Dagboek Oostenrijk 4 december: Sinterklaas

Dagboek van een avontuur. Omdat we ons later waarschijnlijk af en toe af gaan vragen hoe we dat ook al weer allemaal gedaan hebben.

4 december

Omdat we dit jaar geen believers meer in huis hebben, hebben we een nieuwe traditie voor ons gezin bedacht. Een paar weken geleden maakten we lootjes en trok iedereen een naam. Op de laatste zaterdag voor de lockdown gingen we naar Villach en tussendoor ook nog eens naar Hermagor zodat iedereen iets voor zijn surprise in huis kon halen.

Rob moest in de ochtend nog werken en ondertussen troffen wij thuis alle voorbereidingen voor een middag vol gezelligheid. Ons nieuwe gourmetstel werd uit de doos gehaald – onze vorige bleef achter in België – , drankjes werden koud gezet en de surprises werden van uit kasten en van onder de bedden gehaald.

We hadden knutsels en gedichtjes en een gezellig muziekje op de achtergrond. Een nieuwe traditie die we er zeker in gaan houden!

Voor wie nog inspiratie nodig heeft:

Roeland kreeg van Rob een dekbedovertrek van Liverpool.

Virginie kreeg van mij een set om te vilten en een beschermengeltje om aan haar ketting te hangen.

Willem-Frederick kreeg van Roeland alle ingrediënten en een handleiding voor een aantal experimentjes en een leesboek met griezelverhalen (jawel, in het Duits). Daarnaast maakte hij een parcours op Minecraft. Geen idee, maar het zag er cool uit en ze hadden er de grootste pret mee.

Elizabeth kreeg van Willem-Frederick een klimhaak en een stukje klimtouw dat ze als sleutelhanger kan gebruiken en nog een Roblox-poppetje. Ook een schot in de roos en iets waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Virginie zorgde voor Rob voor een nieuwe theemok en een sticker van Kärnten voor achter op de auto.

Ik kreeg een bakblik en een super mooi armbandje van Elizabeth.

We spraken op voorhand af dat we een budget van 20 euro per persoon hadden. Zo wist iedereen waar hij/zij aan toe was en konden ze toch echt iets leuks kopen zonder te overdrijven. We deden dit vorig jaar ook al voor de kerstcadeautjes, maar dit jaar regelden ze het echt helemaal zelf, dus ook voor ons waren het bijna allemaal verrassingen. Een aanrader als je het ons vraagt.

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: