CKF #8: Alsof-afhaalchinees

Onze kinderen houden van de Aziatische keuken. Ok, dat klinkt hip en trendy. In werkelijkheid houden onze kinderen van rijst. Rijst en kroepoek. En misschien nog wat boontjes met satésaus erbij, als we geluk hebben. Al iets minder hip en trendy dus.

We proberen toch regelmatig bami, nasi of mie op het menu te zetten, niet in het minst omdat we dat zelf erg lekker vinden. Vroeger bestelden we nogal eens iets bij de afhaalchinees, nu doen we dat nog zelden. Dat budget, weet je wel.

Wat hier sinds kort heel erg in de smaak valt, is een schotel van mie, groenten en reepjes kip met ketjap. Heel simpel, absoluut niet verfijnd, maar gewoon lekker. Comfi kids food op z’n best dus.

Ingrediënten:  Mie, groenten (paprika, ui, knofloof), ketjap, kip en kroepoek.
CKFwokyapadoBereidingswijze:

* Bak de kipfilet. Als deze goed doorbakken is, ‘scheur’ je die in flinterdunne reepjes. Of je laat het in blokjes, maar dat is hier minder succesvol.

* Snij de groenten heel fijn en wok ze op een hoog vuur.

* Meng het vlees en de groenten door elkaar en voeg er de ketjap aan toe.

* Kook ondertussen de mie in een paar minuten gaar.

* Serveer de mie en het vlees met de ketjap-groentemix en zet een schaaltje kroepoek op tafel.

CKFwokeindresultaat

 

Vonden de kinderen dit lekker? Ja! Ketjap is licht pittig en toch ook wat zoet, een perfecte combinatie dus. De truc hier is om de groentjes echt flinterdun te snijden. Als ze te grote stukken paprika zien zitten, dan vinden ze het plots weer niet meer lekker. Kinders.

Variatiemogelijkheden? Je kunt variaties in het recept aanbrengen door andere groenten te gebruiken, of door voor zoetzure saus te kiezen. Kip, gehakt, vleesvervanger, het kan allemaal.

Volgende week: iets met appels en fudge om duimen en vingers bij af te likken en de kerstvakantie meteen goed in te zetten.

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: