’s Morgens fietst de Wederhelft de 55 km naar zijn ouders, ik rijd er later samen met de kinderen in de auto heen.  ’s Middags eten we warme broodjes en daarna wordt er vooral veel gebabbeld.  Als je als familie ver uit elkaar woont – zo’n beetje alles tussen Gierle en Amsterdam in – , dan valt er veel bij te praten wanneer je elkaar ziet.

Onze kinderen zijn stapel op hun grote nichtjes (en neef, maar die is ondertussen 13 en voor het ogenblik niet meer zo gebrand op spelen met de “kleintjes” ), dus daar hebben we eigenlijk een hele middag geen omkijken naar. Ze worden maar al te graag op sleeptouw genomen.  Zo mogen ze dan ook mee naar het speeltuintje een straat verder, en mogen ze in de kamer van Opa en Oma zitten om dansjes van de grote meiden na te doen. Zij blij, wij blij.egghunt

Het hoogtepunt van de middag is natuurlijk het zoeken van de eitjes. Gelukkig bleef het droog en kon Opa voor paashaas spelen, een taak die hij steeds met veel zorg uitvoert. Onze 4 kinderen zijn de enige kleinkinderen die nog geloven in de paashaas, dus ze kregen vrij spel van de groten om eitjes te zoeken. Het enthousiasme en de gedrevenheid van kinderen als ze de eitjes zoeken is geweldig. De opgewonden kreten, het omterrapst lopen als ze met z’n tweeën hetzelfde ei gespot hadden. Heerlijk! Oma verdeelt achteraf de ‘buit’ eerlijk onder alle kleinkinderen, dus geen geruzie over wie er nu meer of minder eitjes had.

’s Avonds eindigen we steevast met Oma’s Kippensoep en spaghetti. Gegarandeerd succes bij de hele familie en bovendien ook erg handig als je met zo’n grote groep bent. En zelfs al is het frisjes, dan is buiten eten gezelliger dan binnen, volgens onze kinders.spaghetti

Om maar te zeggen, het was weer een meer dan geslaagde paasdag.

 

En om deze zondag in schoonheid te eindigen, mag ik jullie iets in een min of meer eivorm weggeven. Ik heb het hier over een L.O.L. Surprise.  Zo’n bol is perfect voor een kind dat gek is op van die unboxing videos. Die van ons vinden dat dus geweldig, minutenlang zitten kijken naar hoe iemand iets openmaakt en in elkaar steekt. Ik snap er niets van, echt. In ieder geval, zo’n L.O.L. Surprise is dus een bal met 7 lagen verpakking omheen. Tussen ieder laagje zit een stickervelletje of iets anders kleins. Heb je uiteindelijk alles uitgepakt, dan komt er een klein poppetje te voorschijn. Onze kinderen zaten met open mond te kijken terwijl ik het laag voor laag uitpakte. Ok, echt ecologisch is het absoluut niet, ik geef het toe. Wat me dan wel weer goed meevalt, is de duurzaamheid van het popje. Er werd hier al duchtig mee gespeeld en het is voorlopig niet kapot te krijgen.lolsurprise, unboxme

In ieder geval, ik mag er dus eentje weggeven. Benieuwd welk poppetje er in deze verpakking zit? Waag dan je kans. De eerste persoon die reageert op deze blogpost met “LOL”, krijgt het pakketje opgestuurd.

 

 

 

 

 

Related Posts

10 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: