Weekmenu 14/52 mét recept

Na het al een paar keer beloofd te hebben, waag ik me nu toch aan een eerste receptje bij mijn weekmenu.

Maandag: Tortillas met falafel

Dinsdag: Verse ravioli met pestosaus

Woensdag: Aardappelen, erwtjes en schnitzel

Donderdag: Spaanse omelet met een salade

Vrijdag: Ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt

Zaterdag: Chili con carne met rijst

Zondag: Pasen –> bij Opa en Oma eitjes zoeken en dan daar broodjes en soep mee eten

Maar goed, de falafel van deze avond dus.

Het was al uit mijn studententijd geleden dat ik nog falafel gegeten had. Je kent dat wel, tussen een pita met veel te veel knoflooksaus.

Hoe ik het de vorige keer maakte?

Ik vond in de supermarkt een pakje falafel-mix.  Niets meer en niets minder dan een pakje poeder waar je water aan toevoegt. Daarna rol je er kleine balletjes van en die bak je goudbruin in een anti-kleefpan. Je kunt ze trouwens ook frituren,  maar dan leek me bakken in olijfolie net iets gezonder.

DSC_0304

De tortilla warm je op in een pan. Daarna beleg je die met geraspte worteltjes, blokjes feta, gebakken paprika en uitjes. Vervolgens verdeel je er de falafel op, desgewenst  met yoghurtdressing of looksaus er over. Als finishing touch bestrooide ik alles met chia zaadjes.

DSC_0306

Oprollen en klaar!

Of het nu erg gezond was, laat ik in het midden, maar het smaakte heerlijk.

Vonden de kinderen het lekker?  Een beetje.  De geraspte worteltjes had ik voor hen vervangen door een groentesaus van tomaat, wortels en paprika. Ze moesten even wennen aan de smaak van de falafel, maar hebben het uiteindelijk wel opgegeten.

Hebben jullie nog andere recepten met falafel?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: