Duiveltjespret

Voetbal, het blijft toch iets geks. Het is denk ik de enige sport die zoveel gekte en vlaggen bij elkaar brengt. Na 11 jaar samen te zijn met mijn voetbalgekke Wederhelft, is voetbal ook in ons gezin een feest geworden.tous ensemble, EK2016Hoewel ik zelf absoluut niet opgegroeid ben in een voetbalgek gezin, wil ik toch geen enkele match van onze nationale ploeg missen. Sterker nog, ik voel zelfs enige spanning voor de match van vanavond, want zeg nu zelf, Italië, dat is geen te flauwe tegenstander.

Twee jaar geleden, tijdens het WK in Brazilië, was de sfeer ten Huize CompleetGeluk nog heel anders. Toen deed Nederland ook mee, dus ons huis was een aantal weken een mix van oranje en rood.  De gezonde competitie zorgde voor veel geanimeerde gesprekken aan tafel en bovendien hadden we dubbel zoveel matchen om voluit voor te supporteren.

WK2014, brazilie

brazilie, WK2014, oranje

Nu doet Oranje niet mee en dat is stiekem wel een beetje jammer. De strijd België-Nederland was eigenlijk nog het leukste van heel het gebeuren. Het is echter wel super om te zien dat onze voltallige Nederlandse vriendenkring en familie nu voluit voor onze Duivels supporteren. Ook in Nederland worden vanavond Belgische shirts aangetrokken en voor de match België-Zweden zit onze living vol met Nederlandse supporters.

EK2016, tousensemble, rode duivels

Supporteren jullie mee vanavond?  Wie wil mag zijn supportersfoto’s altijd doormailen naar annelorelehouck@hotmail.com, dan bundel ik die na de eerste drie matchen in een blogpost! Want supporteren, dat doen we #tousensemble !

 

Related Posts

4 Comments

  1. De Belgische driekleur hangt buiten aan de kamer van de dochter en ook in haar kamer hangen vlaggen 🙂 Beneden in de woonkamer houden we het sober. Zelf gaan we ook één wedstrijd meepikken in Frankrijk (Nog geen idee welke ploegen het gaan zijn, is wedstrijd in de volgende ronde).

    1. Oh dat lijkt me ook wel eens super, echt zo’n wedstrijd meemaken. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik stukken minder geboeid ben als het geen “bekende” ploeg is die speelt (zo fanatiek ben ik dus ook weer niet)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: