CKF #7: Chocolade-bananencake

Afgelopen week was hier nogal hectisch. Een combinatie van verkoudheden, duister weer, rugpijn en kinderen die slaap nog minder hoog in het vaandel dragen dan anders omwille van sintkriebels. We proberen in zo’n week zo gezond mogelijk te eten, maar eerlijk is eerlijk, we trokken al een paar avonden na elkaar een zak chips open. Comfort’food’.

Deze middag stond er een zelfgemaakte lasagne boordevol groentjes op het menu, maar voor deze namiddag groeide de nood aan iets zoet en hartverwarmend. Samen met de kinderen bladerden we door een aantal kookboeken en uiteindelijk kozen we voor de chocolade-bananencake. Eenvoudig te maken en met ingrediënten die we standaard in huis hebben.

bananenchocoladeingredientenIngrediënten:

3 (rijpe) bananen

190g suiker

190g zelfrijzend bakmeel

2 eieren

3 eetlepels olijfolie

60ml melk

100g chocolade

 

Bereidingswijze:

* Pureer de bananen en meng ze met de suiker.

bananenchocoladejongens

* Meng de eieren met het bakmeel, de olie en de melk.

* Giet bovenstaande twee bij elkaar en roer zachtjes door.

* Rasp de chocolade ( of hak ze fijn) en meng deze door het beslag.

bananenchocolademeisjes

*  Vet een cakeblik in, giet het beslag er in en zet de cake voor 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

bananenchocoladeuitdeoven

 

Was het een lekkere cake? Ja. Ik bedoel, stukjes gesmolten chocolade, dat doet het altijd.

Zullen we het nog eens maken? Misschien. Het is de ideale manier om van een paar overrijpe bananen af te raken. Het recept moet alleen wat gefinetuned worden, zodat het eindresultaat wat luchtiger wordt.

 

We gebruikten vandaag smeltchocolade van Cavalier. Suikervrije chocolade maar met stevia. Toegegeven, ik moest wat wennen aan de smaak. Het is niet vies, maar gewoon niet de smaak die ik verwacht bij chocolade. Eenmaal verwerkt in de cake, proefden we geen verschil meer. Cavalier is een belgisch bedrijf en de stevia chocolade is bovendien fairtrade. Hiervoor alleen al zou je het een kans moeten geven.  Ze hebben bovendien niet enkel smeltchocolade, maar ook repen in verschillende smaken. De moeite waard om eens uit te testen!

bananenchocoladecavalierchocolade

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: