CompleetGeluk gaat op vakantie #4: wat gaan we daar eigenlijk doen?

opreis4uithetraamBijna, bijna zijn we weg.  De aftelkalender is ondertussen super kort geworden, de tassen zijn gepakt, de reisoutfits liggen klaar. Maar wat gaan we daar ter plaatse eigenlijk doen? Skiën, of wat had je gedacht? Alleen is de Wederhelft de enige van het gezelschap die ook effectief op de latten staat. Zitten wij dan de hele dag in onze chalet reikhalzend naar zijn terugkeer uit te kijken? Nee hoor. Er zijn zo ontelbaar veel dingen te doen in een wintersportgebied, ook voor diegenen die niet van de berg af glijden.

Ik deel met jullie de 10 leukste kidsproof activiteiten!

1. Picknicken.  Ondertussen een beetje mijn handelsmerk. Niets zo leuk als ’s middags met een stokbrood, een pot Nutella en een stuk brie ergens boven in de sneeuw te picknicken. Als het zonnetje schijnt, is het zalig genieten. Een skibroek is waterdicht en houdt je billen warm, dus geen picknickdeken nodig.

2. Terrasjes doen.  Is dit leuk voor de kinderen? Ja. De onze genoten van de warme chocomelk met slagroom terwijl ze naar alle kleurrijke figuren die voorbij zoefden konden kijken. Geen zin in warme choco? Dan kun je in Frankrijk ook gaan voor een blikje ijskoude Orangina. Het is tenslotte vakantie.opreis4terrasjedoenopreis4terrasjedoen2

3. Sleeën. Overal kun je een slee huren, voor een paar uur, een dag of meteen voor de hele week. In veel wintersportgebieden zijn er speciale stukken afgebakend waar je ongegeneerd kunt sleeën zonder de skiërs te hinderen. Daarnaast is het ook super handig om moe gespeelde kinderen van punt A naar B te brengen 🙂opreis4slee

4. Schaatsen. Altijd leuk en niet eens zo moeilijk, dus ook erg leuk voor kleine kinderen.

5. Zwemmen. In de meeste wintersportgebieden is er een zwembad waar je op vertoon van je skipas gratis gebruik van kunt maken. Ga je in de namiddag zwemmen, dan heb je het zwembad voor jou alleen, iedereen staat immers op de piste. Onze kinderen vonden het buitenbad helemaal geweldig, haren die aan het bevriezen waren terwijl ze het zelf lekker warm hadden in het water.

6. Spelen in de sneeuw.  Denk aan sneeuwballengevechten en een sneeuwpop maken.  Maar neem ook zandbakspeelgoed mee, ideaal voor speelplezier vlakbij de chalet!opreis4speleninsneeuw

7.  De skilift nemen. Een topper. Neem een skilift die helemaal tot boven aan de bergtop gaat. Dat betekent minimaal een half uur overdonderd worden door een adembenemend uitzicht. Als je dit doet op de rustigere momenten van de dag, is de kans groot dat je alleen in de lift staat. Afgelopen jaar gingen we ontelbare keren naar boven en meteen weer naar beneden met de kinderen. Je focussen op een skiër en hem de hele afdaling blijven volgen. Je king of the world wanen omdat je boven de bomen ‘vliegt’. Kinderen hebben niet veel nodig om enthousiast te worden.opreis4lift

8. Een ijsgrot bezoeken. Zowel in Alpe d’Huez als in Les 2 Alpes – en op ongetwijfeld nog veel andere plaatsen –  kun je een grot met ijssculpturen bezoeken. Geen dagvullend programma, maar een leuk tussendoortje. Combineer het met punt 7 en je komt al een heel eind. opreis4ijsgrot

9. Boodschappen doen.  Is dat speciaal? Nee. Echter wel als je in Frankrijk bent. Ga met de kinderen naar de plaatselijke supermarkt en laat ze mee beslissen over het avondeten. Neem ze ’s morgens mee naar de bakker en laat ze zelf hun baguette en croissant bestellen. Ja, zelfs die verlegen donders van ons durven dat.  Ga kaas proeven en alpensnoepjes kopen.

10. Wandelen. Net zoals er afgebakende skipistes zijn, zijn er ook afgebakende wandeltochten. Wandelingen in de sneeuw, geschikt voor wandelaars van alle leeftijden.  De wandelingen gaan van 1 tot 20 kilometer. Vertrek op een zonnige dag ’s morgens op tijd, neem een rugzak met de picknick uit puntje 1 mee en kies een niet al te lange wandeltocht uit. opreis4wandelen

Om maar te zeggen, ook als niet-skiër is een sneeuwvakantie geweldig. Je leeft een week buiten, bent om negen uur ’s avonds uitgeteld door de berglucht en blijft je ogen uitkijken.  Het is echt genieten van kleine dingen. Nog niet helemaal overtuigd?  Wacht dan even onze foto’s af, ik verzeker je dat je ook sneeuwkriebels zult beginnen voelen!

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: