Uit met kinderen: Open Bedrijvendag 2 oktober 2016

Open Bedrijvendag, een dag waar ik ieder jaar wel een beetje naar uitkijk om eerlijk te zijn. Ik ben namelijk nogal nieuwsgierig van aard – geen verrassing voor velen onder jullie -, dus wat is er leuker om eens achter de schermen te kijken van bedrijven waar je misschien elke dag langs rijdt.

Afgelopen week werden we uitgenodigd voor een rondleiding in het Gentse Arcelor Mittal. Een soort van sneak preview zeg maar. Door onvoorziene omstandigheden kon ik er zelf niet bij zijn, maar de Wederhelft en zijn vader gingen maar al te graag op de uitnodiging in. Een beetje jaloers zat ik ’s avonds door de foto’s te scrollen. Niet te geloven hoe groots en indrukwekkend dat daar is. De site is eigenlijk een stad op zich en nog niet eens zo’n kleintje ook. Er werken er immers meer mensen dan dat er inwoners in mijn dorp zijn. open bedrijvendag, voka, arcelor mittal

Hoe hard ik jullie een bedrijfsbezoek aan Arcelor ook wil aanbevelen, het is tevergeefs. De plaatsen waren erg gegeerd en de volledige dag is ondertussen volzet.

Maar niet getreurd, ik selecteerde voor jullie 5 misschien wat minder bekende ondernemingen, die meer dan de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen, samen met de kinderen. 

1. Beugnies Les Chocolats – Marke

Beugnies Les Chocolats is een chocolatier. Tijdens de Open Bedrijvendag kun je een rondleiding krijgen in het atelier en verschillende demo’s bekijken. Ontdek hoe ze pralines maken, hoe het proces van cacaoboon tot chocolade verloopt en neem deel aan een workshop studentenhaver maken.  Kortom, er wordt een interactieve rondleiding voorzien waar ongetwijfeld ook wel eens geproefd zal mogen worden.

2. AZ Jan Portaels – Vilvoorde

Wij hebben het geluk dat onze kinderen nog maar amper een ziekenhuis langs de binnenkant gezien hebben. Dat zorgt er echter ook voor dat ze een ziekenhuis als iets erg spannend en eng zien. Bij het AZ Jan Portaels kun je met je kinderen een rondleiding op de afdeling Pediatrie krijgen, waar verschillende spelletjes en andere animatie worden voorzien.  Perfect om hen een fijner beeld bij een ziekenhuis te laten krijgen.

3. Drukkerij Elite – Lommel

Dagelijks bladeren onze kinderen door boeken en reclamefolders. Ze ontvangen uitnodigingen voor feestjes en zien geboortekaartjes de revue passeren. Bij Drukkerij Elite kunnen ze met eigen ogen zien hoe zo’n drukwerk tot stand komt. Bovendien wordt er ook nog een knutselactiviteit voorzien, altijd een reden om ergens heen te gaan als je het mij vraagt.

4. Brussels Grondwitloof – Tildonk

Witlof, ik vind het heerlijk. Jammergenoeg krijg ik het hier ten Huize CompleetGeluk maar moeilijk verkocht, niet aan de kinderen, maar ook niet aan manlief. Misschien dat er verandering in komt als ze zien hoe het groeit en geoogst wordt? Of na het proeven van een witloofijsje? Van 10u tot 12u wordt het officiële startsein van het nieuwe grondwitloofseizoen gegeven, een niet te missen moment daar in Tildonk!

5. Brandweerkazerne – Bornem

Geef toe, bijna ieder kind wil ooit in zijn leven wel eens brandweer worden. Op de Open Bedrijvendag kan het ook echt. In Bornem kan je een volledige rondleiding krijgen door de kazerne maar voor de kinderen is er een volledig programma voorzien. Ze kunnen in een echte brandweerwagen zitten, een waterspuitopdracht vervullen en nog veel meer. Als je het mij vraagt een uitstap met gegarandeerd succes!

 

Waar gaan jullie heen op 2 oktober? Spreekt een van bovenstaande suggesties je aan of had je zelf al een hele planning uitgestippeld? 

 

voka, open bedrijvendagDe Voka Open Bedrijvendag is het grootste eendagsevenement van België. Het vindt telkens plaats op de eerste zondag van oktober van 10u tot 17u. Het is een evenement waarop bedrijven samen de deuren openen voor het grote publiek. Zo krijg je als bezoeker de kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, wat bedrijf X en Y nu precies maken en hoe het voelt om even een paar tellen in de schoenen van een heftruckchauffeur te staan.

Related Posts

1 Comment

  1. Ik vind bedrijven bezoeken wel leuk, maar de laatste keren dat ik een poging gedaan heb op Openbedrijvendag, waren de bedrijven die ik koos een beetje slachtoffer van hun eigen succes… Bij de ene heb ik 1,5 in de file gestaan (file vanwege die openbedrijvendag) en toen beslist om een koffie te gaan drinken in plaats van verder aan te schuiven, de andere keer was het doorheen het hele bedrijf schuifelen zonder veel te kunnen zien…

    Ik heb wel het geluk gehad dat ik in een van mijn vorige jobs best vaak een rondleiding aangeboden kreeg of er eentje kreeg als ik ernaar vroeg en als je dan alleen of met een klein groepje een rondleiding krijgt, is dat wel echt de moeite. Ook met Voka ging ik wel regelmatig op bedrijfsbezoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: