CompleetGeluk gaat op vakantie #2: hoe gaan we dat vestimentair aanpakken?

skioutfit-groepsfotoJullie weten het ondertussen, we zijn aan het aftellen. Een weekje later dan Josefien vertrekken wij ook naar Frankrijk. Er wordt nogal geknipt van die aftelkalender hier! Ondertussen is de vakantie al zo dicht genaderd dat er zich overal in huis stapeltjes beginnen te vormen. Een stapeltje met keukenspullen die mee moeten. Een tas met de sneeuwschoenen van de kinderen. De ski’s van de Wederhelft die nog in de was gezet moeten worden. Kleren voor de kinderen. Want wat neem je nu eigenlijk mee? Wat is – volgens ons – de meest ideale wintersporttenue voor kinderen?

skioutfitoverzicht
1.sneeuwschoenen Brantano 2.Oranje buff Wed’ze 3. Zwarte skibroek met verstelbare broekspijpen Evoslide Wed’ze 4. Oranje skiwanten Wed’ze 5. Blauwe bivakmuts Wed’ze 6a en 6b. Skijas Evoslide Wed’ze 7. Zonnebril Scratchy Decathlon 8. Zonnebril Beauty Decathlon 9. Skisokken Hema 10. Turkooise bivakmuts Wed’ze 11. Skiwanten leeuw Wed’ze 12. Roze skibroek met verstelbare broekspijpen Evoslide Wed’ze 13. Turkooise buff Wed’ze 14. Zwarte snowboots Quechua.

1. Ski jas.  Liefst in een felle kleur of met een opvallende print, dan herken je je kind tussen alle anderen. Neem zeker ook een jas met zo’n sneeuwvanger (een elastiek) aan de onderkant. Als ze dan beslissen om van een berg te glijden, dan zit de sneeuw tenminste niet meteen tot op hun rug.  Is een ski jas een grote investering? Nee. Bij ons dragen de kinderen hun ski jas als winterjas, dus je hoeft hem niet als ‘extra’ te kopen.

2. Skibroek.  Warm, comfortabel, wind- en waterdicht. Het spreekt voor zich dat je niet kunt ravotten in de sneeuw of op de latten staan in je jeansbroek.  Een skibroek zorgt er voor dat ze gewoon in de sneeuw kunnen zitten zonder dat ze nat worden.  Let er ook hier op dat je een skibroek neemt met een elastiek onderaan. Springen ze in diepe sneeuw, dan zijn hun benen niet nat.

3. Sneeuwschoenen.  Onmisbaar. Rubberlaarzen.Volstaan.Niet. Echt niet. Ook niet voor eveskioutfitskischoenn. Je kinderen krijgen ijskoude voeten en pijnlijke tenen, zelfs al geef je ze dikke sokken. Je kunt kiezen voor stevige wandelschoenen. Voordeel is dat je die achteraf het hele jaar door kunt gebruiken, ook als je in de zomer in de Ardennen gaat wandelen. Een andere optie is kiezen voor sneeuwlaarzen.  Ideaal om mee door de sneeuw te stappen en een pak warmer dan wandelschoenen. Tip: ga ze passen met dikke sokken aan, vaak zul je minimaal een maat groter moeten nemen.

4. Skisokken.  Ook al gaan je kinderen nog niet op de latten staan, skisokken zijn een must. Ze hebben een perfecte pasvorm, komen tot net onder de knie en zijn lekker warm.

5. Handschoenen.  Vergeet de schattige gebreide modelletjes en kies voor waterafstotende exemplaren. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan wanten omdat die sneller aan en uit kunnen. Je weet wel, geen 40 vingertjes die elk afzonderlijk in die handschoen hun plekje moeten vinden. Kies ook zeker voor een model dat lang genoeg is. Op die manier zit de handschoen/want stevig vast in de jas en komt er ook langs die weg geen sneeuw in contact met de huid.

6. skioutfitroelandMuts.  Steeds een twijfelgeval bij ons. Kind1 en 2 zetten graag hun muts op. Kind 3 en 4 prefereren de kap van hun jas. Als je een muts koopt, kies dan een model dat ook de oren bedekt.

7. Buff.skioutfitbuffwillemfrederick Een buff, je weet wel, zo’n sjaal in 1 stuk.  In mijn ogen een stuk handiger dan een sjaal.  Een sjaal is voor kinderen vaak te lang. Het is voor hen niet evident om de sjaal goed om te doen en bovendien moet je oppassen dat ze met de uiteinden niet blijven haken aan de skilift of een andere onhandige plek. Een buff trekken ze aan en klaar. Wij kochten de volwassen maat voor de kinderen. Dat heeft als voordeel dat ze die ook over hun kap kunnen aantrekken zodat die niet meer afwaait. Warm en praktisch tegelijk dus.

 

 

 

 

8. Zonnebril. Een zonnebril beschermt de ogen. Niet alleen tegen de zon en de felle weerkaatsing hiervan op de witte sneeuw, maar biedt ook bescherming tegen de koude wind.  Als je kiest voor een model met een elastiek achteraan, dan verliezen ze de zonnebril niet.

skioutfitbrilroeland

 

Tips: 

* Een eendelig skipak ziet er knus en gezellig uit, maar is niet zo handig voor kinderen die al zindelijk zijn. Op het toilet moeten ze zich half uitkleden. Denk bij een toilet aan een natte zompige plek door alle besneeuwde mensen die je al voorgegaan zijn, en je wilt echt niet dat je pak daar over de grond sleept.

* Laagjes. Onder de ski jas dragen onze kinderen een onderhemdje, een longsleeve en een fleecetrui. Dat zijn 3 relatief dunne stukken dus ze kunnen zich nog steeds vlot bewegen. Tijdens de lunch kunnen ze makkelijk ski jas en fleece uittrekken bijvoorbeeld.

skioutfitvirginielaagjes

* Helm en ski’s kun je ter plaatse huren. Wist je dat je bij een groot aantal winkels extra korting krijgt op vertoon van je Decathlon-klantenkaart?

* Als je ’s middags in je chalet/appartement/hotel bent, trek de kinderen dan een jogging of iets ander comfortabel aan. De skikledij kan ondertussen op de verwarming weer opdrogen.

 

 

Nog minder dan 20 keer slapen… tijd om een strategie te bedenken om die 1000 kilometer naar onze bestemming op een ontspannen manier af te leggen. Benieuwd hoe we dit doen?  Volgende week woensdag op de blog!

 

*Wij kregen een aantal spullen gratis ter beschikking van Decathlon . Dank dank! We kochten echter zelf ook de overige skioutfits bij Decathlon. Niet omwille van een sponsoring, maar omdat we ondertussen weten dat het goed materiaal tegen een goede prijs is*

Related Posts

2 Comments

  1. De zwarte skibroek heb ik ook gekocht voor Emil! Ik deel je mening: een eendelig pak is lekker knus maar wat een hel op toilet 😉
    Ik kreeg ook een aantal spullen voor mezelf van Decathlon en kocht de rest ook zelf. Het is inderdaad goed gerief, en zeker voor kinderen die nog veel en snel groeien vind ik het zonde om al te “investeren” in dure merken. Daar is nog tijd genoeg voor!
    Nog veel aftelplezier xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: