De laatste schooldag…

Die laatste schooldag, het doet me iets…

Hoewel ik al weken loop af te tellen naar deze twee maanden vakantie, word ik er toch altijd wat weemoedig van. Meer nog, ik pinkte deze ochtend zelfs een traantje weg, net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor trouwens.

Afgelopen schooljaar was een goed jaar. Kind 1 en 2 zaten allebei bij een erg goede juf. Zo het type ‘kordaat en rechtvaardig’, maar ook zorgzaam. Onze kinderen konden zich allebei op hun manier ontplooien, kregen af en toe een schop onder hun kont zodat ze hun grenzen durfden verleggen en ze groeiden. Ze groeiden en bloeiden open, allebei.

Het afgelopen schooljaar is voorbij gevlogen. Na de paasvakantie leek het aftellen naar de zomer al begonnen. Uitstapjes, een schoolfeest, sportdag, een gezonde restaurantweek en het behalen van een puzzelmedaille, de kinderen werden op allerlei manieren geprikkeld en gestimuleerd.

Daar word ik gelukkig van. En ik voel me dankbaar. Het doet goed te zien dat onze oudste twee zich goed voelen op school. Dat ze vriendjes en vriendinnetjes hebben, dat ze goed in de groep liggen. Het is fantastisch om te zien wat ze allemaal geleerd hebben in de afgelopen maanden.

Juf Carine en Juf Martine, mochten jullie dit ooit lezen, bedankt voor een fijn schooljaar. Bedankt om onze kinderen te helpen in hun ontwikkeling en dat op een manier die bij hen paste. Bedankt om ze in hun waarde te laten en hun ‘eigen ik’ te respecteren. Geniet van de rust en de stilte de komende weken, jullie hebben het meer dan verdiend!

Wij hebben het begin van de vakantie alvast passend ingezet: picknickend bij de molen mét een fles kinderchampagne.

molenlaatsteschooldag

 

Related Posts

7 Comments

 1. Ik liet Ilja de menu kiezen om de vakantie in te zetten….frietjes met worst en wortelen (hij moest ook groentjes kiezen van mij). Het doet raar dat de school uit is, en tegelijkertijd ben ik ook blij dat ik mijn oudste weer eventjes dicht bij me heb…

 2. Mooi! Ik vind ook dat leerkrachten de vakantie verdienen! En zeker kleuterjuffen… Ik heb zelf ook twee kleutertjes (wel, de oudste heeft net zijn kleuterdiploma gehaald en is dus eigenlijk nu kleuter-af) en als ik in de klasjes kwam, vond ik dat heel vermoeiend. Al die kindjes vragen aandacht… Ik bewonder de kleuterjuffen (en -meesters uiteraard) om het geduld dat ze elke dag opbrengen! Mijn kinderen hebben ook al heel veel geleerd. Ik sta er steeds versteld van… Geniet van de vakantie!

 3. DANK JE WEL!
  Hartverwarmende woorden. Fijn dat ik met kleuters kan en mag werken… Ze zijn zo puur. Ik heb genoten van dit schooljaar – het is voorbij gevlogen.
  Een ander tekstje dat ik vandaag kreeg wil ik hier ook even met iedereen delen.
  ” Je kan niet van elk kind een ster maken, maar je kan ze wel allemaal laten schitteren”
  Bedankt dat ik hun juf mocht zijn!

 4. Wauw wat leuk om te lezen. Ik denk dat ik uit naam spreek van alle juffen: BEDANKT voor de mooie woorden. Ik ervaar dit dus ook als juf en ik ben uiteraard blij dat het vakantie is maar het is toch ook altijd een beetje wennen zo je klas afgeven, leegmaken en niet naar de kindjes van de klas moeten..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: