Cadeautips voor mannen #1: De Ledlenser NEO hoofdlamp

Het eindejaar nadert. Denk aan de laatste weken van december. Juist ja, cadeautjestijd. Een heerlijke tijd. Ik heb meestal veel te veel inspiratie voor de kinderen en voor de dames in mijn omgeving. De mannen daarentegen, da’s een ander paar mouwen. Vooral omdat ze dan ook de neiging hebben om te zeggen: “Oh, maar wij hebben niets nodig hoor.”  Herkenbaar?

Concreet komt het er op neer dat er voor mijn vader steevast een cd, kraslootjes en een bierpakket onder de boom liggen. Voor de Wederhelft vind ik het zo mogelijk nog moeilijker. Ik lijk ook niet alleen te zijn. Bij veel vriendinnen zijn de man, vader, opa en peter de personen die ze het minst graag uitloten om een cadeautje aan te geven.

Dit jaar is er geen tijd voor besluiteloze momenten, dus ik gooide het over een andere boeg. Ik vroeg de Wederhelft waar hij zelf heel erg blij mee zou zijn. Ok, het verrassingseffect is totaal weg, maar het is in ieder geval wel gegarandeerd succes!

Hij gaf me een aantal van zijn meest favoriete cadeaus door.

Vandaag als eerste en meteen ook zijn meest favoriete cadeautip: de Ledlenser NEO Hoofdlamp.ledlenser, hoofdlamp, sportief

De Wederhelft, da’s een sportieve ziel. Na jarenlang gevoetbald te hebben, werd hij gebeten door het wielrenvirus. Toen we nog kinderloos waren, ging hij op dinsdag- en donderdagavond fietsen en maakte hij een tourtocht op zondagochtend. Sinds onze kroost er is, beperkt hij het wielrennen tot een tocht met de club op dinsdagavond.

Vroeger stopte zijn fietsseizoen in oktober. Daarna wordt het immers te vroeg donker en ligt de weg er vaak te glad bij om nog veilig te kunnen fietsen. Toch bleef het een hele winter lang kriebelen om op de fiets te springen, dus sinds dit seizoen verruilt de Wederhelft in de wintermaanden zijn wielrenfiets voor een cyclocrossfiets. Dikkere banden zorgen voor meer grip en je kunt er ook mee door het bos rijden.

Een cyclocrossfiets verandert natuurlijk niets aan het feit dat een avondlijke fietstocht in het donker gebeurt en daar komt de Ledlenser in beeld. Het is als fietser immers belangrijk om te zien én om gezien te worden.

De Ledlenser NEO is een hoofdlamp die aan de fietshelm vastgemaakt kan worden. Vooraan heb je een een ledlicht dat je met behulp van een zogenaamde dynamische schakelaar in verschillende sterktes kan laten schijnen, afhankelijk van de activiteit die onderneemt. De Wederhelft gebruikte de sterkste stand toen hij in het bos fietste – leve de Halloweentocht als testparcours voor deze hoofdlamp – , switchte naar de normale stand toen ze op een verlicht pad fietsten en zette hem op de knipperstand toen hij alleen naar huis fietste.halloween, tourtocht, ledlenserhalloween, tourtocht ledlenser

Wat er nog zo fijn aan was, los van de goede lichtsterkte?

* Achteraan heb je de mogelijkheid om een rood knipperend ledlichtje aan te zetten. Je zet het aan als je goed zichtbaar wilt zijn op de weg. Je zet het uit als je midden in een groep fietst bijvoorbeeld.

ledlenser

* Het gebruiksgemak. Je kunt  de NEO met 1 hand aanzetten. Een simpele druk op de knop verandert de lichtsterkte. Ideaal als je dit tijdens het sporten wilt doen.

* Het gewicht. Deze hoofdlamp weegt amper 45g en heeft daarmee een verwaarloosbaar gewicht.

* De multifunctionaliteit. Wij testten de hoofdlamp nu op een fietshelm, maar je kunt hem uiteraard ook rechtstreeks op je hoofd dragen als je gaat joggen of hardlopen. Bovendien kun je de lamp in grootte bijstellen. Ik zie nu al mogelijkheden voor de kinderen als we eens een nachtelijke speurtocht gaan doen!

De NEO hoofdlamp bestaat in 5 hippe kleuren. Wij kozen voor groen om het te laten matchen met de wieleroutfit. Niet dat je daar iets van ziet op de foto’s, de regen gooide roet in het eten.

De lampen zijn onder andere *hier* te koop.ledlenser

 

Wat staat er bij de mannen uit jullie omgeving op de verlanglijst? Laten ze zich graag verrassen of zijn het van die types die helemaal enthousiast worden van een cadeaubon van de Gamma?  Deel gerust jullie inspiratie in de reacties!

 

 

 

 

Related Posts

3 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: