Bioscooptip: Ratchet & Clank

Ratchet & Clank. Rinkelt er meteen een belletje? Dan heb je vroeger waarschijnlijk uren achter je PlayStation doorgebracht om dit spel te spelen. Ratchet & Clank The Movie is namelijk gebaseerd op de razend populaire game. Ik ga het hier echter niet hebben over het spel, maar over de gelijknamige film die je vanaf morgen in de bioscoop kunt zien!ratchet & clank movie

 

Ratchet is een Lombax, een soort vosachtig diertje, dat er van droomt om een held te zijn. Door een stom toeval redt hij zijn planeet van de ondergang en zo wordt hij plots lid van de Galactic Rangers, de plaatselijke superhelden. Zijn beste vriendje is Clank, een mislukte robot.  Clank werd ontworpen om te vernietigen, maar door een fout in de assemblage wil hij het universum redden. Samen bestrijden ze de kwaadaardige Doctor Nefarious om zo het heelal van de ondergang te redden.

ratchet

 

Wat vonden wij er van?

ratchat&clank-roelandDe film zit goed in elkaar. Het verhaal wordt vlot opgebouwd. Ondanks dat de verhaallijn spannend is (de vernietiging van het universum, dat is niet niets), wordt het heel luchtig gebracht. De schurken zijn eng maar niet afschrikwekkend, de helden hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Bovendien worden spannende scènes afgewisseld met humor. Humor die ook door volwassenen gesmaakt kan worden. Ruimtewezens die een selfie nemen van een overwonnen planeet en die daarna what’s app-gewijs naar hun familie sturen, daar kan ik wel om lachen. De film zit vol actie, maar is niet gewelddadig. In vergelijking met de gelijknamige game, is de film een veel zachtere versie.

 

 

 

 

 

ratchet bioscoopOnze kinderen genoten van de film, maar waren nog net te jong. Ze konden de verhaallijn wel volgen en lachten om de grappige fratsen van Ratchet, maar sommige stukken waren nog te moeilijk. Na de film konden ze het verhaal ook  moeilijk navertellen door de Engelse namen van de hoofdpersonages. Clank en Captain Qwark, dat lukte nog net. Ratchet en Doctor Nefarious, daar braken ze hun tong over.

Vanaf de leeftijd van 6-7 jaar is het echter wel een aanrader. Ook oudere kinderen en volwassenen die al eerder fan waren van de game zullen zeker genieten van de film. Nieuwsgierig? Dan kun je hier alvast de trailer bekijken.

Ratchet & Clank is vanaf morgen in de bioscoop te zien. Leuk als uitstap tijdens het Hemelvaartweekend!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: