Uit met kinderen: Roodkapje de Musical

Gisteren mocht ik met de kinderen naar de première van Roodkapje de Musical in het Parktheater in Eindhoven. En jongens, wat was dat genieten!

Ik ging er heen met onze oudste twee en het beste vriendje van onze zoon. Onze kinderen waren nog nooit naar een musical geweest, dus in de auto begon het al. “Is dat alleen maar dansen dan?” “Gaan ze alleen zingen of ook babbelen met elkaar?” “Moeten wij meedoen?” Je hoort het, er heerste een fijn gevoel van spanning en opwinding.

uit met kinderen, roodkapje, parktheater

Eenmaal aangekomen in het Parktheater werden we enthousiast onthaald en al gauw zagen we de jager rondwandelen. Even later kwam grootmoeder ook nog langs. Reikhalzend en toch ook een beetje bang keken de kinderen rond of ze ook de Grote Boze Wolf zagen, maar die kwam gelukkig niet.

roodkapje, lego wear

Een paar minuten voor de voorstelling begon, zochten we onze plaatsen op. Perfect in het midden van de zaal. Net ver genoeg van het podium om een goed overzicht te hebben, net dicht genoeg om ook alle details goed te kunnen zien. Voor wie naar het Parktheater in Eindhoven zou gaan: rij 16 plaats 29-31-33-35.  Kind 1 was vooral enthousiast dat zijn eerste letter geprojecteerd werd. Dat het de R van Roodkapje was, was even van ondergeschikt belang.

roodkapje

Het doek ging open en vanaf de eerste minuut wisten de acteurs onze aandacht te grijpen. Korte dialogen en vrolijke liedjes wisselden elkaar af. Roodkapje, gespeeld door Maud Mulders, was erg innemend. Ons Kind 2 kon zich heel makkelijk met haar vereenzelvigen. Ze smolt dan ook even hard weg voor jagerszoon Benjamin als Roodkapje. “Mama, die Benjamin was mooooooooooi!”, fluisterde ze tussen twee dialogen door.

roodkapjescene

De jongens, die waren dan weer fan van het wolvenduo Gerrit en Tina. Geen twee grote boze wolven, maar een bazige Tina en een vegetarische Gerrit. Vooral Gerrit, vertolkt door Michael van Hoorne, was hilarisch. Hij zorgde er voor, door zijn stemmetjes, zijn bewegingen en zijn algehele uitstraling, dat ik hardop schaterend in de zaal zat. Ik zal nooit nog op dezelfde manier naar een tarwebiscuitje van de Jumbo kunnen kijken 🙂 

Het verhaal was af en toe een beetje spannend, maar nooit eng. Zo werd Grootmoeder niet opgegeten, maar in de kast verstopt. De jager hoefde dus, tot opluchting van ons meisje, geen buiken open te snijden om iedereen te kunnen bevrijden.

roodkapjeschmink

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten maar vliegt voorbij. Eergisteren was de première en vanaf nu toeren ze nog tot juni volgend jaar langs theaterzalen in Nederland. Klik *hier* voor het speelschema en bestel kaarten. Het is immers een luchtige musical die een moderne twist geeft aan de sprookjesklassieker. Perfect om je kinderen voor een eerste keer met het gegeven musical kennis te laten maken, maar ook uitermate geschikt als je geen kinderen hebt, door de erg humoristische stukken die in het stuk voorkomen. Vooruit! Waar wacht je nog op?

Gaan jullie met de kinderen soms naar het theater?  Vanaf welke leeftijd deden jullie dit? Welke voorstellingen kunnen jullie aanraden?

 

Related Posts

4 Comments

  1. Ik denk dat Giel 2 was toen hij de eerste keer in het theater zat en dat ging goed. Mijn zus neemt hem regelmatig mee naar het poppentheater Propop in Turnhout, die hebben elk jaar verschillende voorstellingen. Wij proberen vooral te kiezen voor thema’s die hem liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: