Speelse Vrijdag #16: Leren naaien met Totum Little Creators

Spelenderwijs iets leren, daar ben ik wel voor te vinden. Totum speelt hier met het nieuwe productgamma Little Creators goed op in. De Little Creators-lijn richt zich op kinderen tussen de 3 en de 6 jaar en heeft als doel ze de eerste vaardigheden van het knutselen bij te brengen.

Welke technieken dat zijn? Naaien, plakken, vouwen en knippen. Wij testten de “Leren naaien”- kit uit. totum little creators

De kit bestaat uit 5 kaarten, een ‘veilige’ naald, kralen en wol. De bedoeling is dat je kind met een stuk wol van ongeveer 1 meter een patroon rijgt op de kaart.  Er hoeft geen vast patroon gevolgd te worden, het doel is immers het oefenen van de fijne motoriek.  De kraaltjes zorgen voor extra versiering.

totum little creators inhoudDe kaarten zijn gemaakt uit stevig karton en kunnen tegen een stootje. De “veilige naald” is gemaakt uit kunststof, waardoor de kinderen zich er op geen enkele manier aan kunnen bezeren.

Doordat er geen vast patroon gevolgd moet worden, kan er ook niets goed of fout gedaan worden.  Het is een leuke bezigheid die telkens opnieuw gedaan kan worden, naargelang de inspiratie van het kind. Ze kunnen een ander patroon maken, andere kleuren gebruiken, …

totum-creators-leren naaien-elizabeth

 

Wanneer je klaar bent, kun je de vorm op het voorgedrukte blad leggen. Na het downloaden van de gratis app, kun je op die manier je figuur tot leven brengen. Niet noodzakelijk, maar wel een leuke extra.

totum-creators-leren naaien - app

De leeftijdsindicatie van de Little Creators is 3-6 jaar.  Onze driejarigen vonden het inderdaad geweldig. Ze konden alles zonder problemen uitvoeren, maar vonden er genoeg uitdaging in. Onze 4- en 5-jarigen vonden het leuk om eens een keertje te doen, maar ik verwacht niet dat ze dit nog zelf spontaan uit de kast zullen halen.

Naast het feit dat het leerrijk is, vind ik deze Little Creator-kits ook super met de vakantie in het vooruitzicht.  Het zijn immers budgetvriendelijke  kits die ideaal zijn om te voorschijn te halen tijdens die lange autorit naar de vakantiebestemming.

Ik mag iemand blij mag maken met een Little Creators-doos, namelijk de “Leren plakken”- variant. Wat moet je doen om te winnen? Reageer op deze blogpost en laat me weten wie je blij zou maken met dit geschenkje.  Deelnemen kan tot maandag 27 juni 20u. De winnaar wordt enkel bekend gemaakt via de Facebookpagina. Succes!

totum little creators

 

 

 

 

Related Posts

15 Comments

 1. Hi Annelore, wat een fijne post. Ik zag laatst de ijsjes variant bij de Bart Smit liggen. Het zag er zo vrolijk uit..maar mijn dochtertje heeft pas veel knutselspul voor d’r verjaardag gehad dus hebben we het laten liggen. Leuk dit leren naaien setje zeg! Goed om te weten dat het ook zo veilig is, want dat gaat voor alles. Ze is weliswaar 5 geworden maar om haar nu al met een echte naald aan de slag te laten gaan, dan is dit wel echt een fijne!
  Groetjes en liefs, Mijntje.

 2. Wat een leuke actie ! Graag een kansje voor mijn kleine maar ook stoere meid die in september start met de peuterklas. Dit zal ze geweldig vinden ! En de mama, die gaat het ook fantastisch vinden om samen leuke dingen te maken!

 3. Mijn 2 schatten zouden dit super vinden om te doen!
  Als onthaalmama moeten mijn kindjes in de vakantie hun plan wat trekken en moet ik mijn aandacht verdelen met al die baby’s en peuters in huis.
  Het zou ideaal zijn om ze even rustig samen te laten spelen terwijl ik met de andere kindjes bezig ben 🙂

 4. oei, nu zie ik pas dat ik mijn reactie hier niet geplaatst heb. Vergeten klikken. Maar ik heb 4 kleinkinderen die daar heel erg graag zouden mee spelen, als het een regendag is. Dus bij deze. Fijne namiddag.

 5. Ik zou mijn jongste poppemieke (Kaithlin) er blij meemaken. Kan de grote zus er een mooi knutselwerkje mee maken voor de baby die op 6 juli wordt verwacht. En ze eet oh zo graag ijsjes, dus dit doosje gaat ze geweldig vinden.

 6. Oh leuk! Ideaal voor regenachtige vakantiedagen 😉

  Voor Giel zou het al wat te saai worden, maar zijn jongere nichtje (mijn metekindje) zou het fantastisch vinden denk ik!

 7. Mijn zoontje van drie knutselt erg graag, ik denk dat hij hier blij mee zou zijn wanneer hij in de vakantie twee maanden geen knutselwerkjes kan maken op school

 8. Aangezien mama niet echt knutselfan is, is alle hulp welkom. Met drie kornuiten met een stevig ontwikkelde grove motoriek, maar minder bedeeld in de fijne motoriek, lijken deze pakketjes ideaal.

 9. Superleuk voor in mijn klas! Ik heb deze zomer namelijk een ijskraam hoek! Alle werkjes die in het thema passen zijn welkom!

 10. ons kleine prutske nica natuurlijk 😉
  al van bij de 2 oudste vond ik het altijd al leuker creatieve dingen te geven waar ze van kunnen leren

 11. Dit lijkt mij super leuk om te doen en een fijne bezigheid om de fijne motoriek verder te oefenen tijdens de vakantie !

 12. Oeh, wat een leuk speelgoed. Zeker voor mijn kleutertjes die allebei de opmerking kregen dat ze goed moesten oefenen op hun fijne motoriek. Ik zou hun hier zeker blij mee maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: