Sla eens een balletje in het pinksterweekend

Zin in een origineel uitstapje dit weekend? Ga dan naar Oostende. Zondag en maandag kun je er nog terecht op Golf Sensations, hét golffestival van de Benelux.

Golffestival zeg je? Is dat niet iets wat enkel weggelegd is voor de rich and famous?  Wij namen de proef op de som.

Via Heidi van Laloe won ik twee toegangskaartjes dus trokken wij vandaag in onze nette doch comfortabele kleren, maar met een doordeweekse auto naar Oostende. Daar aangekomen viel onze Fiat bus inderdaad wat uit de toon tussen de vele Duitse auto’s. (Allemaal goed en wel, maar hé, daar passen meestal geen 4 kinderen in)

We werden vriendelijk onthaald en schreven meteen de Wederhelft en Kind 1 en 2 in voor een golf clinic, het eigenlijke doel van ons bezoek. Ondanks dat de site aangaf dat het voor kinderen tussen 6 en 15 jaar was, konden onze kinderen zonder probleem deelnemen.

Omdat we de allereerste clinic om 10u30 boekten en het absoluut nog niet druk was op de beurs, hadden de kinderen als het ware een privé leraar. Dominique Azou had engelengeduld en oefende een uur lang met Kind 1 en 2, die de tijd van hun leven hadden. Mijn normaal zo verlegen Kind 1 gooide zich volledig op het golfspel en sloeg ballen dat het een lieve lust was. Ook Kind 2 genoot, volgens mij meer van de aandacht van Dominique dan van het golfen op zich, maar kom, dat maakt niets uit. Na een uur konden ze allebei behoorlijk vlot tegen de bal slaan. Ze leerden putten en deden een slalom met de golfbal. Maar bovenal, ze vonden het erg dat het al gedaan was. Een geslaagde initiatie dus!

IMG_0345 IMG_0361IMG_0354

IMG_0363 IMG_0379 IMG_0382

Toegegeven, de rest van de expo was minder interessant voor ons (lees: gezin dat niet golft met 4 kleuters), maar de clinics maken het meer dan de moeite waard om dit evenement een bezoek te brengen.

Zijn jullie al gebeten door de golfmicrobe? Of hebben jullie een andere minder voor de hand liggende sportieve hobby?

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: