Uit met kinderen: Circus Bruul

Het wil maar niet echt lente worden. De temperaturen zijn wel aangenaam, maar de ene regenvlaag na de andere zorgt er voor dat buiten spelen niet zo heel erg leuk is. We besloten dan ook om weer eens richting een binnenspeeltuin te trekken.

Na enig overleg kozen we vandaag voor Circus Bruul in Geel. Onze kinderen gaan er ieder jaar heen op schoolreis, maar als gezin waren we er nog niet geweest.

circus bruul geel

Bij Circus Bruul, de naam zegt het al zelf, is alles opgebouwd rond het circusthema. Het springkasteel heeft de vorm van een clown, het funhouse is een grote circusvoorstelling en de drankjes kunnen gekocht worden in heuse circuswoonwagens. Voor de rest wordt het thema niet te ver doorgedreven, dus je krijgt geen overdaad aan geschminkte clowns en dergelijke meer.

Wij waren er deze morgen meteen na openingstijd en het was nog kalm. Veel tafeltjes waren gereserveerd voor verjaardagsfeestjes, maar we vonden met gemak nog een fijne plek, met strategisch zicht op alle attracties.

Aan de ene kant heb je een gigantisch funhouse waarin de kinderen kunnen klimmen, glijden en in de ballenbak spelen. Daarnaast vind je een trampoline, klimmuur en springkasteel. Rechts van het funhouse staat nog een reuze circusglijbaan voor de durvers.

In het midden van de ruimte is een afgebakend stuk voor kinderen van 0 tot 3. Een heel overzichtelijk stuk, dichtbij de tafels en stoeltjes, zodat je niet de hele middag gehurkt naast je dreumes op de grond moet zitten.

circus bruul

Verder is er ook nog een danspodium, compleet met discolichten en rook. Ik moet toegeven dat het op mij nogal duf overkwam, maar de kinderen waren er danig van onder de indruk. De playlist bestond uit de nodige Studio 100-nummers, afgewisseld met wat popdeuntjes en een goede carnavalskraker.

En was het nou net die carnavalskraker waar onze kinderen weg van waren. Iets na de middag, net toen het behoorlijk druk was aan de kassa, gingen we samen vragen of dat nummer nog eens gedraaid kon worden. Een dame liet meteen haar werk vallen en ging op zoek. Nog geen minuut later schalde het “Ik heb een heli-heli-heli-helikopter” door de boxen. Een dikke pluim voor klantvriendelijkheid!

circus bruul

Pluspunten:

* Overzichtelijke speeltuin. Alles bevindt zich in 1 ruimte en er is slechts 1 uitgang.

* Er is een aparte ruimte voor de allerkleinsten.

* Catering. Wil je drankjes, dan kun je die meteen in de speelhal zelf halen. Wil je iets te eten, dan geef je in zaal naast de speelruimte je bestelling af en betaalt. Wanneer alles klaar is, verschijnt je ticketnummer op een lichtbox en kun je alles ophalen. Dit vermijdt niet alleen nodeloos wachten, maar ook dat je je kinderen te lang alleen moet laten.

circus bruul

* Er is gratis Wi-Fi.

* De kinderen die er zijn voor een verjaardagsfeestje eten hun frietjes/ijsje/pannenkoeken in een aparte verjaardagszaal. Gezellig voor hen en fijn dat mijn kinderen niet om de haverklap iets lekkers zien en er zelf om gaan zeuren.

Minpuntjes:

* In de toiletten waren potjes voor de allerkleinsten voorzien. Op zich een heel attente oplossing, maar uit hygiënisch oogpunt had ik liever lage toiletten (zoals in de kleuterschool) gezien.

* De kinderen konden niet zelf hun handen wassen omdat de kraan te hoog was. Een klein krukje zou dit heel makkelijk kunnen verhelpen.

Extra’s: 

* Zijn je kinderen al net iets ouder? Dan kun je een dagje binnenspeeltuin ook combineren met een spelletje bowling.

* Op zondag kun je genieten van een ontbijtbuffet of een all-inn lunch, kwestie van er een echte familiedag van te maken.

* De toegangsprijs bedraagt 8 euro, kom je echter aan voor 11u of na 17u dan betaal je slechts 5 euro per kind.  Volwassenen en kruipers onder de twee jaar zijn altijd gratis.

Onze kinderen beleefden een super leuke dag in Circus Bruul. Ze speelden, dansten en aten en dronken dat het een lieve lust was. Ook voor mij als ouder was het een ontspannen dag, net door de overzichtelijkheid van de speeltuin. Circus Bruul is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar op een regenachtige dag!

Zijn jullie al ooit in Circus Bruul geweest? Hoe was jullie ervaring? 

 

 

Related Posts

8 Comments

 1. Voor mij is het ook een
  Mindere speeltuin .
  De hygiene vind ik er
  Niet oke bv de wc de vloer vind ik vrij vuil . Aan Veel speeltuigen zijn er dingen stuk kabels plakken op de vloer en de
  Kids kunnen er gewoon buiten
  Lopen . Ga altijd naar een andere
  te Lommel

 2. Wij zijn ook al een paar keer daar geweest, al is’t nu al een hele tijd geleden. We gaan er alleen maar naartoe als ik afspreek met mijn zus omdat ik het zelf niet zo’n fijne binnenspeeltuin vind… het lijkt mij dat kinderen er vrij gemakkelijk “weg” kunnen en ik vind het ook niet zo’n verzorgde binnenspeeltuin… scheuren en gaten in de speeltuigen, kapot speelgoed in de peuterhoek en vaak toch vrij vuile toiletten… en heel lawaaierig… Maar de kinderen amuseren zich er wel goed natuurlijk 🙂

 3. Brr, hou niet van die binnenspeeltuin bedoeningen, te luid, te druk, te vuil( na verloop van tijd). En te duur.Kindjes vermaken zich prima thuis met hun hopen speelgoed.
  Maar wel een heel leuk verslagje waar hopelijk andere mama’s veel aan hebben.

  1. wij zijn een paar maanden geleden als gezin voor het eerst naar een binnenspeeltuin geweest omwille van de jongste drie kinderen. Onze oudste zoon wordt namelijk met de regelmaat van de klok op verjaardagsfeestjes uitgenodigd die, jawel, negen van de tien keer in een binnenspeeltuin gehouden worden. De jongste drie moeten dan steeds mee om hem weg te brengen en/of op te halen en mochten zelf nooit blijven. Daarom besloten we om er eens in de zoveel maanden een gezinsuitstapje van te maken 🙂

 4. zo ver gaan wij niet geraken denk ik, maar ik vind het ook wel handig als er verzorgingskussens zijn in zo’n speeltuinen en dat die enigszins proper zijn 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: