6 tips om vlot naar dromenland te vertrekken + giveaway

Slapen, je kunt er boeken over schrijven. Als je een peuter bent, dan wil je niet slapen. Ben je een puber, dan wil je niet meer uit bed. Ben je volwassen, dan blijf je ’s avonds te lang voor de tv hangen en eens je kinderen hebt, besef je hoe kostbaar slaap is.

alvityl slapenWij hebben al een heel slaaptraject afgelegd hier. Van niet slapen tot een beetje slapen tot – HOERA- heel der nachten aan een stuk doorslapen. Onze kinderen groeiden vanzelf uit hun moeilijk slaappatroon. Ik deel graag met jullie onze 6 meest succesvolle tips. Want geloof me, er zijn er veel meer de revue gepasseerd, maar die werkten voor ons niet of onvoldoende.

Wat wij allemaal probeerden?

Co-sleeping. Dit werkte gedeeltelijk. Het ene kind sliep als een roos bij ons, de andere toverde ons bed om tot een trampoline. Kind 1 en Kind 2 sliepen een hele tijd samen en dat werkte perfect. Ondertussen slapen ze alle vier in hun eigen bed in hun eigen kamer. Niet omdat het moet, maar omdat ze zelf aangegeven hebben dit het prettigst te vinden.

* Een lavendelbad geven. Lavendel zou ontspannend werken. Wij hebben daarom een hele tijd steevast voor verzorgingsproducten met lavendel gekozen, onder het motto baadt het niet, dan schaadt het ook niet. Ondertussen wisselen we al eens vaker af.

* Kamillethee. Onze kinderen genoten van warme melk net voor het slapen gaan, maar af en toe wisselden we dat af met een kopje (slappe) kamillethee. Geen idee of het hielp, maar ze vonden het in ieder geval wel lekker.

* Een vast slaapritueel invoeren. We houden (en hielden) er een strakke slaaproutine op na. Plassen, tanden poetsen, pyjama’s aan en daarna in ons bed een verhaaltje voorgelezen krijgen. Na het verhaaltje wordt ieder kind rustig ondergestopt met een kus en een knuffel.

* Een ‘eigen’ plekje maken van de slaapkamer.  Ieder kind heeft hier zijn eigen plekje. Een eigen plekje, dat houdt in dat ze hun kamer mogen inrichten zoals zij dat willen. De enige voorwaarde is dat het niet te druk wordt, want dat is dan weer niet bevorderlijk voor de nachtrust.

* Een lievelingsknuffel uitzoeken. Knuffels, die zijn zacht, aaibaar en hebben een knuffelheidsfactor van veel te veel. Ideaal om lekker tegen in slaap te vallen, boze spoken te verjagen en troost te bieden wanneer het nodig is. Bij de dochters werkte het perfect. Onze jongens daarentegen, die vonden nooit een favoriete knuffel. Altijd wel scheelde er iets aan: te klein, te groot, te hard, te pluizig, verkeerde kleur, lelijke vorm..
Maar nu komt het. Onze kinderen kregen de kans om zelf een knuffel te ontwerpen. Écht ontwerpen. Ze mochten alle vier een tekening maken van hun perfecte knuffel. Kind 1 maakte een veelkleurige toekan-pinguinosaurus, Kind 2 een uiltje dat stiekem verdacht veel weg heeft van een pop met vlindervleugels. Kind 4 wou een poes met hartjes en kreeg haar grote broer zo gek dat hij die voor haar tekende. En Kind 3? Die wou uiteraard zijn lievelingsdier in zijn lievelingskleur. Een groene slak dus. Als ze nu nog niet goed slapen, dan weet ik het ook niet meer!

alvityl-roeland-toekan

 

En jullie kunnen, dankzij de mensen van Alvityl, ook zo’n zelf ontworpen, superzachte, knotsgekke knuffel winnen! Wat moet je doen?

1. Laat je kind een tekening maken van zijn of haar droomknuffel. Dat kan gewoon een bruine beer zijn, maar dat mag ook een volledig zelf verzonnen figuurtje met 20 kleuren en 6 ogen zijn. Kortom, de ideale knuffel waarmee je zoon of dochter heerlijk zou kunnen slapen.

2. Neem een foto van je kind mét de tekening en post die op je Instagram-account.

3. Tag mij in deze foto (annelore_compleetgeluk) én Alvityl (alvityl_be)

4. Het is ook erg leuk als je dan meteen ook de twee accounts gaat volgen 🙂

Deelnemen kan tot zondag 16 oktober 20.00u. De winnaar wordt meteen daarna bekend gemaakt.

 

TOEVOEGING:  Omdat niet iedereen beschikt over een Instagram-account, is er ook een tweede mogelijkheid om aan de wedstrijd deel te nemen: 

1. Laat je kind een tekening maken van zijn of haar droomknuffel. Dat kan gewoon een bruine beer zijn, maar dat mag ook een volledig zelf verzonnen figuurtje met 20 kleuren en 6 ogen zijn. Kortom, de ideale knuffel waarmee je zoon of dochter heerlijk zou kunnen slapen.

2. Neem een foto van je kind mét de tekening en post die op onze Facebookpagina.

3. Like onze pagina én die van Alvityl.

Deelnemen kan uiteraard ook tot zondag 16 oktober 20.00u.

 

 

alvityl goede nachtrustAlvityl ontwikkelt al 50 jaar vitamines en voedingssupplementen voor kinderen. Zo hebben ze de Alvityl Zachte Nacht op de markt gebracht.  Een siroop die extracten van kamille, linde en citroenmelisse bevat, in combinatie met magnesium en vitamine D. Allerlei ingrediënten om een goede nachtrust te bevorderen.

 

 

 

 

 

 

Daarnaast hebben ze ook nog nog de Alvityl Multivitamines. alvityl Hoewel onze kinderen heel veel buiten spelen en elke dag een ruime portie vers fruit verorberen, raadde de kinderarts ons toch aan om extra vitamine D te geven, vooral dan in de wintermaanden wanneer de blootstelling aan zonlicht en buitenlucht beperkter wordt. Onze kinderen testten deze uit en waren – althans drie van de vier – enthousiast.

 

 

 

 

 

De producten van Alvityl zijn te koop bij de apotheek.

 

 

 

 

 

Related Posts

2 Comments

  1. Wat een leuke actie! Ons meisje kan nog niet tekenen, dus wij kunnen niet meedoen. Maar de knuffel van jouw zoontje is echt heel leuk! Wat lijkt me dat trouwens een leuk beroep, knuffels maken naar het ontwerp van kindertekeningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: