Dagboek Oostenrijk 25 september – 1 oktober

Dagboek van een avontuur. Omdat we ons later waarschijnlijk af en toe af gaan vragen hoe we dat ook al weer allemaal gedaan hebben.

zaterdag 25 september

Weet je nog dat we iedere keer tegen de kinderen zeiden: “Profiteer er van, het is wellicht de laatste keer dat we kunnen zwemmen”?  Dit weekend was het echt van dat. Maar wat voor een mooie dag was het: blauwe lucht, het water had een heerlijke temperatuur en de zon, die was de hele dag van de partij. Er zijn ergere manieren om een 25ste september door te brengen nietwaar?

Zondag 26 september

Na een tip rijden we net voor de lunch naar Gasthof Waldemar. Je zou er lekker kunnen eten, maar bovenal is de grote troef het fantastische uitzicht over Hermagor en de Pressegger See. Het was niet gelogen. We genoten van de lunch (schnitzel met champignonroomsaus en frietjes – echt een aanrader!) en van het uitzicht. Gezellig geroezemoes op het terras, kippen die over het erf rondliepen, kinderen die schommelden en voetbalden. De betere zondagen!

Maandag 27 september – donderdag 30 september

Het leven gaat gewoon zijn gangetje. De schoolroutine gaat goed, zelfs het huiswerk maken, is geen obstakel. De leerstof sluit goed aan op wat ze vorig jaar geleerd hebben en de hoeveelheid huiswerk en taakjes ligt gelijk aan wat ze in België ook kregen, dus dat valt mee.

Tot mijn grote blijdschap zien we de eerste tekenen van herfst. Hier en daar beginnen de bomen te verkleuren. Toch blijft de temperatuur nog goed. Voorlopig nog geen jassen of lange broeken nodig hier!

Vrijdag 1 oktober

De jongste drie komen mega enthousiast thuis na school. Ze hebben een cadeautje gekregen! Blijkbaar is het hier de gewoonte dat je in je eerste weken op de lagere school een soort van puntzak (geen idee hoe dat precies heet) krijgt met daarin kleine cadeautjes. Omdat onze kinderen voor het eerst op deze Volksschule zitten, kregen ze er ook nog eentje van de directrice, super attent!

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: