CKF #1 : Aardappel-erwtjes-ovenschotel

In het kader van “steek eens wat structuur in je blog, dat leest makkelijker”, nu iedere zaterdag een nieuwe rubriek: Comfi Kids Food (#CKF). Een “gezellig” recept, met gegarandeerd succes bij de kinderen. Comfort food op kindermaat dus. Bij voorkeur iets wat de avond voordien te maken valt, geen uren voorbereidingstijd nodig heeft en door heel het gezin gesmaakt wordt. Niet de meest verfijnde gerechten, maar de gegarandeerd-succes-gerechten die o zo welkom zijn na een lange werkdag, als iedereen moe, hongerig en lastig is. Op zaterdag, want dan kan het gerecht nog in jullie weekmenu ingepland worden voor de komende week. Hoe voorzienig is dat nu wel niet?

Wij zijn hier nogal fan van ovenschotels eens de herfst zijn intrede gedaan heeft. Omwille van de praktische kant (op voorhand klaar te maken), maar ook omwille van de gezelligheid. Met z’n allen aan tafel en dan een grote dampende ovenschaal in het midden. Heerlijk!

Afgelopen week hield ik het simpel. Ik maakte een aardappel-erwtjes-ovenschotel.

Ingrediënten: aardappelen, erwtjes, een ui, gehakt en een bokaaltje Aardappel Anders.

Comforterwtjesaardappelschotel

Ik neem voor ons met z’n zessen ongeveer 850g geschilde aardappelen, 1kg groenten en 40g vlees/persoon. Meestal blijft er na de maaltijd dan nog een klein prakje (minder dan een volwaardige portie) over dat de Wederhelft de dag erna meeneemt voor bij zijn boterhammen ’s middags.

Bereidingswijze:

* Aardappelen schillen, in kleine stukjes snijden en gaar koken.

* Erwtjes gaar koken. Wij hebben altijd diepvrieserwtjes in huis. Smaken lekker, zijn handig klaar te maken en blijven zo mooi groen.

* Ui fijnsnijden en stoven. Ik laat de ui vaak achterwege omdat onze kinderen er een sport van maken om dan het hele gerecht te ontleden om er toch maar zeker van te zijn dat ze geen vierkante milimeter ui opgegeten hebben.

* Gehakt rullen. Je kunt het gehakt ook vervangen door bijvoorbeeld blokjes kip.

* Alles bij elkaar in een grote kom gieten. De “Aardappel Anders” er ook doorheen mengen. Wij kiezen altijd voor de ham-kaas of room-bieslook variant. De bacon-ui is naar onze smaak te vet en te doordringend van smaak, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

* Daarna giet je alles in een ovenschotel en strooi je er desgewenst geraspte kaas overheen.

* Gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden.  Als je de schotel in de oven zet als de ingrediënten nog warm zijn, dan zal 30 minuten volstaan.

comforterwtjesaardappelklaar

 

Hier is dit alvast een succesgerecht. Doordat alles gemengd op het bord terecht komt, wordt er vele malen beter van gegeten dan wanneer ik gewoon erwtjes, aardappelen en een stukje vlees apart opschep.

Hoe eten jullie erwtjes? Steevast met worteltjes erbij?  Koud in een salade? Ik ben benieuwd naar jullie recepten!

Related Posts

4 Comments

  1. Wij hebben hier thuis steeds erwtjesruzies want ik hou van de kleine donkergroene platte en mijn vriend voor de stevige grotere lichtgroene. Er moet dus altijd iemand met lange tanden eten. Behalve de dochter, die is altijd blij met erwtjes, ze eet het liefst de pot leeg vóór we aan tafel zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: