What’s your FLAVR, tell me what’s your FLAVR

Koken, op zich doen we het wel graag, maar doordeweeks is het toch vaak een noodzakelijk kwaad.  We zijn ondertussen experts geworden in eenpansgerechten, ovenschotels die de avond voordien klaargemaakt kunnen worden en snelle pasta in allerlei varianten.

Daarnaast genieten we ook af en toe van een maaltijdbox. Gewoon, voor de afwisseling én om eens geen boodschappen te moeten doen. Blijft het punt dat je met zo’n maaltijdbox natuurlijk wel nog steeds achter je potten en pannen staat terwijl er 4 kinderen om aandacht vragen na een drukke schooldag.

En in zo’n situaties kun je vandaag beroep doen op de diensten van FLAVR.FLAVR, kant en klaar maaltijd logo-flavr

FLAVR is een nieuw concept, waarbij je bij iemand thuis een kant-en-klare maaltijd kunt gaan ophalen. Een traiteurdienst met een persoonlijke touch zeg maar.

Hoe werkt het?

Op de site kun je zien wat de thuiskoks in de buurt van jouw postcode de komende dagen gaan bereiden. Per gerecht zie je een foto, de prijs, de specifieke smaakkenmerken (vlees, vegetarisch, look,…) en eventueel hoeveel porties er nog over zijn.  Zie je een gerecht dat je aanspreekt, dan kun je dat bestellen.

Tijdens het – overigens heel eenvoudige – bestelproces geef je aan hoeveel porties je wilt en in welk tijdsblok je ze op wilt halen. Eens je online betaling gebeurd is, krijg je het adres van de thuiskok per mail opgestuurd.

Op het afgesproken tijdstip ga je langs bij je kok. Je kunt letterlijk in zijn of haar keuken mee kijken en zien hoe het gerecht klaargemaakt werd. Gezellig, huiselijk en vers. Een beetje net zoals je het zelf zou doen, maar dan zonder de opkuis achteraf. 😉

Je krijgt de gerechten koud mee in een handige verpakking, klaar om meteen op te warmen als je thuiskomt. Na je maaltijd kun je op de site een recensie schrijven over je kok en zijn gerecht. Op die manier kunnen toekomstige FLAVR enthousiastelingen lezen wat je bevindingen waren.

De meeste koks vind je in de grotere steden zoals Gent en Antwerpen, maar steeds meer mensen melden zich aan om FLAVR-kok te worden, dus wellicht is er ook wel iemand bij jou in de buurt te vinden!

Wat vonden wij er van?

FLAVR

Wij testten het concept uit op een druilerige donderdagavond. Eigenlijk hadden we een andere maaltijd voorzien, maar file, snotterende kinders en een onverwacht bezoek aan de garage gooiden heel onze timing in de war. Impulsief besloten we te kijken of er iemand in onze omgeving aan het koken was. En we hadden geluk!

Op amper 8 kilometer van bij ons (en ook nog eens op de terugweg van de garage) bleek kok Danny een Singaporees roerbakgerecht te maken en dat sprak ons wel aan. Rond 17u15 plaatste ik de bestelling en om 18u stond de Wederhelft bij hen voor de deur. Nog eens 15 minuten later zaten we met z’n zessen heerlijk te eten. De kinderen vonden het wat aan de pittige kant door de zwarte peper, de Wederhelft en ikzelf zaten echt te genieten.

Idealiter bestel je je maaltijd minimaal een dag op voorhand. Zo heeft de chef de tijd om de nodige ingrediënten te voorzien en alles voor te bereiden. Wij bezorgden onze kok een behoorlijke stressaanval door slechts een half uur op voorhand te bestellen. Niet dat dit enige invloed had op de maaltijd trouwens, die was echt geslaagd!

Zullen we het nog vaker doen?

Ja. FLAVR lijkt ons perfect wanneer we alleen thuis zijn. Niet dat dat zo vaak gebeurt overigens, maar toch. De avonden dat we alleen thuis zijn, zijn de typische momenten voor diepvriespizza, kebab of friet. Dan klinkt zo’n kant-en-klaar gerecht toch wel een stuk aantrekkelijker!

Voor ons volledige gezin zullen we er minder snel beroep op doen, om de simpele reden dat 6 porties gewoon te duur uitkomen. Het Singaporees roerbakgerecht kostte 9,50euro per portie. Absoluut zijn geld waard, maar x6 is dat een avondmaal dat buiten ons budget valt. Bestond dit idee al maar toen we nog kinderloos waren en met z’n tweetjes belachelijk veel uren werkten per week.

 

Kenden jullie dit nieuwe concept al? Spreekt het huiselijke koken jullie aan? Probeer dit dan zeker eens uit. Het is niet alleen een lekkere maaltijd, maar je leert er ook nog eens nieuwe mensen door kennen.

 

 

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik had er al van gehoord maar heb het zelf nog niet uitgeprobeerd. Bij ons in de buurt zitten er namelijk jammer genoeg nog niet veel Flavr-koks, maar ik duim dat dat binnenkort wel het geval gaat zijn want wil het wel eens uitproberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: