Speelse Vrijdag #24: Knutselen met Trolls, het kan!

Zijn jullie kinderen ook zo in de ban van de Trolls? Hier in ieder geval wel. Hoewel ze de film nog niet gezien hebben, zijn ze toch al laaiend enthousiast over de mini-figuurtjes met ontplofte haardos.

Totum kwam naar aanleiding van deze film met een aantal nieuwe knutseldozen op de markt. Wij mochten er een van testen én we mogen er een weggeven. Als dat geen leuk nieuws is!

trolls, totum knutselen, diy

Wij testten de Trolls Hair-ific Slapbracelet. Een mondvol voor een klaparmband versierd met een trolletje. Tenminste, dat was het gevoel dat ik kreeg toen ik het doosje opende. De inhoud leek me iet of wat karig en weinig uitdagend.

totum trolles hairific slap bracelet

Maar… de dochter en haar vriendinnetjes dachten daar helemaal anders over.  Ik had er voor haar knutselverjaardagsfeestje voor gezorgd dat iedereen een doosje kreeg om mee aan de slag te gaan. De 5-jarige meisjes vonden het geweldig!

totum trolls

Ik legde ze stap voor stap uit wat ze moesten doen en dat werkte perfect. Zelfs zonder mijn uitleg was het stappenplan heel makkelijk te volgen.

Ze kleefden de stickers netjes op het vilt en zorgden er daarna voor dat hun Trolletje haar kreeg. Nooit gedacht dat zo’n klein plukje haar voor zoveel gegiechel kon zorgen.  De haartjes werden gekamd, door elkaar gewoeld en bijgeknipt. Toen het kapsel eenmaal op punt stond, was het tijd om de armband op te leuken met glittersteentjes. Opnieuw hilariteit alom. De een gaf het Trolletje een diamanten navel, de ander deed de steentjes in de haren. totum armband trolls

Na bijna een uur (1 uur, echt waar!) knutselplezier waren de armbanden klaar. Ieder meisje had een klaparmbandje met drie mogelijke trolls-applicaties.

Is deze knutseldoos een aanrader?

Ja! Volmondig ja! Ik had het zelf niet verwacht, maar de meiden hebben zich echt heel erg goed vermaakt met het plakken, knippen en versieren van de armband. Ze zaten met z’n vijven te giechelen om hun kapperstalent en laat ons eerlijk zijn, de bling-bling was natuurlijk ook een gegarandeerd succes.totum

Enig minpuntje is de geringe kleefkracht van de sticker met het trolletje op. Deze liet vrijwel meteen los. Wij losten het op door de sticker met een paar druppeltjes lijm vast te kleven, het hoefde de pret dus absoluut niet te drukken.

Zijn er nog andere mogelijkheden?

Naast het knutselen van de armbandjes, kun je in hetzelfde thema ook nog stenen versieren, een lampje maken, armbandjes weven en ga zo maar verder. *Hier* kun je het volledige assortiment ontdekken.  Kortom, voor ieder kind zit er wel iets leuks tussen.

Omdat ik zo enthousiast ben over deze knutselset, gek ben op de figuurtjes van Trolls en bovendien algemeen heel erg fan ben van de producten van Totum, mag ik van hen iemand blij maken met een knutselset. Niet zomaar een set, maar de geweldige 2-in-1 knutselset van Trolls. totum trolls, knutselen

Deze knutselset bevat twee projectjes. Je kind kan stenen omtoveren tot schitterende Trolls en je kunt een nachtlampje versieren. Leuke activiteiten voor druilerige herfstdagen.

Wat moet je doen om de set te winnen?

Laat in een reactie onder deze blog weten wat je van de Trolls vindt. Heb je de film al gezien of spreekt het je niet aan? Of roepen de Trolls, net als bij mij, vooral herinneringen aan je kindertijd op?

Deelnemen kan tot dondagdagavond  9 november, de winnaar wordt de dag er na via de Facebookpagina bekend gemaakt.

 

Deze Trolls sets worden uitgegeven door Totum. Wij zijn een trouwe fan van dit merk. Ze brengen leuke knutseldozen op de markt, altijd goede kwaliteit voor een acceptabele prijs. Nieuwsgierig naar andere producten van Totum? Als je in de rubriek “Speelse vrijdag” gaat rondkijken, dan vind je een 5-tal reviews terug.

Alvast veel plezier ermee! 

Related Posts

19 Comments

 1. vooral voor het liedje zou ik al naar de film gaan , ale dat liedje van de timberlake, weet niet zeker of de kids mee zouden gaan maar denk de docht wel want die is dol op roze dus ze zal poppy wel leuk vinden

  maar wat een leuke prijs , duimen

 2. Die harige wezentjes ken ik nog van vroeger! 🙂 Ik zou het kado doen aan mijn metekindje (en broertje)! Binnenkort een weekendje exclusief met die twee leukerds en naar de film Trolls gaan, zou een zeer leuke verrassing zijn! Fingers crossed!

 3. Buiten wat we op tv zien zijn we nog niet zo vertrouwd met trolls. Is dit vooral voor meisjes of ook jongens?? In ieder geval knutselen vinden ze hier altijd fijn 🙂 en ja idd trolls uit onze kindertijd. Alleen herken ik ze enkel in het bruin maar met verschillende kleuren haardossen ?

 4. Nostalgie naar vroeger ! Heel graag voor mijn metekindje haar sint . Om samen met tantie te spelen (want stiekem vind ik dit ook nog wel heel leuk ! )

 5. We zijn laatste voor de eerste keer naar de film geweest en Giel was wel gefascineerd door de Trolls en mij lijkt ie ook nog leuk, dus ik denk dat we die film in de kerstvakantie eens gaan kijken. Dat koppelen aan een knutselactiviteit zou natuurlijk super zijn 🙂

 6. Ja, ik.kreeg gelijk een flash.back van.jaaaaren geleden toen ik ook fanatiek van die trols verzamelde. Dus vind het geweldig dat ze nu weer terug zijn in een.iets modernere versie. En het leuke is, mijn meiden zijn er ook gek op!

 7. Onze oudste vierde haar kinderpartijtje met Trolls in de bioscoop. Ze deelt met haar twee zusjes een slaapkamer, dus een nachtlamp hebben ze allemaal plezier van.
  Geweldig die plukken haar en zo zie je maar weer. Wij denken karig en de kinderen vinden het helemaal geweldig

 8. Trollen… geweldig, ik heb ze nog steeds van toen ik jong was. Daar ligt mijn eerste gedachte. Maar mijn zoontje heeft een voor stukje van de film gezien dus dat kan niet lang gaan duren voordat hij besmet wordt met het trollen virus 🙂
  Helemaal super als je er dan ook nog leuke dingen mee kunt maken.

  Hoop dat ze nog veel plezier hebben van hun armbandjes!

 9. Trollen… Waar is de tijd. Een hele collectie schattige trollen had ik, in alle maten en kleurtjes. Nooit verwacht dat dit opnieuw een hype zou worden. Maar wat leuk om het terug al speelgoed voor onze kindjes te zien. Hier is ons meisje nog te klein en onze jongen misschien ook wel, maar mocht ik winnen, ken ik wel een paar meiden bij mijn zus die heel blij zouden zijn met een knutselpakket!

 10. Onze kinderen hadden destijds die popjes en waren er dol op. We overwegen nu om van de film de eerste bioscoopervaring te maken voor onze kleindochter van 4,5! Als ik het zo lees, lijkt dat knutselpakket volledig op haar lijf geschreven: bling, trolhaar, knutselen, … Zou heel fijn zijn om haar daarmee te kunnen verrassen!

 11. Wat een super leuke review.
  Ik moest er gewoon bij lachen en het heeft mij overtuigd om dit product ook te gaan halen voor het feestje van mijn dochter!
  Tipje: Totum ken ik al een tijdje en hun website totum.nl is ook heel leuk voor kids. Knutselclub is gratis en steeds leuke acties op hun facebook pagina.

 12. Ik heb ze een paar keer op tv en op facebook voorbij zien komen. Dan roept dochterlief:” mama kijk deze bedoel ik!” Ik loot dan ook graag mee voor zo’n leuke knutsel doos. Ik vind ze er super leuk uit zien met die felle haren…echte meiden dingen lijkt me.

 13. Mijn.dochter is er gek van , ze vind deze zo cool en lief ,en knutselen doet ze dolgraag dus ze wil hele graag kans maken op deze mooie prijs x

 14. We gaan zondag naar de bios…ik ben zo benieuwd naar de film. En jazeker…jeugdsentiment.Ik vond de trolls vroeger fantastisch, met hun wilde gekleurde haren. Supercool….mijn moeder zei het al toen ik klein was; alles komt terug! Haha..ze had gelijk?

 15. Ik ben niet helemaal overtuigd. Mijn kinderen kennen ze wel en ondanks het feit dat ze de film niet zagen zijn ze nogal into trolls. Misschien moet ik me toch maar eens laten meeslepen …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: