Ik kreeg een Liebster Award!

Tamara van Lunatiek nomineerde mij voor de Liebster Award. De Liebster Award is bedoeld om relatief kleine blogs in het zonnetje te zetten en de persoon achter de blog wat beter te leren kennen door middel van een reeks vragen. Gezien ik toch al van plan was om wat meer over mezelf los te laten dit najaar, is dit de perfecte aanzet.

1. Welke eigenschap van één van je ouders herken je in jezelf en zou je liever niet hebben?

Ik merk dat ik, net als mijn moeder, tijd nodig heb om aan een idee te wennen. Zo vind ik het al jaren irritant dat mijn moeder eerst moet nadenken voor ze ja of nee op iets antwoordt. Nog irritanter vind ik dat ik het zelf ook steeds vaker heb. We zijn er ons allebei wel bewust van dát we het hebben, dus we letten er heel erg op.

2. Ben jij een knuffelaar?

Ja en nee.  Ik knuffel onze kinderen en de Wederhelft iedere dag tot moes. Ik kan niet in slaap vallen zonder tegen de Wederhelft aangekruld te liggen. Ik ben echter niet het type dat vrienden en vriendinnen gaat knuffelen.

3. Wanneer was je het laatst trots op jezelf?

Ik ben elke dag trots op mezelf. Trots als ik zie hoe goed onze kinderen het doen. Trots op hoe we ons leven leiden. Trots op wat we bereikt hebben. Ja, er zijn baaldagen en crisismomentjes, maar over het algemeen geen onzekerheden of twijfels hier.

4. Wat wil je eigenlijk anders doen en wat houd je tegen?

Hier zou ik nu echt een heel diepzinnig antwoord op kunnen verzinnen, maar ik hou het lekker banaal. Ik zou graag wat ordelijker zijn. Als wij opgeruimd hebben, dan ligt de tafel de dag er na al weer vol, en dan niet alleen met spullen van de kinderen. Wat me tegenhoudt om te doen? Ik weet het niet. Laksheid, chaos in mijn hoofd, een massa andere dingen die leuker zijn dan opruimen?

5. Je komt ergens binnen waar je nog niemand kent. Hoe pak je dat aan en hoe voel je je vanbinnen?

Ik begin gewoon te praten met de eerste de beste die wat verloren staat rond te kijken. Hoe niet sociaal ik me soms ook voel, dit vind ik dan weer leuk om te doen. Helemaal geen stress, helemaal geen spannend moment. Je hebt er tenslotte niets mee te verliezen. Integendeel, misschien kan die eerste babbel leiden tot een boeiend gesprek!

6. Wat zou jij tegen je 10-jarige zelf vertellen?

“Doe eens wat zotter!”

7. Waar besteed je teveel tijd aan?

Facebook. Het is begonnen toen ik zwanger was van Kind 3 en 4 en de laatste maanden zoveel mogelijk moest rusten. Facebook was het welkome contact met de buitenwereld. Dat is de daarop volgende jaren ook zo gebleven. Ondertussen heb ik het Facebook-gebruik wel weer beperkt, met name door de app te wissen van mijn telefoon. De nieuwsgierigheid om anders bij iedere ‘ping’ even op het schermpje te kijken, was te groot.

8. Wat zijn jouw kleine geluksmomentjes?

Goh, er zijn er zoveel. Een lief briefje van de Wederhelft op de keukentafel vinden. Het nooit-uitblijvende-berichtje van diezelfde man dat hij de grens over rijdt ’s morgens of ’s avonds – ja, hij werkt in Nederland – . De kinderen die alle vier lachend en niet dodelijk vermoeid van school thuiskomen. Wakker worden en beseffen dat je zeker 6u aaneengesloten hebt kunnen slapen. Zin hebben in frietjes en beslissen dat dat kan, want jij stelt nu eenmaal het weekmenu op. 10 cent vinden op de parking van de supermarkt. Een bepaald liedje in je hoofd hebben en weten dat je broer – de levende muziekencyclopedie – sowieso titel en uitvoerder zal kennen. Moet ik nog even doorgaan ?

9. Je wordt te laat wakker en de tijd die je nodig hebt om je klaar te maken is gehalveerd. Wat moet wijken?

Niets. Ik ben een ochtendmens en als ik al eens te lang zou slapen, dan zorgen onze vier natuurlijke wekkers wel dat we ruim op tijd wakker zijn.

10. Waarin ben jij het afgelopen jaar gegroeid als persoon?

Ik ben gegroeid als persoon, als vrouw en als moeder. Het afgelopen jaar was een fantastisch maar pittig jaar. Ik ben heel vaak tegen mijn grenzen aan gelopen en ben er ook vaak over gegaan. Ik ben meer dan een keer met mijn kop tegen de muur geknald, maar ben er steeds beter uit gekomen. Dus. Een hoop vaagheid om maar te zeggen dat ik het afgelopen jaar zelfbewuster geworden ben. Zelfverzekerder. Gepassioneerder.

11. Welke tip zou jij graag aan andere bloggers geven?

Heb geduld. Verwacht niet dat je vanaf dag een duizenden volgers zal hebben. Maar hé, het zou wel leuk zijn natuurlijk en stel dat het je wel lukt, laat je me dan even weten hoe je dat gedaan hebt?

 

Nu is het op mijn beurt de bedoeling om een aantal blogs onder de aandacht te brengen. Ik geef de Liebster Award graag door aan Sabrina, Sandra en Johanna. Dames, lichten jullie ook een tipje van de sluier? Hieronder vinden jullie mijn 5 curieuzeneuzevragen. Ik kijk nu al uit naar jullie antwoorden!

1. Wat is je favoriete taart?

2. Welke once-in-a-lifetime-experience zou je toch nog eens opnieuw willen doen?

3. Waar mogen ze je ’s nachts voor wakkermaken?

4. Met welke kleur zou je jezelf vergelijken?

5. Wat is je ultieme feel good nummer?

 

 

 

Related Posts

8 Comments

  1. Onze nominaties hebben elkaar gekruist 🙂 ik had jou vorige week genomineerd toen Joyce van Huizeke Sluizeken mij nomineerde! Maar ik ga jouw vraagskes ook beantwoorden hoor 🙂 merci!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: