Dinosaurussen in Middelkerke, een must-see deze zomer!

Dinosaurussen, zo’n beetje fascinatie nummer 1 van veel jonge kinderen. Thuis hebben we een grote bak vol dino’s, in onze badkuip drijven er een paar rond en ook Kind1 zijn “Grote Dinosaurusboek” ligt steevast op het nachtkastje. Dit was ook mijn ouders opgevallen, dus besloten ze Kind 1 (en hoera, ook de rest van ons gezin) bij wijze van verjaardagsuitje te trakteren op een dagje Dinopark in Middelkerke.dinosaurussen, middelkerke, xtreme dinopark

Het X-treme Dinopark is een soort van dinosaurusdierentuin. Je wandelt, of in het geval van de kinderen: rent, langs de paadjes en ziet de ene dinosaurus na de andere. Geen skeletten, maar echte dino’s, met scherpe tanden en al. De ruim 70 exemplaren zorgen voor een hoog Jurassic Parc-gehalte.

Ongeduldig zoals ze zijn renden onze kinderen er de eerste keer vrij snel doorheen. We hoorden “Oooh” en “Aaaaah”, maar ze hadden weinig interesse in wat uitleg, de indrukwekkende monsters waren genoeg.

Na het eerste sneltreinrondje door het park, liepen we er nog eens rustig door. Bij de meeste dino’s stond een infobord met leuke weetjes voor kinderen. Het zal hen worst wezen of de dino in het Krijt dan wel in het Jura leefde, maar weten welk beest de grootste drol produceerde, dat is natuurlijk wel hilarisch.

dinosaurus, middelkerke

Tenslotte liepen we nog een derde keer door het park, om een aantal vragen op te lossen.

Naast het zien van alle dinosaurussen, konden de kinderen ook nog een heus skelet opgraven. Net als echte archeologen gingen ze aan de slag met schepjes en borsteltjes. Vooral onze jongste twee vonden dit geweldig. De oudsten hadden al net iets te veel door dat ze niet echt een wereldschokkende ontdekking gingen doen.

dinopark,middelkerke

Als je voldoende indrukken opgedaan hebt in het park, kunnen de kinderen hun vragenblad afgeven in de dinotent. In ruil voor de goede antwoorden krijgen ze een heuse Dinotroopersbadge. Fier als een gieter zeg ik u. Bovendien konden ze in de tent nog zelf edelstenen en dinosaurustanden gaan opgraven. De archeoloog in onze kinderen kwam meteen naar boven.

Zijn de kinderen nog niet aan hun verzadigingspunt wat dinosaurussen betreft, dan kunnen ze nog een dinosaurus schilderen of een skelet uit gips uithakken. Bovendien maakt het Dinopark deel uit van De Kegel X-treme, dus je kunt er nog kijken naar de kartingbaan, een terrasje meepikken of, waarom niet, met de familie een spelletje gaan bowlen.

We liepen er al bij al een 3-tal uur rond en hadden een erg leuke middag. De toegangsprijs ligt aan de hoge kant, maar het park is dat in onze ogen zeker waard. Wat ons betreft een aanrader dus!

middelkerke, dinopark

Het X-treme Dinopark is tijdens de schoolvakanties elke dag open vanaf 12u. Meer praktische informatie vind je *hier*.

Zijn jullie kinderen ook gefascineerd door dinosaurussen? Hier zijn de favorieten de Stegosaurus en de Triceratops, en bij jullie? 

dinopark, middelkerke, stegosaurus

Related Posts

4 Comments

  1. vandaag 30 augustus samen met de 2 kleinkinderen geweest Helaas voor een gesloten deur Spijtig voor de kinderen
    De schoolvakantie is toch nog niet gedaan
    Dan maar naar het strand maar we komen nooit meer afspraken moeten nagekomen worden zeker met kinderen

  2. Wow, wat een tof park! Ik kende het nog niet, dus bedankt voor de tip! Toch eens overwegen om een keertje naar de Belgische kust te trekken…

  3. Al een paar keer overwogen om te gaan, maar nog niet daar geraakt. ’t Ziet er wel leuk uit, eigenlijk wel te combineren met een bezoekje aan oma & opa die in september aan zee zijn… zoonlief heeft 3 favorieten, de Stegosaurus, Brontosaurus en de T-Rex 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: