Die maaltijdboxen, is dat nu wat eigenlijk? + giveaway

Maaltijdboxen, ze worden steeds populairder. Hello Fresh, Marley Spoon, Smartmat,… Voor ieders smaak en voorkeur is er wel een box te vinden. Het principe is simpel, maar is het ook echt een aanrader? Wij deden afgelopen maand uitgebreid de test.maaltijdboxen, hello fresh

Een maaltijdbox, wat is dat?

Een maaltijdbox zorgt er voor dat je alle ingrediënten in huis hebt om voor meerdere dagen een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Via een website kies je het aantal maaltijden, het aantal personen waarvoor je de maaltijd nodig hebt en een leverdatum.

Op het afgesproken tijdstip krijg je een doos met alle ingrediënten thuis bezorgd. In de doos vind je de ingrediënten per maaltijd verdeeld en overal zit een recept met foto’s bij.

Wij ontdekten ondertussen 3 verschillende aanbieders van maaltijdboxen. Ze werken alle drie volgens hetzelfde principe, maar hier en daar zijn er toch kleine verschillen. Ik wil vooral benadrukken dat we iedere maaltijd weer genoten hebben en dat er, naar onze mening, geen van de drie beter of slechter is dan de andere. Naargelang de gerechten die in een bepaalde week aangeboden worden, kun je voor de een of de ander kiezen, volledig volgens je persoonlijke smaakvoorkeuren.

Hello Fresh

maaltijdboxen, hello fresh, vegi, tofu, sobanoedels

Hello Fresh is voor ons de meeste bekende leverancier van maaltijdboxen. Vorig jaar bestelden we al een paar keer een box en toen waren we gematigd enthousiast. Nu, een jaar later ongeveer, is er veel veranderd en zijn we eigenlijk wel heel erg enthousiast.

+ Je kunt zelf je maaltijden kiezen. Iedere week heb je de keuze uit 9 verschillende maaltijden. Vlees, vis of vegetarisch, je maakt zelf de keuze.

+ Iedere week zit er minimaal 1 recept bij van Jamie Oliver. Wij kozen deze er altijd bij en die waren net dat tikkeltje ‘specialer’ dan de andere recepten.

+ De box kan (in Vlaanderen) geleverd worden van zaterdag tot en met woensdag, tussen 16u30 en 21u.  Bovendien ontvang je de dag voor de levering een exact levertijdstip (met een afwijking van een uur mogelijk).

+ De porties zijn ruim. Zo eten wij met z’n zessen van een maaltijd voor 3 personen.

– Hello Fresh heeft erg lekkere ontbijtboxen. Jammer genoeg kunnen die voorlopig enkel besteld worden in combinatie met een foodbox.

Smart Mat

maaltijdboxen, smartmat, libelle happy family

Smartmat ontdekten we via een overheerlijke ontbijtbox. Naast die ontbijtbox bieden ze bijvoorbeeld ook de Libelle Happy Family- box aan. Een box met kindvriendelijke gerechten die ook nog eens snel en eenvoudig te bereiden zijn. Ideaal voor ons!

+ Kindvriendelijke gerechten die ook echt kindvriendelijk zijn. Zo aten wij speltpannenkoekjes met spinazie en blinde vinken met pompoenblokjes.

+ Ze hebben een 1-persoonsbox

+ Ruime porties, wij aten met z’n zessen van de box voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

– De recepten van de Happy Family box wijzigen slechts 1 keer per maand, niet ideaal als je deze op regelmatige basis wilt bestellen.

Marley Spoon

maaltijdbox, marley spoon

Marley Spoon was voor ons de grote onbekende en verraste ons het meest. De gerechten uit de familiebox leken op het eerste gezicht niet echt kindvriendelijk maar niets was minder waar. De kruiding en smaaksensatie was precies goed voor 4 kieskeurige kinderen.

+ Minder voor de hand liggende gerechten die toch kindvriendelijk zijn

+ Erg complete box. Heb je balsamico azijn nodig, dan zit er een klein flesje bij. Idem voor verse boter. Je hoeft dus zelfs geen basisingrediënten in huis te hebben.

+- De porties zijn perfect afgemeten. Enerzijds is dat super, zo heb je geen verspilling. Anderzijds is het natuurlijk wel fijn om de dag nadien een restjeslunch mee te nemen naar het werk.

Conclusie

Foodboxen zijn pure luxe. Wij lieten de box telkens op maandag leveren en hadden zo voor de rest van de week een goedgevulde ijskast. We spaarden enorm veel tijd uit door niet naar de supermarkt te moeten. Bovendien aten we gerechten die we anders zelf niet zo snel zouden maken. Niet omdat ze zo speciaal waren, maar omdat je voor je weekmenu toch vaak altijd uit dezelfde recepten put.

De kostprijs is voor ons eigenlijk de enige belemmering om niet wekelijks voor een foodbox te gaan. Ze zijn hun geld waard, daar niet van, maar omgerekend komt een maaltijd toch een pak duurder uit dan wat wij normaal budgetteren.

Onze oplossing? Af en toe gaan we onszelf verwennen met een foodbox én bijhorende ontbijtbox. Bij welke aanbieder? Dat zal afhangen van de recepten die ze op dat moment op de planning staan hebben.

Giveaway

In samenwerking met Hello Fresh mag ik maar liefst 4 foodboxen weggeven. De bonnen zijn geldig in België en Nederland. De enige voorwaarde is dat je de bon vóór aankomende woensdag 21 december verzilverd. 

Deelnemen is simpel:  de eerste vier personen die onder deze blog reageren met “Ja lekker!” , krijgen een bon. De winnaars krijgen hun code per mail toegestuurd.

 

 

 

Related Posts

19 Comments

  1. Vind jij echt serieus dat de porties van Hello fresh groot zijn? Wij hebben altijd te weinig, ik voeg steevast extra pasta of rijst toe.

  2. ja lekker!

    Heb zelf een 2-tal jaartjes geleden de box van hello fresh al eens geprobeerd, voor ons was het te weinig toen en niet echt onze smaak van menu , dus wil wel eens zien hoe erg ze veranderd zijn 😉

  3. Hello Fresh en Smartmat hebben we hier ook al eens uitgeprobeerd, maar toen was ik niet zo een fan van HelloFresh. Misschien moet ik hen net als jij eens een nieuwe kans geven. Marley Spoon kende ik nog niet maar ziet er wel interessant uit! En oh Ja Lekker! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: