Zomerdagen om te koesteren

 

Wat deden jullie vandaag, zo op de laatste weekenddag van de grote vakantie?

Ik heb een goede vriendin. We waren ongeveer gelijktijdig zwanger van onze tweelingen en liepen elkaar in een of ander Facebookgroepje tegen het lijf. We begonnen af te spreken en hielden de afgelopen jaren geregeld playdates. Samen hebben we immers genoeg kinderen om een crèche te beginnen.

En tijdens die playdates, dan werd er nogal wat afgebabbeld. Over hoe cool het wel niet is om een tweeling te hebben, maar ook over hoe zwaar het van tijd tot tijd is. Verhalen over de ontwikkelingssprongen van de kinderen, twijfels uiten over werken vs. thuisblijfmamaschap. Elkaar oppeppen en helpen relativeren. Ongegeneerd genieten van een hoop kinderen die het onderling super goed met elkaar kunnen vinden en blij zijn dat we eens koffie konden drinken voor hij al koud geworden was. De slappe lach krijgen omdat we afspraken op de Lilse Bergen en ik in bikini stond terwijl zij nog met winterbotjes, lange broek en trui aankwam. 7 Kinderen uit het water vissen die alle fases van veel te warm tot klappertandend doorstonden. Ontelbare bakken druiven en rijstwafeltjes hebben onze kinderen weggewerkt samen. In het begin heel rustig en verlegen, na verloop van tijd leek het soms op een bende hongerige wolven. Hun kinderen worden door onze kinderen gemist als ze weer weg gaan, zo erg klikt het onderling, ook al spelen ze lang niet altijd samen.

En kijk, nu zoveel jaar na de eerste ontmoeting, hadden we voor het eerst een dubbele date, we spraken af voor een middagje gezelligheid met de Wederhelften er bij. Er werd gebabbeld, over de kinderen, het werk, het thuisblijfouderschap. Over hobby’s, druivelaars en kakpampers. Kortom, de onderwerpen waar je het over hebt als je je op je gemak voelt bij iemand. En kijk. Dat middagje werd een lange middag, eindigde in een barbecue en deed ons meteen al naar de kalender kijken om een nieuwe datum te prikken.

Van een mooie afsluiter van de zomer gesproken!

zomerdagen

Related Posts

3 Comments

  1. Heerlijk zo’n vriendschap. Ik heb dat met Kimberley van Gewoon wij! Samen zitten wij aan 9 kinderen dus ook genoeg voor een creche haha. Ondertussen zijn we meter van elkaars kindje 😉 . Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: