As we speak #2

“Je vertelt zo weinig over jezelf, het gaat altijd over de kinderen, of over wat jullie doen…”   Deze reactie zat afgelopen week in mijn mailbox. Nu vind ik zelf dat ik een open boek ben, al is het maar omdat ik niet kan ‘doen alsof’. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Gaat het goed, dan gaat het ook echt goed. Ik kan niet onder stoelen of banken steken hoe ik mij voel, alhoewel dat in sommige situaties soms nochtans geen slecht idee zou zijn.

Ik heb voor het najaar een en ander op de planning staan, zodat jullie meer over mij te weten komen, maar tot die tijd is er een nieuwe “As we speak”. Enkele maanden geleden postte ik al een eerste overzicht van wat me op een bepaald moment bezighoudt. Tijd voor een update dus.

Wat me bezighoudt, kan ik samenvatten als: 1 september. De datum die al sinds begin dit jaar als een soort van onheilspellende donkere wolk boven mijn hoofd hangt te zweven. Het einde van een geweldige tijd, maar tegelijk ook het begin van iets wat ook heel mooi gaat zijn.

* Nieuwe start: 1 september is een nieuwe start binnen ons gezin. Voor het eerst gaan alle kinderen naar school. Eerste, tweede en derde kleuter.. Voor het eerst sinds de keuze om thuisblijfmama te worden, zal het huis overdag een paar uur helemaal kinderloos zijn. En ja, daar word ik een tikje weemoedig van, emotioneel, misschien ook wel een beetje bang. Gewoon, voor het onbekende, voor de verandering. Eens ik er aan gewend ben, dan ga ik waarschijnlijk ook nog wel blij worden. Ademruimte overdag. Maar geef me even de tijd om er aan te wennen.

Maar goed, de vier kinderen naar school, dat zorgt dat er nog wel andere dingen in mijn hoofd rondspoken:

* Achterstallig onderhoud:  We moeten een kat een kat noemen, de afgelopen jaren hebben we in ons huis erg veel opgeknapt en verbouwd, maar ook erg intensief geleefd. 4 kinderen op 2,5 jaar tijd, dat resulteert bij ons in ramen die amper 1 keer per jaar gelapt worden, een zolder en kelder die overvol zitten met spullen waarvan ik niet eens meer weet waarom we ze niet meteen weggedaan hebben en kleerkasten vol dingen die ondertussen veel te groot (in ons geval) en veel te klein (in de kinderen hun geval) geworden zijn. Kortom, een grote schoonmaak dringt zich op. Niet op een Marie Kondo-manier, maar Annelore-style: met de grove borstel er door. 

* Studeren: Ja, ik kruip weer achter de boeken. Een dezer dagen start ik met een cursus copywriter. Iets met dromen en eindelijk durven en meer van dat. Ik heb er zin in en kijk reikhalzend uit naar de levering van de postbode!cursus

* #FOTA2015:  In het kader van die dromen en dat durven van hierboven, schreef ik me deze week ook in voor #FOTA2015, de Flair Online Talent Award. Als ik geselecteerd word en als ik daarna ook nog door de voorrondes raak, dan heb ik jullie hulp nodig in de laatste ronde. Dan ga ik ongegeneerd jullie stemmen ronselen. Dan weet je dat alvast.

In ieder geval, los van al het bovenstaande, ben ik nu nog keihard aan het genieten van de laatste dagen van de grote vakantie. We gaan de afgelopen zomermaanden in schoonheid afsluiten!

Wat houdt jullie op dit moment bezig? Mijlpalen op 1 september? Grootse of minder grootse (maar daarom niet minder boeiende) plannen in het vooruitzicht? Deel jouw link naar een “as we speak” of schrijf ze hier gewoon neer. Ik kijk er alvast naar uit! 

Related Posts

7 Comments

 1. Spannend al die veranderingen en plannen… altijd een combinatie van wat bang zijn en toch ook uitkijken naar… wennen, zoeken, … ik hoop dat het allemaal goed gaat!

  Groetjes,
  Tamara

 2. Bon… ik heb mij in een impuls dus ook ingeschreven voor die #fota2015, maar ik heb daar eigenlijk al spijt van…. maar ik ga zeker op jou stemmen als je doorgaat!
  En een cursus copywriting, geweldig! Ik heb dat ooit tijdens mijn studies gehad, nooit iets mee gedaan omdat ik dan de sales ingegaan ben. En nu in alweer een andere sector zit. Uiteindelijk wil ik ook gewoon schrijven waar ik zin in heb, niet in opdracht.

  Maar goed: geniet ten volle van de laatste daagjes vakantie, en neem een grote zakdoek mee dinsdag op de eerste schooldag. En neen, inderdaad: het zal nog niet voor direct zijn, maar binnen een paar weken ga jij echt kunnen genieten van die me-time! Het is je dan ook heel erg gegund! Op naar een sprankelend nieuw schooljaar voor die 4 kadeekes daar!

 3. inderdaad grote veranderingen. Als mijn jongste naar school ging had ik heel veel plannen zoals leren breien. Nu 5 jaar later kan ik nog altijd niet breien 🙂 . Je tijd zal rap opgevuld raken. Hier staat er op 3 sept een operatie gepland die heel ingrijpen mijn leven gaat veranderen. Wel op een positieve manier.

  1. Ja ik denk ook wel dat mijn tijd rap gevuld zal raken. Mijn to do-lijst in mijn hoofd is ondertussen al langer dan de tijd die ik zal hebben en ik ben nog niet eens begonnen. 🙂
   Heel veel succes met je operatie en een spoedig herstel erna!

 4. amaai, eerste, tweede en derde kleuter…Dan hebben wij ééntje van dezelfde leeftijd (4) Ik ga volgende week weer aan de slag op het werk na 7,5 maand…ook een kleine mijlpaal denk ik dan…Veel succes volgende week. Je zult wel een klein beetje meer tijd hebben om over jezelf te schrijven hé 😀

 5. Sja wat mij bezighoudt is dat ik dus ook iets wil doen met schrijven. Ik weet dat ik niet de beste schrijfster ben maar het is het enige waar ik een beetje talent voor heb en wat mijn hart sneller laat kloppen. Alleen de jongste gaat nog niet naar school en ik heb geen ruimte voor mezelf met hem. Ik twijfel om hem naar de opvang te brengen omdat ik me schuldig voel. Ze zijn maar zo kort klein… maar tegelijkertijd heb ik echt een beetje tijd voor mezelf nodig. Om mezelf te ontwikkelen als persoon. Achja daar ben ik dus mee bezig. En tig andere dingen hahaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: