Lekker luie zaterdag

Het is hier de afgelopen weken behoorlijk druk geweest. Leuk druk, daar niet van. We merkten echter aan onszelf én aan de kinderen dat we rust nodig hadden.

Vandaag was het dus luie zaterdag. 

Wat wij doen op zo’n luie zaterdag? Niet veel speciaals. Na het middageten verhuisden we met z’n allen naar de woonkamer en om 13u knetterde het haardvuur al.

Zo’n middag, dat kan twee kanten op gaan. Of de kinderen beginnen vanaf minuut 1 te vragen om tv te kijken – wat dan niet meteen mag, discussies tot gevolg heeft en eindigt in tranen – of ze beginnen spontaan te spelen en houden zich een hele middag lief bezig.

Hoera hoezee, deze middag was er een van de laatste soort.

De spelletjeskast werd opengetrokken en er werd gepuzzeld dat het een lieve lust was. De meisjes maakten genoeg tekeningen om een hele expositieruimte te vullen en ondertussen werd er gelachen en gepraat dat het een lieve lust was.

De DUPLO werd naar beneden gehaald en voor het eerst in maanden werd er weer een dierentuin gebouwd. In tegenstelling tot een paar maanden geleden, toen het vooral een strijd tussen de twee jongens was, werkten ze nu goed samen.  “Wij zijn Team Blokken he Roeland?”

Ook de barbiepoppen kregen een volledige make over en kunnen met een nieuwe outfit en passende schoenen de zaterdagnacht in.

luie zaterdag puzzel planes

 

luie zaterdag, pim piloot, lezen, jbcluie zaterdag, vintage, barbie

En ik,  ik heb genoten van die luie zaterdagmiddag samen met de kinderen. Want dedju, wat mis ik ze toch doordeweeks, als ik genoegen moet nemen met een gestolen uurtje ’s morgens en ’s avonds…

 

Related Posts

5 Comments

  1. Heerlijk zo een luie zaterdagmiddag! En jammer genoeg herken ik het maar al te goed, dat van dat gestolen uurtje ’s ochtends of ’s avonds in de week 🙁

  2. Zo gezellig!
    Wij lassen ook bewust af en toe een lege dag in onze agenda, meestal is dat een zondag bij ons. Heerlijk is dat, zo’n dag waarop niks moet.
    Ik kan me echt voorstellen dat je je kinderen mist nu je weer werkt…
    X

  3. Wat kan dat inderdaad heerlijk zijn, hé. Alleen al daarom kan ik zo genieten van de herfst en de winter: in het weekend allemaal gezellig thuis en rond het haardvuur…om te koesteren! Liefs, Els

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: