Airbnb, is dat wat met een gezin?

Airbnb, is dat wat met een gezin?

3 februari 2018 9 Door annelore_compleetgeluk

Airbnb, wie kent het niet? Je logeert bij iemand thuis, geniet van de huiselijkheid van een eigen stekje én leert zo ‘echt’ de leuke plekken van een bepaalde stad kennen, omdat die local je alles kan vertellen.

Klinkt goed, toch? Wij waren benieuwd of dit concept ook voor een gezin zo interessant is en deden zelf de test.

bodensee, logerenIn november werden goede vrienden van ons 40 en natuurlijk wilden we dat feestje niet missen. Alleen…ze wonen in Zwitserland. Bij hen thuis was er geen logeermogelijkheid meer en last-minute een hotel boeken voor ons zessen, dat was financieel niet aan de orde.

Via airbnb zagen we dat er verschillende mogelijkheden waren in Sankt Gallen. Na enig vergelijken en foto’s bekijken, kozen we voor een ruim appartement met een lage prijs. Want heel eerlijk, zo bij iemand in huis klinkt wel boeiend, maar eigenlijk is het ook wel heel relaxed als je met de kinderen gewoon alleen bent en met niemand rekening hoeft te houden. Soms zijn we een pak minder avontuurlijk dan we willen toegeven.

En? Hoe verliep het reserveren?

Het reserveren was super makkelijk. We mailden, kregen vrijwel meteen antwoord en nog geen half uur later was alles geregeld. De dagen voorafgaand aan ons verblijf kregen we ook mailtjes van de verhuurder met daarin tips voor leuke restaurantjes in de buurt.

We kregen ook een mail met foto’s van het gebouw langs de buitenkant en van de voordeur.

En toen we er aankwamen?

Aangekomen in Sankt Gallen, moesten we even zoeken, maar door de hulp van een paar enthousiaste mensen kregen we de locatie uiteindelijk toch gevonden. Toen we de mail er op na lazen, bleek dat de voordeur van het appartement gewoon open zou zijn. Vandaar de mail met de foto’s, anders wisten we niet welke voordeur. We konden gewoon binnenlopen. De bedden waren al opgemaakt en de verwarming stond aan. airbnb

26905623_10156208353109235_872708286_o

De inrichting van het appartement was vrij basic. We waren niet echt op zoek naar grote luxe, maar een tafel met slechts 2 stoelen voor een appartement van 8 personen is wel wat karig. Verder was alles wel proper, maar ook niet meer dan dat. Alles was wat oud en versleten, niet zo bevorderlijk voor het hoera-een-weekendje-weg-gevoel.  

Is het dan voor herhaling vatbaar?

airbnb-2Deze specifieke locatie was voor die 2 nachten een goede keuze omwille van de lage prijs. We waren er ook enkel om te slapen, dus de inrichting was van ondergeschikt belang. De ligging was perfect, vlakbij het centrum en vlakbij de snelweg, maar toch erg rustig. Ben je op doorreis, dan is het perfect. Een langer verblijf zou ik niet aanraden.

Airbnb, dat gaan we echter wel nog opnieuw gebruiken. Het concept is super: je kunt alle kanten op qua prijs en het is weer net eens iets anders dan een vakantiehuisje of een hotel.

Hebben we nog tips?

* Check op voorhand wat er allemaal voorzien is. In ons appartement was er bijvoorbeeld geen wifi, behoorlijk vervelend als je in Zwitserland zit, waar de roamingkosten nog gewoon gelden.

* Maak duidelijke afspraken met de verhuurder en vraag of ze ook tijdens je verblijf bereikbaar zijn. Zo was bij ons een van de luchtmatrassen lek, maar kregen we pas reactie toen we al weer in België waren.

* Wees je er van bewust dat als je voor het allergoedkoopste gaat, zoals wij deden, de kans er ook in zit dat je echt alleen maar de basisvoorzieningen krijgt. Dit is niet erg, maar kan wel een teleurstelling zijn als je hoopt op een luxe verblijf.27708008_10156272416919235_335543204_o

* Maar vooral: geniet van het onbekende, sta open voor nieuwe ontmoetingen en trek op ontdekking!

 

Airbnb: heb jij er al ervaring mee? Hoe beviel het je? Waar let jij specifiek op tijdens het maken van een keuze?