Hé, het is ok…!

Hé, het is ok..

…om je kinderen na het ontbijt voor de tv te planten om zelf in alle rust – lees 5 minuten – je boterham op te eten en je Facebook te checken.

…om je dochters hetzelfde t-shirt aan te trekken omdat ze daar zo blij van worden, terwijl je vroeger gezworen had dat nooit te doen.

…om je zoon heel cool te vinden met zijn Spiderman-marcelleke en bijpassende sandalen, terwijl je vroeger riep dat je nooit ofte nimmer zou meedoen aan al die commerciële toestanden.

…om je jongste zoon om te kopen met een snoepje, terwijl je vroeger overtuigd was dat jouw kinderen gedisciplineerd zouden zijn en altijd zouden gehoorzamen.

…om het niet erg te vinden dat je kinderen af en toe als varkens eten, terwijl je dat vroeger bij kinderen van kennissen vreselijk vond.

…om “daarom!” te zeggen op de duizendste “waarom?” van de dag, terwijl je vroeger zeker wist dat je altijd alles zo goed mogelijk zou uitleggen.

Om maar te zeggen, moeder of vader worden, het doet rare dingen met je overtuigingen. Het zorgt ervoor dat je al je principes overboord gooit en ze weer opnieuw uitvindt. Het zorgt ervoor dat je jezelf en je omgeving constant in vraag stelt op een manier die je vroeger nooit voor mogelijk hield. Het zorgt ervoor dat je soms de gekste dingen doet, omdat je zoon of dochter daar zo blij van wordt. Het zorgt ervoor dat je eindelijk snapt wat iedereen steeds bedoelt met dat “buikgevoel volgen”.

Het zorgt er vooral voor dat je een beter mens wordt.

Related Posts

7 Comments

  1. Herkenbaar 🙂

    – … om je zoon toe te laten je zithoek te laten gebruiken als speeltuin… en alvast beginnen sparen voor een nieuwe sofa en de kusjes klaarhouden voor alle bulten en blauwe plekken… terwijl je het echt wel not done vond dat een vriendin dat toeliet bij de hare 😉

  2. Ja meisje, het is bijna 1 september, denk dan eens aan jezelf. De uren zullen mss die eerste dag tergend lang duren, maar voor je het weet ben je weer samen met je kroost. Nu moet je maar denken, laat de boel de boel. Love you all.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: