Veilig zwemmen met een Puddle Jumper + giveaway

Kinderen en water, een geweldige combinatie. Maar ook een behoorlijk stressvolle situatie als je meer dan een kind dat nog niet kan zwemmen in de gaten moet houden. De Puddle Jumper zou daar verandering in moeten brengen. Maar is dat ook echt zo? zwemmen puddle jumper sevylor

 

 

Onze vier kinderen kunnen nog niet zwemmen. Om allerlei redenen hebben we ze nog niet op zwemles gestuurd.  Nu zijn het van nature niet echt waaghalzen, maar als we gaan zwemmen, dan komen we ogen tekort. Ze springen niet zomaar in het diepe, maar toch, het blijft opletten geblazen.

Tot nu toe gebruikten we de klassieke opblaasbare zwembandjes, maar dat kon op weinig enthousiasme rekenen bij de kinderen. De bandjes zijn stroef, ze schuren aan de huid, ze belemmeren de bewegingsvrijheid… Bovendien kreeg ik bij zo’n bandjes nog steeds niet echt een gevoel van bescherming.

Wat is zo’n Puddle Jumper nu eigenlijk?

Een Puddle Jumper, dat zijn zwembandjes en een zwemvestje in een.  De sluiting is op de rug, dus je kind kan het vestje niet zelf uittrekken. Hoera! De buitenkant is gemaakt van polyester en de vulling is schuim en voelt heel licht aan. De polyester buitenkant zorgt er voor dat alles heel zacht is. Gedaan met dat schurend gevoel aan de armpjes.

Wij testten de Puddle Jumper al een aantal keer uit en dit vonden we er van:

* De Puddle Jumper zorgt er echt voor dat ze blijven drijven. Kind 2 probeerde kopje onder te gaan, maar het lukte absoluut niet.

* De Puddle Jumper is klaar voor gebruik.  Door de schuimvulling sta je je niet meer suf te blazen in het kleedhokje.

* De sluiting op de rug is niet alleen praktisch ( ze kunnen het zelf niet openmaken), maar hindert ook niet tijdens het zwemmen/spelen.

* De Puddle Jumper zit fijn. Zelfs als je kinderen aan de rand van een meer/de zee/ het zwembad spelen, kunnen ze hem aanhouden, ze worden niet gehinderd tijdens het spelen.

* Het is makkelijk aan te trekken, zowel op een droge als op een natte huid.

* Er zijn vier felle kleuren (geel, rood, roze en groen). Ideaal om je kind in de massa terug te vinden.

Nadelen hebben we er niet aan ondervonden. In ons geval betekent het alleen dat we een extra tas moeten meenemen, vier van die Puddle Jumpers, dat neemt nogal wat plaats in beslag. Dat is echter een kleine moeite als je ziet hoeveel fijner een zwempartij wordt!

Ook onze kinderen waren enthousiast

Toen ze voor het eerst met de Puddle Jumper in het water gingen, merkten ze al gauw dat ze bleven drijven. Van het ene moment op het andere durfden ze plots veel meer. De oudsten oefenden met drijven en probeerden wat voorzichtige slagen te zwemmen. Ons Kind 3, die plonsde meteen mee het water in, terwijl hij anders meestal op de trapjes blijft zitten pootjebaden. De Puddle Jumper is dus niet alleen veilig, maar gaf hier ook een duwtje aan het zelfvertrouwen!

zwemmen puddle jumper sevylor

Voor wie?

De Puddle Jumper is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. Je kunt ze dus een lange tijd gebruiken.

*Hier* vind je meer informatie over de Puddle Jumper. *Hier* klik je voor verkooppunten.

puddle jumper - sevylor - yapado

Goed nieuws! Ik mag een Puddle Jumper weggeven, namelijk de knalgele eend-versie. Wat moet je doen om te winnen? Laat me simpelweg weten waar je het liefst gaat zwemmen. Is er een leuke natuurplas bij jullie in de buurt? Zweer je bij de subtropische temperaturen van Centerparcs of heb je zelf een zwembad in de tuin?  Deelnemen kan vanaf nu tot zondag 12 juni 20:00u.  De winnaar wordt daarna enkel bekend gemaakt via de Facebookpagina, dus die kun je best ook volgen. Heeft de winnaar zich dinsdag 14 juni nog niet gemeld, dan wordt er een andere winnaar gekozen. 

Related Posts

21 Comments

 1. Met de zee dichtbij is dat natuurlijk de ideale zwemplaats. In de herfstvakantie genieten we traditioneel in een vakantiepark met zwemparadijs. Tussendoor houden we het bij het plaatselijke zwembad. Twee grootste broers kunnen vlotjes zwemmen, kleinste man vindt het dan ook zeer frustrerend dat hij nog niet mee kan doen met al dat watergeweld en zou wel eens durven springen zonder te kijken hoe diep het zwembad is…

 2. Oh wauw, wat hándig!!! Bij ons is er een strandje in de buurt, maar vind het nog te eng om hier met mijn dochters van 2.5 en 1.5 naartoe te gaan. Toch is dat heel jammer, want ze houden allebei enorm veel van water. Daarbij gaan we in september twee weken naar Frankrijk, waar wij ook een zwembad zullen hebben bij ons vakantieadres. Het zou dus ideaal zijn om dan een Puddle Jumper mee te kunnen nemen!! Ik doe dus heeeeel graag mee met deze leuke winactie.

 3. Wat leuk! Dat kan mijn dochter wel gebruiken! Heel vaak gaan we niet zwemmen, maar toch het liefst op vakantie in een leuk zwembad of in de zee!

 4. ik ga het liefste zwemmen in de meerminnen in beveren, ook centerparks en landalpark of in de tuin zijn leuk maar zelf hebben we het meeste aan beveren omdat dit achter de hoek ligt

 5. Als kustbewoner zou ik luidkeels ‘de zee’ moeten roepen, maar ik hou het toch liever bij een klassiek zwembadje 😉

  Ik ben van nature uit nogal wantrouwig tegenover zwemvestjes / badpakjes met ingebouwde bandjes enz. dus ik ben héél benieuwd of die Puddel Jumper ons op andere ideeën kan brengen. De oudste twee hebben er geen nood meer aan, maar Billie kan er bijna gebruik van maken (nog enkele kilootjes aandikken 😉 )

  1. Het ziet er inderdaad superleuk uit, maar vooral, het is veel veiliger. Het vestje bestaat uit dezelfde polyester buitenkant en schuimvulling, dus het gewicht van je kind moet niet enkel door die armbandjes gedragen worden.

 6. oh kei cute, nica is gek van eendjes
  ikzelf zwem nog het liefst in een vijver maar met de kinderen is het toch meestal het zwembad in moeke’s tuin of het zwembad van heinkenszand of goes

 7. Dat ziet er inderdaad enorm handig uit.
  Mijn zoontje probeert altijd zijn zwembandjes uit te trekken.
  Wij gaan in de zomer graag zwemmen in het openluchtzwembad in het Kluisbos of in het ploeterbadje op ons eigen terras natuurlijk 😉

 8. Wij zwemmen vooral in campingzwembaden in de zomer. Dan hebben we alle tijd. De twee groten kunnen zelf een dat scheelt en hoop stress. Voor nummer drie zou een veilige manier zeker uitkomen.

 9. Oh, wat ziet dat er leuk uit! Hier gingen (gaan) we steeds zwemmen met die vreselijke bandjes die je moet opblazen. Ik moet nadien altijd ff bekomen van mijn pijnlijke wangen 😉
  Wij kiezen meestal een subtropisch zwembad uit à la CP of Landal. Meer uitdaging voor de 2 oudsten die houden van wild water en glijbanen. De kleintjes vinden het allemaal ok, zolang er maar water is. Zo zaten ze de laatste 2 weken al regelmatig in het zwembad bij de buren. Ik zou me precies toch wat geruster voelen als ik zou weten dat ze niet kopje onder gaan met zo’n Puddle Jumper. Het zijn wildebrassen maar ik ben altijd maar bang dat ze een schrik pakken, zeker als ze in het water zitten met een paar 10-jarigen.

 10. Dat ziet er idd een goei gerief uit, zegt de ex-badjuffrouw in mij! Onze favoriete badplaats is raar maar waar de Paalse Plas ;o) in Beringen :o) Wanneer de temperatuur het toelaat zwemmen we daar graag in de natuur :o) Indoor is de Vossemeren een leuke uitstap (ex-collega’s bezoeken) en om indoor zomaar ene plonsje te maken kan je ons terugvinden in het zwemparadijs in Beringen of in de Merel (gewoon zwembad) in Leopoldsburg (zwemles door mezelf, omdat het daar nog kan)

 11. Kei tof alternatief voor de Plastiek zwembandjes! Zou hier goed van pas komen voor Mattis ? Wij gaan meestal zwemmen in geel of Beerse, daar de broers al wel zwemmen ( maar nog toezicht nodig hebben!)zitten we vaak in het diepe water. En aangezien mattis een echte waterrat is en zomaar overal lnspringt voordat we er erg in hebben is dit een leuk mooi veilig en hip bandje ?

 12. Dat zou hier zeker van pas komen. Wij gaan deze zomer met 6 gezinnen op vakantie, één grote villa met een groot zwembad… en daar zitten een paar kinderen tussen die al behoorlijk kunnen zwemmen. Oppassen geblazen dus als Giel mee wil spelen. Zo’n privézwembad is trouwens mijn favoriet, plaats genoeg om echt te zwemmen en heerlijk alleen voor “ons” met zijn 24 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: