Dagboek Oostenrijk 5- 10 december: sneeuw sneeuw sneeuw!

Dagboek van een avontuur. Omdat we ons later waarschijnlijk af en toe af gaan vragen hoe we dat ook al weer allemaal gedaan hebben.

Het sneeuwt, het sneeuwt meer en het blijft maar sneeuwen. Eind november waren we al euforisch over het beetje sneeuw wat viel, maar wat er nu valt is hallucinant. We scheppen sneeuw, lopen als experts met de sneeuwfrees rond en zetten iedere ochtend de wekker een uur eerder om te checken of we van de oprit raken of niet.  Want f*ck, die lange, schuine oprit, dat is hard labeur.

Een keertje raakten we de oprit niet op en besloten we om de auto beneden te parkeren. BEGINNERSFOUT. Je moet natuurlijk niet je auto parkeren waar later in de nacht nog de sneeuwschuiver langs rijdt. ’s Ochtends moesten we hem helemaal uitscheppen. Maar hé, we waren meteen klaarwakker en hadden het niet meer koud. 😉

Het is echt zotjes hoeveel sneeuw er valt.  In het begin van de week liepen we door het bos en zakten we tot halverwege onze kuiten in de sneeuw.  Nu, 5 dagen later, zitten we tot aan onze kont in de sneeuw.  Ik testte deze week mijn sneeuwschoenen uit, je weet wel van die raketten, en dat maakt echt wel een verschil. Het blijft ploeteren in zoveel sneeuw, maar je zakt in ieder geval niet meer zo diep weg. Mijn nieuwe winterhobby is gevonden.

En hoeveel sneeuw er dan gevallen is?  Kijk zelf maar:

en ondertussen is er al zeker nog 35cm bij gevallen…

 

Bijna geen view meer 🙂

 

Potje voetballen iemand?

 

De sneeuw op de haag was al bijna hoger dan de haag zelf.

 

Sneeuwblokken van de haag halen voor die bezwijkt onder het gewicht.

En het levert zo’n fantastische uitzichten op. Voor deze beelden is de term WinterWonderLand uitgevonden!

En dan te bedenken dat de winter nog niet eens begonnen is!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: