Speelse Vrijdag #19: Stabilo voor enthousiastelingen en sloddervossen

Schilderen, tekenen, kleuren, knippen en plakken, tot zo ver de favoriete bezigheden van onze kinderen. Sinds we een vaste knutsel-/tekentafel in de speelhoek gezet hebben, zijn ze er dagelijks meerdere keren mee bezig.

Ieder kind heeft, net als op school, zijn eigen bakje met kleurpotloden, stiften en schaar. Kleuren doen ze het liefst met hun stiften, dat geeft de felste kleuren. Alleen… Kind 3 is nogal een aanhanger van het pointillisme en drukt dus nogal snel zijn stiften stuk na het zetten van de zoveelste reeks puntjes. Kind 1 gaat dan weer zo hard op in zijn tekening, dat het netjes opbergen van de stiften – en vooral de dopjes op de stiften doen – er behoorlijk vaak bij in schiet. Het resultaat is hier dus dat we meestal zo goedkoop mogelijke stiften kopen, omdat ze zo snel uitdrogen of kapot getikt worden. Jammer, want eerlijk is eerlijk, die goedkopere versies kleuren absoluut niet zo fijn als goede stiften.

Stabilo blijkt hier een oplossing voor te bieden. Stabilo is namelijk met twee nieuwe producten op de markt gekomen:  de Stabilo Trio Scribbi en de Stabilo Cappi. Wij mochten ze voor jullie uittesten!

Stabilo Trio Scribbistabilo, stift, trio scribbi

De Stabilo Trio Scribbi werd speciaal voor de onstuimige kleine kinderhandjes ontwikkeld. De driehoekige vorm ligt goed in de hand en de stift is makkelijk uitwasbaar. Wat echter dé ontdekking is, is de meeverende top. Jawel, meeverend. Is je kleuter dus enthousiast met de stift op het papier aan het tikken, dan verdwijnt de top in de kunststof huls in plaats van kapot geduwd te worden. Geloof me, ook na dit belachelijk veel herhaald te hebben, blijft het werken.

De Stabilo Trio Scribbi bestaat in 12 kleuren, een perfect assortiment voor de jongste tekenaars onder ons.

 

Stabilo Cappi

stabilo cappi

De Stabilo Cappi mikt op de tekenaars vanaf een jaar of 5-6.  De stift ligt erg goed in de hand en bestaat in maar liefst 24 kleuren, er zit dus geen kleurenlimiet aan de creativiteit van je kind. Wat is er nu bijzonder aan deze stift? Wel, de dopjes. Je kunt de dopjes bevestigen aan een meegeleverde rubberen ring. Hierdoor wordt de kans op het verliezen van dopjes tot een minimum herleid. Hoera hiervoor! Heb je een kind dat toch verstrooid is en de stift open laat liggen, dan is dat nog geen ramp. De stiften blijven 24u zonder dopje goed. Ik moet zeggen dat we dit niet getest hebben, ik wou geen risico nemen ;-).

Die rubberen ring om de stiften bij elkaar te houden, is trouwens super handig. Willen de kinderen buiten tekenen? In een graai hebben ze al hun stiften mee. Of wat dacht je van in de auto? Wij bevestigden de ring rond de hoofdsteun van de bestuurder en zo kunnen de kinderen in de auto kleuren zonder dat de stiften telkens op de grond rollen. Handig voor de vaak langere autoritten tijdens de vakantie dus!stabilo cappi, stift

 

Zijn jullie kinderen ook zo verzot op tekenen en kleuren? Of kleur je zelf ook wel eens iets, ter ontspanning of als uiting van creativiteit?

 

Related Posts

5 Comments

  1. Hier is het vooral kleuren met potloodjes. Voor stiften is ze meestal nog te wild waardoor inderdaad de punten rap verslijten. Een ideale uitvinding dus van Stabilo

  2. Fijn dat er nu ook 3-hoekige stiften zijn! De potloden kenden we al langer! Ook handig dat ze aan een lusje zitten, geen rondslingerende kleurtjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: