Het gevonden geld experiment + win een Chuck!

 

Geld. Sparen. Budgetteren. Zuinig zijn. Het laten rollen. Steeds meer willen. Uitgeven. Verdienen.

Af en toe krijg ik een rare hersenkronkel. Dan wil ik een experimentje doen. Dan wil ik iets uitvogelen waar ik al een hele tijd over loop te speculeren.

Afgelopen weken bedacht ik dat ik wel eens wou weten hoeveel gevonden geld je op een jaar kunt verzamelen. Je weet wel, meestal de rostjes van 1, 2 en 5 cent die je soms op de stoep ziet liggen. Hoe komen die dingen daar eigenlijk? Horen mensen niet dat ze iets laten vallen? Vinden ze het niet de moeite om zich te bukken en het op te rapen? Zijn er zo veel mensen met een gat in hun broekzak?

De kinderen speuren mee rond en we hebben afgesproken dat we de spaarpot pas eind december gaan openmaken om te zien hoeveel we verzameld hebben. In januari vonden we trouwens al 2,16 euro, zotjes toch?

Nu is dat geld vinden één ding, het op een leuke manier sparen is een tweede. Wij zijn geen gezin van spaarpotten en sokken onder de matras. Alles gaat hier, zoals bij velen, via online banking. Het is echter te absurd om een overschrijving van 2 cent te doen, dus zochten we een oplossing.

En toen, toen kwam Wim De Prez met een Chuck!

chuckvoorbeeld

Een Chuck is een spaarpot, maar wat voor één. Een Chuck is een kunstwerk. Geen saai en stijf kunstwerk, maar een kleurrijk wezentje. Een monstertje waar ik instant vrolijk van word. Knallende kleuren, een mooie vormgeving en uniek. Een eyecatcher in je woonkamer. Felheid die niet kinderachtig, maar juist heel sterk is. Een ontwerp dat heel toegankelijk en tegelijk ‘met een hoek af’ is.  Kortom, alle eigenschappen die perfect ons gezin omschrijven.

De Chuck familie bestaat uit maar liefst 10 leden. 10 wezentjes die elk hun eigen uitstraling en eigenschappen hebben. Wij kozen unaniem voor Wingo, de speelse van de hoop.  Een originele spaarpot voor een gekke hersenkronkel, daar word ik gelukkig van.

chuckcollage

 

Maar het meest fantastische is dat ik een Chuck mag weggeven. Ja, je leest het goed. Ik mag iemand blij maken met zo’n originele spaarpot. Sterker nog, je mag zelf uitkiezen welk van de 10 ontwerpen het best past bij je gezin of bij het spaarproject waarvoor je hem wilt gebruiken. Hoe kan je deelnemen? Laat me onder deze blog weten waar je dit jaar voor aan het sparen bent en naar welke Chuck je voorkeur uitgaat. Je vindt ze allemaal *hier*  Deelnemen kan t.e.m. 13 februari. Op Valentijnsdag – ooooooh- maak ik de winnaar bekend. Veel succes!

Chuckfamily-colect-all-the-moneyboxes-02-700x539

 

Related Posts

30 Comments

 1. Wat een leuke actie! Heel graag een kansje! Zou zo graag eindelijk eens op vakantie willen gaan, is echt al geleden sinds ik thuis woonde (dus 9 jaar). En wie ik leuk vind? Jupsy!!!

 2. Deze papa waagt op de valreep graag nog een kansje! Wij zijn aan het sparen voor een piraten waterspeeltafel en speelhuisje voor onze kapoen van bijna twee ! Om deze zomer vele prachtige en unieke qualtiy time momentjes samen te beleven ! Genieten, voor papa, mijn vriendin en onze kleine piraat ! Wij gaan voor de frogbie ! Geboortethema van onze kapoen was kikkers en deze zou het plaatje compleet maken!

 3. Op de valreep willenwij ook wel graag meedingen naar zo’n coole chuck… hier sparen mijn 2 dochters ook elk muntje dat ze tegenkomen 🙂

 4. We sparen voor een electrische fiets, op onze oude dag wordt fietsen steeds moeilijker maar een electrische fiets maakt het voor ons toch mogelijk om leuke fietstochtjes te blijven maken.
  Onze voorkeur gaat naar Flipper.

 5. Hier is elke cent er eentje. Mijn tieners die rapen elke cent op dat ze vinden, zo hebben ze al briefjes gevonden, eurootjes enz enz enz ze houden dat bij en dan wissel ik dat regelmatig om in briefjes. En zo hebben ze extra zakgeld.
  Nu mijn dochter wordt 18 in mei een speciale verjaardag, als ik zo een coole spaarpot win, zou deze volproppen met briefjes van 5 euro, een 2 in 1 kado.
  Chew de relaxed money box vind ik echt een toppertje! dus duim duim duim!

 6. oh als ik zou winnen zou ik graag ‘Num Num’ tot mijn vriendjes willen rekenen ;-). Hij ziet er zo ‘cute’ uit, je zou haast elke dag iets in zijn ‘poep’ willen steken om te kunnen sparen. En waar ik dan voor wil sparen : een nieuw fototoestel ;-). Hou heel graag van fotograferen en zou mij supergraag een spiegelreflex toestel aanschaffen. Droom er al zo lang van. En ik weet al wie als eerste mijn ‘fotomodelletje” zal zijn : Num Num natuurlijk want het zal dankzij hem zijn dat ik mijn droomfototoestel in no-time gespaard heb !

 7. Wij zouden de NUTS willen als we geluk hebben met deze wedstrijd natuurlijk. Wij zijn ook wel een beetje Nuts
  in ons gezin……..hihi. Ik ben aan het sparen voor een segway, dit is heel duur en kan dus best
  een spaarpotje gebruiken want ik ga een heel lang moeten sparen hiervoor.

  Groeten,
  Nerée.

 8. een leukk spaarpotje voor de kleinkinderen is altijd welkom de kleur maakt niet als het maar grappig is sparen doen ze hier voor alle high teck dingentjes .

 9. Onlangs verschillende winkels gedaan om een leuke spaarpot te vinden en helaas zonder bevredigend resultaat..:/ dus zo’n prachtexemplaar zou hier zeker welkom zijn. Ik heb mijn zoontje laten kiezen, want hij begint al het ‘gevonden geld’ voor zichzelf aan de kant te leggen 🙂 laatst zei hij dat hij met zijn spaarcentjes nieuwe onderbroekjes zou kopen, maar ik heb deze maar snel zelf gekocht 😉 dat hij maar lekker verder spaart voor iets écht leuks! En ‘Frogbie’ zou hem hier alvast mee helpen 🙂

 10. Zowat een jaartje geleden ook begonnen met de stelling “alle geld dat we op de grond vinden is voor jou” en onze tienjarige vindt dat super. Intussen vond ze al eens een briefje van 5 euro en al enkele keren een stuk van 1 of 2 euro maar meestal zijn het inderdaad ‘de kleine rostjes’. Heerlijk vind ik het dat ze ook daarmee nog “blij als een kind” is 🙂
  Sparen doet ze om op paardrijkamp te kunnen gaan en daarvoor zijn heel veel centjes nodig. Mochten we winnen dan zou de “numnum” hier een ereplekje krijgen 🙂

 11. Oooh, leuk, wij hebben hier zo’n potje staan waar al het kleingeld van de was, jas, boekentas, auto, … ingaat, maar omdat dit openkan, verdwijnt het regelmatig terug.
  Chew zou hier niet misstaan op da kast, en met het gespaarde geld zou ik mijn meisjes een extra gezelschapsspel kado doen.

 12. Wat leuk! Wij willen ook wel zo eentje! Bij voorkeur ene waar blauw in zit want dat is de lievelingskleur van onze oudste. We willen hem graag leren wat sparen is en hij zou er dan zelf iets mee mogen kopen!

 13. Hihi,heb je net ontdekt via instagram en wat een leuke actie ineens ? ik zou voor olly gaan en sparen om met mijn peutertje eens erop uit te gaan. Als alleenstaande mama is dat niet altijd eenvoudig.

 14. Haha die rode met zijn appelblauwzeegroene stippellijn,is zalig!
  Onze oudste is jarig op 11 februari en zo kunnen we hem op een leuke manier leren om sparen voor iets heeeeel leuks van Paw Patrol

 15. hahah die rooie met zijn blauwe stippellijn op zijn hoofd! de max! ik zou wel willen sparen met de oudste voor een ticketje naar plopsaland, zo ziet hij dat zo’n uitstap wel kan maar dat het niet goedkoop is! 🙂

 16. ooh dat zou een super cadeau zijn voor mijn bijna 6 jarige (16/2) hij zou enorm blij zijn met flipper- the funny money box. Natuurlijk vinden wij af en toe ook eens iets maar dat is eerder in de regio van 10 cent per maand^^

 17. Superleuk dat jullie allemaal samen een jaar lang gevonden geld gaan sparen! Ik ben heel benieuwd hoeveel jullie op het einde van het jaar bijeengespaard gaan hebben 🙂 Zelf sla ik de winactie even over want ik heb er gisteren ook net een ontvangen voor een samenwerking 🙂 Ze zijn leuk he! Ik heb voor Frogbie gekozen maar twijfelde ook nog om voor Wingo te gaan! 🙂

 18. Mama heeft de spiegelreflex van papa per ongeluk laten vallen met alle gevolgen van dien.
  Hier wordt dus volop gespaard voor de aankoop van een nieuw toestel…
  Zou het sneller gaan als we Ollie in huis zouden hebben?

 19. sparen, een mooi woord maar zo moeilijk om het daadwerkelijk te doen. Waar sparen wij dit jaar voor? Nog steeds voor verbouwingen, een lentefeest dat er aankomt, de kinderen voor het speelgoed dat ze zo graag willen maar voor mama en papa toch net iets te duur is, en mama zou nog het liefst van al sparen voor een elektrische fiets en een nieuwe tv want de onze is de geest aan het geven

 20. Wat een leuk idee om te sparen!
  Hier staat ook een fles “rostjes”. Ja voorlopig een fles dus ik ding graag mee naar zo een coole Chuck.
  Als ie groot genoeg is gebruiken we hem misschien voor onze Disney-spaarpot.
  #aftellennaardezomervan2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: